FOTO: Okresní pohár pro Lubnou!

0

O sváteční den byl v areálu SKR na programu významný zápas. Šlo o finále okresního poháru mužů, ve kterém své síly změřila Sparta Lužná s lubenským Baníkem. K vidění byl okresní fotbal na dobré úrovni, diváci byli svědky čtyř gólů, červené karty a bylo se na co dívat. Vítěz ale může být jen jeden...

TJ Sparta Lužná - TJ Baník Lubná 1:3 (0:2)

 

Branky: 24. Varyš, 28. Bok, 88. Varyš - 54. Kopřiva

ŽK: 17. a 86. Nágl, 45. Šnajdr, 88. Rek - 87. Trejbal

ČK: 86. Nágl

HR: Milan Vyhnanovský

AR1: Jan Beneš

AR2: Adam Beneš

4R: Vladimír Týče

DFA: Pavel Vlasjuk

Návštěvnost: 350 diváků (platících)

 

Lubná si vytvořila solidní náskok

 

Úvod zápasu nabídl nadějné šance Baníku, ty ale zůstaly nevyužity. V jednom případě zachránila Dudu tyč, to když si našel Trejbal nepovedený odkop bránícího hráče a lobem přes luženského brankáře trefil pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně mohl poslat Lužnou do vedení Pokorný, ale nahrávku Šnajdra na zlatém podnose poslal z těsné blízkosti trestuhodně nad.

 

Tento moment by se dal označit jako jeden z nejdůležitějších, neboť se na druhé straně v plné parádě projevilo fotbalové pořekadlo nedáš - dostaneš. Ve 22. minutě postupoval středem hřiště Henzély k vápnu, kde vypálil. Duda jeho pokus vyrazil. Krátce poté ale v další šanci Lubná uspěla. Opět to byl Henzély, který poslal míč za obranu. Tam si naběhl Varyš a podél Dudy otevřel skóre okresního finále - 0:1.

 

Netrvalo dlouho a síť se za luženským brankářem rozvlnila znovu. Vopat poslal nahrávku do otevřené obrany na Boka a ten zkušeně zasadil druhý úder - 0:2. Lužná tak dostala pěkně studenou sprchu, ale stále měla čas se zápasem něco udělat. Dobře koplá standardka J. Staňka jen prolétla vápnem. Poté se na další výraznou šanci čekalo. První poločas ukončil střelecký pokus Kollára, který po přihrávce od Trejbala pálil zpoza vápna nad.

 

Trenér Tomáš Pavlíček tak měl svým svěřencům v kabině jistě co říct, neboť pánem na hřišti v první půli byl Baník, "domácí" Sparta toho moc nepředvedla. Lubná držela více míč a byla nebezpečnější.

 

Zlepšení Lužné bylo nedostačující

 

Od samého začátku bylo vidět, že chce Lužná se zápasem něco udělat. Tomu také odpovídalo herní pojetí. Netrvalo dlouho a zvýšená herní aktivita přinesla své ovoce. V 52. minutě uklízel centr na zadní tyči Kopřiva - 1:2. S kontaktním gólem přišla i další šance. Pokorný dostal míč za obranu, pohlídal si ofsajdové postavení, uvolnil se přes bránícího hráče a na zem dostal i Herinka. V další gólovce ale opět minul branku!

 

Po hodině hry u lajny překonal svého strážce Varyš a přízemní centr musel hasit Rek, jehož odkop jen těsně minul tyč Dudovy svatyně. Luženský brankář dále musel vyrážet přímý kop Vopata. Utkání se blížilo ke konci a Lužná stále doháněla jednogólové manko. Kopernický to zkoušel zpoza vápna, ale netrefil cíl. Definitivní rozhodnutí měl na kopačce Klik, pro nějž podobnou gólovku jako v první půli pro Pokorného připravil Trejbal. Lubenský kapitán ale také mířil z blízkosti nad!

 

Lužná otevřela hru a hnala se za vyrovnáním. Baník už neměl tolik míč na kopačkách a bránil jednogólové vedení. Sparťané měli další příležitost. Centr z levé strany do šestnáctky prolétl přes Reka až na kopačku J. Špičky, který byl zřejmě překvapen a slabé zakončení v dobré pozici nenadělalo Herinkovi problém. Do otevřené obrany se na druhé straně hnal Vopat, za dotírání bránícího hráče ale poslal míč vedle.

 

Zápas měl před sebou posledních pět minut plus nějaké to nastavení. Lužná se soustředila jen na ofenzivu, Lubná se vzadu s ničím nemazala a hrála jednoduše. V 86. minutě uviděl druhou žlutou kartu Nágl a Sparta tak šla za vyrovnáním v deseti lidech. Definitivní rozhodnutí příšlo záhy. Fotbalisté v červených dresech zahrávali standardku, která se podařila soupeři odvrátit. Míč se dostal k Vopatovi, který přenesl hru na druhou stranu na Varyše. Ten si přehodil vyběhnuvšího brankáře a podél posledního obránce poslal míč do prázdné branky - 1:3.

 

Zbytek zápasu se už jen dohrával a přesto mohla Lubná přidat ještě jednu branku. Zaváhání v rozehrávce J. Špičky mohl potrestat čerstvý Plaček, ale sám před Dudou ještě vyšperkoval celou akci patou na Trejbala, bohužel pro Baník do ofsajdového postavení. To ale nemuselo svěřence Zdeňka Vopata mrzet, neboť se po závěrečném hvizdu mohli těšit ze zisku poháru.

 

Ohlasy z vítězné strany (Baník Lubná)

 

„První poločas jsme odehráli velice dobře, byli jsme lepší na míči a zase se nám po delší době dařilo kombinovat a hrát naší hru jako na podzim. Zaslouženě jsme tak o poločas vedli 2:0. Druhý poločas byl slabší, tam byla o něco lepší Lužná, která ale dovedla proměnit jen jednu šanci a díky tomu, že Poky pálil tentokrát slepými, tak se nedokázali vrátit do zápasu. Sám jsem pak měl na noze gól na 1:3, ale z malého vápna jsem uklidil míč skoro až na náměstí. I tak jsme vedení nakonec pojistili a pro pohár si tak v klidu došli. Všem klukům patří velký dík, protože zápas byl, i když se pak úplně nedařilo, odmakaný, hrálo se s chutí a nikdo nevypustil ani metr,“ chválil své spoluhráče jako správný kapitán Leoš Klik.

 

Byl to zápas dvou poločasů. V první půli jsme byli lepším týmem a po krásných kombinacích jsme se dostali do dvougólového vedení. V druhé půli jsme vypadli z rytmu a nechali soupeře hrát, což se nám málem vymstilo. Děkuju klukům za odmakaný zápas, soupeři za férový souboj a našim fanouškům za perfektní kulisu, poukázal na kvalitní utkání a neopomenul fanoušky Ladislav Brabec.

 

Ohlasy ze strany poraženého (Sparta Lužná)

 

V první půli jsme měli jasnou šanci, po které jsme mohli jít do vedení a pak jsme po našich chybách dvakrát inkasovali. Za předvedenou hru ve druhém poločase jsme si prohrát nezasloužili, jen jsme narazili zase na naší špatnou koncovku, která nás sráží už několik zápasů, neskrýval zklamání kapitán Radek Šnajdr.

 

„První poločas byl z naší strany hodně špatný, Lubná byla všude dříve, my jsme si nebyli schopni nahrát a jen jsme odevzdávali balony. Vyjma akce, po které jsme měli tutovku, jsme v prvním poločase nepředvedli nic. Naopak Lubná dala dva góly. V druhém poločase se něco změnilo, začali jsme bojovat a přišlo snížení na 1:2. S postupem času se Lubná už jen bránila a my jsme měli několik šancí na vyrovnání a otočení zápasu. Bohužel jsme nic neproměnili a naopak soupeř do otevřené obrany zvýšil na konečných 1:3, řekl závěrem Robert Grill.

 

Lubná: Herink - Klik (C), Brabec, Kollár, Štícha (81 Plaček), Volf, Bok, Henzély (Suchý), D. Vopat (Suchý), Varyš, Trejbal (90+1 Pokorný). Trenér: Zdeněk Vopat.

 

Lužná: Duda - Kopernický, Košulič, Rek, Dolhý, Grill (71. J. Špička) , J. Staněk, Kopřiva (73. Bendl), Šnajdr (C, 61. A. Špička), Nágl, Pokorný (90+1 Hejl). Do utkání nezasáhl: P. Staněk, P. Ambrůžek a J. Sláma. Trenér: Tomáš Pavlíček.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož foto si můžete prohlédnout také ZDE.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou