Okres pro Tuchoraz zachráníme

0

Tuchoraz, 13. místo, 9 bodů

Dva poslední domácí zápasy, které dokázala Tuchoraz vyhrát, dávají naději, že na jaře mohou bojovat reálně o záchranu. O náladě a psychice týmu promluvil trenér Tuchoraze, Viktor Odráška.

 

Viktore, loni jste se zachránili na poslední chvíli a letos to zatím není o mnoho lepší...

 

 

"Po jarní záchraně soutěže doslova v hodině dvanácté se mužstvo doplnilo o tři hráče, přesto kádr zůstal i nadále poměrně úzký, hlavně ale mladý a nezkušený, což se projevilo zejména ve vyrovnaných domácích zápasech. Z celkových 14 hráčů kádru tři hráči překročili čtyřicítku, dva třicítku, věkový průměr zbylých se pak pohyboval lehce přes 20 let. V průběhu podzimu se pak do týmu úspěšně začlenilo 5 dorostenců velice dobře hrající krajskou I.A třídu dorostu. Přesto se v průběhu podzimní soutěže ukázalo, že je generace třicátníků důležitá a nám prostě chybí."  

 

 

S čím jste šli do soutěže?

 

"Letní přípravu jsme zahájili již v červenci a zaměřili ji zejména na herní činnosti a fyzickou připravenost hráčů. V přípravných zápasech se pak testovali schopnosti hráčů na jednotlivých postech a hledala se vhodná sestava mužstva. Do soutěže jsme vstupovali s cílem záchrany, a pokud to bude jen trochu možné, být co nejdále od sestupových příček."

 

První zápasy dávaly naději, ale pak přišel propad...

 

"Již první dva zápasy ukázaly, že by se nemuselo jednat o nereálné cíle. V Libodřicích i doma s Velimí byly body na dosah a nulové konto po těchto zápasech bohužel morálně ovlivnilo i náš výkon v Kouřimi, kde nás domácí doslova přejeli. Přesto jsme v dalším zápase po velice dobrém výkonu doma přetlačili silné Krakovany, ale to už nás stálo hodně sil a přišli jsme o několik zraněných hráčů. Další víkend jsme proto neodcestovali do Žíželic a poté prohráli v posledních Bečvárech, kde jsme sice byli fotbalovější, ale chybující a také naprosto nemohoucí v koncovce. Domácí zápasy jsme pak odehráli velice slušně, ale prohry o gól nebo dva na psychice mladého mužstva nepřidaly a venkovní slabé výkony a jednoznačné prohry v Jestřábce a Plaňanech nás pak poslaly pod slušnou deku. Přesto jsme i přes nešťastnou prohru v předposledním kole v Dobrém Poli dokázali oba poslední domácí zápasy s Červenými Pečkami a Nučicemi vyhrát a odrazit se ode dna tabulky."

 

 

Nicméně pro jaro není nic ztraceno...

 

"Bohužel, v podzimní části sezony se projevila zejména nezkušenost mladého mužstva, která ve spojení se slabou psychickou odolností pramenila ve zbytečné gólové chyby a neproměňování vlastních šancí, což pak ve vyrovnaných zápasech rozhodlo v náš neprospěch. Častá zranění hráčů ovlivňovala sestavu a také na kvalitě mužstva nepřidala. Přesto jsme ukázali, že fotbal hrát dokážeme a věřím, že při vyvarování se zbytečných chyb, vyšším herním sebevědomí a lepší disciplinovanosti okresní přebor na jaře pro Tuchoraz udržíme."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou