Brankáři pod drobnohledem

0

V tomto článku se zaměříme na tři brankářské statistiky.

Důležitou součástí každého týmu jsou bezesporu brankáři. My je nyní zhodnotíme v třech aspektech. 

 

Prvním je, kolik čistých kont během sezóny brankáři vychytali. Aspoň jednou v zápase neinkasovalo dvacet jedna brankářů. Nejvíce čistých kont si připsal stěbořický Jakub Losert, následovaný hradeckým Tomášem Mrázkem a litultovickým Kamilem Janetzkým. Zajímavý primát drží Jakartovice, z jehož řad celkem čtyři gólmani nepustili žádnou branku aspoň v jednom střetnutí. Žádné čisté konto neudržel tým z Bělé. 

Nyní už přinášíme celkovou tabulku čistých kont:

7 - Jakub Losert (Stěbořice)

6 - Tomáš Mrázek (Hradec n. Mor.)

5 - Kamil Janetzký (Litultovice)

4 - Aleš Krása (Budišov n. B.)

3 - Jakub Stříbný (Kobeřice B), Marek Honka (Malé Hoštice), Petr Gebauer (Hlavnice), Bohumír Lorenz (Slavia Opava), Lukáš Hartmann (Hněvošice), Jakub Lampart (Vřesina), Petr Arendáš (Vávrovice)

2- Michal Krystýn (Pustá Polom B), Matěj Válek (Hradec n. M.), David Barták (Jakartovice)

1 - Michal Janech (Jakartovice), Jan Greipel (Vávrovice), Michal Javorek (Slavia Opava), Jan Vlach (Malé Hoštice), Robert Kučerka (Jakartovice), Dalibor Fišer (Slavia Opava), Lubomír Banetka (Vávrovice), Matěj Hruška (Jakartovice)

 

Další statistikou je počet minut bez obdržené branky. Zde se nepovedlo ani jednomu brankáři udržet čisté konto ve čtyřech po sobě jdoucích střetnutí. Králem je Petr Arendáš z Vávrovic, který měl po přestupu do Vávrovic vskutku impozantní nástup a inkasoval až na konci čtvrtého zápasu v brance Vávrovic, když jeho kouzlo odčaroval pustopolomský Zdeněk Kačírek.

My v tabulce přinášíme top 5 brankářů:

Petr Arendáš (Vávrovice)  357 min.

Kamil Janetzký (Litultovice) 313 min.

Jakub Stříbný (Kobeřice B) 296 min.

Petr Gebauer (Hlavnice) 275 min.

Jakub Losert (Stěbořice) 273 min

 

Poslední statistikou je počet odchytaných zápasů v sezóně. Celkem se do branky postavilo 42 brankářů. Jako jediný vydržel v brance všechny minuty a železným mužem mezi brankáři se stáva zkušený brankář z Litutlovic Kamil Janetzký. V jednom zápase chyběli: hněvošický Lukáš Hartmann, vřesinský Jakub Lampart a hlavnický Petr Gebauer. Nad dvacet zápasů odchytali ještě stěbořický Jakub Losert, malohoštický Marek Honka a Michal Krystýn z Pusté Polomi. Zajímavý úkaz nastal v týmu postupujícho Hradce, kde se Tomáš Mrázek postavil do branky patnáctkrát a Matěj Válek jedenáctkrát. Nejvíce protočil v kase brankářů tým z Bělé, jehož tyče hájilo celkem sedm brankářů, který následuje mančaft z Jakartovic s šesti gólmany. Nejméně času mezi třemi tyčemi naopak strávil vávrovický Michal Bartusek, který odchytal pouze poslední čtyři minuty v závěrečném zápase se Slavii Opava. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou