Smutná zpráva přišla ze Záblatí

0

Zemřel předseda klubu Sokola Záblatí a člen Výkonného výboru Fotbalové asociace Prachatice Jiří Pavlík, který zde zastával post předsedy Disciplinární komise.

Za Jiřím Pavlíkem...

   Vážení sportovní přátelé, velmi smutná přišla dnes ráno ze Záblatí.

Do fotbalového nebe odešel Jiří Pavlík. Hráč a dlouholetý funkcionář a předseda Sokola Záblatí a člen Výkonného výboru Okresního fotbalového svazu a Fa ČR Prachatice.

     Jiří Pavlík (21. 3. 1950) Byl od mladičkého věku fotbalistou, této hře dal vše od hráče až po funkcionáře. Fotbalové abecedě začal naslouchat a vykonávat ji na hřišti TJ Dub v roce 1968. Po roce působení odešel do Záblatí, kde spolu s několika kamarády a svými bratry Milanem a Václavem zakládali klub, který se stal chloubou okresu i nižších krajských soutěží. 

    Jako hráč působil v útoku a za mnoholeté působení držel titul krále střelců klubu, o který jej až v minulé sezóně připravil Miroslav Kolafa. Jak přibývaly roky, stal se pomalu funkcionářem klubu a herně končil na pozici stopera.

    Po ukončení hráčské kariéry se stal funkcionářem klubu a poté jeho předsedou. Jirka byl vždy na svém místě a dokázal vždy s kluků vyždímat poslední síly. Od konce osmdesátátých let minulého století až do současné doby pracoval ve výkonném výboru OFS a FAČR okresu Prachatice. Byl předsedou STK a DK a vždy si vedl velmi zdatně a spravedlivě. Jiří Pavlík byl opravdu velmi zdatný funkcionář a hlavně byl vždy tam, kde ho kamarádi ze Sokola Záblatí, ale i dalších klubů, potřebovali. Jeho fotbalové dílo nebude a nemůže být zapomenuto. Vždyť práce v okresní fotbalové asociaci a v klubu mu přinesla i největší uznání tohoto sportu, kterou je plaketa Dr. Václava Jíry. Jde o největší uznání za zásluhy rozvoje tohoto sportu, které mu právem náleží.

   

Bohužel dne 10. 7. 2017 jeho fotbalové a velké srdce dotlouklo. Odešel velký sportovec, kamarád, otec, fotbalista Sokola Záblatí Jiří Pavlík.

 

 

     Kdo jste jej znali, věnujte mu tichou a dlouhou vzpomínku. Vážená zarmoucená rodino, s hlubokou soustrastí s vámi i všemi kamarády na Jiřího Pavlíka nikdy nezapomenu.

 

Ladislav Beran, Volary


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou