Podzimním mistrem se staly Služovice

0

Podzimní sezóna nám skončila a je čas na analýzu jednotlivých mužstev III. A třídy.

TJ Sokol Služovice – Předloňský účastník okresního přeboru mužstvo ze Služovic obsadilo s 26 body první místo v tabulce. Po úvodním klopýtnutí v Píšti, ztratily Služovice v dalším průběhu soutěže už jen čtyři body za remízu s Komárovem a v Hněvošicích. Služovice se mohly po celou podzimní část sezóny opřít velmi kvalitní obranu, čehož je důkazem pouze 13 inkasovaných branek, což je nejméně ze všech účastníků III. A třídy. Nejvyšší výhru zaznamenaly Služovice s Budišovicemi, které převálcovaly 5:0. Díky zkušenostem dokázaly dost zápasů Služovice vyhrát o jednu branku, čímž získávaly důležité tři body. V útoku se mohly Služovice spolehnout na střelce Tomasze Boreckého a Vladana Cimingu, kteří oba zamířili šestkrát za záda brankářů. V záloze hrál prim zkušený Jiří Míška, který hře dával potřebný klid a jistotu. Služovice mají pro jarní část sezóny slušně našlápnuto k návratu do okresního přeboru.

 

TJ Sokol Hněvošice – Loni Hněvošice sestoupily a určitě plánovaly v této sezóně rychlý návrat do vyšší soutěže. Po podzimu mají Hněvošice 22 bodů a ztrácejí na vedoucí Služovice body čtyři, takže pokud Služovicím vydrží podzimní forma, tak to budou mít Hněvošice s návratem hodně těžké. Začátek přitom měly Hněvošice excelentní. V prvních šesti kolech neztratily ani bod, a nastřádaly tedy 18 bodů. V dalších pěti kolech už to začalo poněkud skřípat, když dokázaly pouze jednou zvítězit a jednou remizovat. Hlavně prohra v Budišovicích v posledním kole hodně zamrzí, neboť domácí hráli celý zápas bez možnosti střídání. Pokud tedy Hněvošice budou pokračovat ve výkonech ze závěru podzimu, bude návrat do okresního přeboru v kategorii sci-fi.

 

SK Meteor Strahovice B – Na třetím místě se umístil rezervní tým ze Strahovic s 21 nastřádanými body za 7 výher a 4 prohry. Strahovice nestačily pouze na Služovice, Hněvošice, Komárov a překvapivě doma na Budišovice. Většinu zápasů Strahovice vyhrály velmi těsným rozdílem.  Pouze Sudice přejely výsledkem 5:0. Mužstvo po celý podzim zdobila konstantní výkonnost bez výraznějších výkyvů. Žádný z hráčů extrémně nevybočoval z řady. Nejlepším střelcem se stal záložník Patrik Slavík s 6 vstřelenými brankami. Pokud Strahovicím vydrží podzimní výkonnost, mohou být v tabulce velmi vysoko a míchat postupovými kartami, přesto asi postup mezi hlavní cíle Strahovic patřit nebude.

 

SK Komárov – Komárov byl v letní přestávce na vlastní žádost přeřazen z III. B třídy do III. A třídy. Jako důvod uvedl lepší zázemí a větší konkurence. Komárov se na podzim neztratil a obsadil velmi slušné čtvrté místo s celkovým počtem 20 bodů. Ekipa trenéra Kupčíka se sice rozjížděla zpočátku pozvolna, neboť zpočátku lepila sestavu, jak se dalo. Ve druhé polovině podzimu se však Komárov rozjel a v posledních třech zápasech vybojoval plný počet bodů. Komárov se mohl opřít o domácí tvrz, která padla pouze jednou, když prohrál s Budišovicemi. Velkou devízou Komárova byly silné druhé poločasy, ve kterých provedl Komárov několik obratů ve skóre, které Komárovu zajistily důležité body. Nejlepším střelcem byl Michal Šubert, který se prosadil celkem šestkrát.

 

TJ Sokol Závada – Závada loni postoupila do této soutěže z IV. A třídy. V úvodu soutěže provázela Závadu nováčkovská euforie, když první dva zápasy vyhrála shodně 5:0 a usadila se v čele tabulky. Hlavním hnacím motorem byl kanonýr Daniel Štefek, který velmi dlouho vévodil tabulce střelců. V polovině podzimní části se zadrhl brankostroj Daniela Štefka, čímž se na chvíli zastavil i bodový příděl pro Závadu. Závěr podzimu ale zastihl Závadu opět ve slušné formě a celkově si za polovinu sezóny připsala Závada 18 bodů. Během podzimu se Závada mohla opřít hlavně o výhodu domácího prostředí, když prohrála jen s vedoucími Služovicemi. Ale i venku si připsala dvě výhry. Hlavní otázkou pro zimní přestávku zůstává, zda se Závadě podaří pro jaro udržet kanonýra Štefka, který se stal s 11 zářezy na pažbě druhým nejlepším střelcem soutěže. 

 

TJ Sokol Sudice – Stejně bodu jako Závada, ale horší skóre, má po podzimu družstvo ze Sudic. Sudice se vyznačovaly hodně nevyrovnanými výkony. Na jedné straně dokázaly pokořit druhé Hněvošice, potrápit Služovice. Na druhé straně dokázaly dostat i pořádné příděly. Během podzimní sezóny inkasovaly Sudice, po poslední Píšti, nejvíce branek ze všech mančaftů. Hned v úvodu se Sudicím zranil brankář a mezi tři tyče musel útočník Petr Kubjatko, který dokázal mužstvo v některých zápasech hodně podržet. V závěru sezóny v posledních dvou zápasech, však gólovým přídělům už zabránit nedokázal. Mužstvo Sudic mělo ve svém středu nejlepšího střelce soutěže Davida Havrankeho, který se trefil za záda brankářů celkem dvanáctkrát. 

 

TJ Sokol Budišovice – V klidném středu tabulky a se slušnou bodovou porci na svém kontě zakončilo podzim družstvo z Budišovic. První čtyři kola byla ze strany Budišovic velmi rozpačitá, když dokázaly porazit pouze poslední Píšť. V pátém zápase překvapivě porazily Komárov na jejich půdě a počet bodů na kontě Budišovic se začal navyšovat. Další překvapivá výhra se urodila ve Strahovicích. V posledním kole navíc Budišovice srazily pouze v jedenácti hráčích do kolen Hněvošice. Mužstvo se mohlo během podzimu střelecký opírat hlavně o Jakuba Kotalu, který má na kontě sedm zásahů. Jako žolíkem se ukázala přítomnost Jaromíra Zimy mladšího v základní sestavě. Tento fotbalista odehrál sice pouze dva zápasy. V nich si však Budišovice dokázaly vždy připsat tři body proti silným soupeřům.

 

FK Bolatice B – Bolatice měly naprosto hororový start do soutěže. Po šesti zápasech měly na kontě pouze jeden bod za domácí remízu s Komárovem. Přesto většinu těchto zápasů prohrál mančaft z Bolatic pouze o jednu branku. Od sedmého zápasu, ve kterém dokázaly Bolatice těsně zvítězit v Píšti, se mužstvo Bolatic nastartovalo na vítěznou vlnu. Ve zbývajících čtyřech zápasech dokázaly Bolatice třikrát zvítězit a pouze jednou remizovat na hřišti v Dobroslavicích. Díky skvělému finiši na konci podzimu nastřádaly Bolatice slušnou porci 16 bodů, a pro jarní část III. A třídy se jim tak bude lépe dýchat. Nejlepším střelcem mužstva se stal Tomáš Sněhota se 4 góly, což svědčí tom, že mužstvo Bolatic sází na vyrovnanost mančaftu, než na výrazné individuality. 

 

SK Bohuslavice B – Na devátém místě se umístila rezerva Bohuslavic, která nastřádala za podzimních jedenáct zápasů jedenáct bodů, a je pět bodů před poslední Píšti.  Za celý podzim dokázaly Bohuslavice pouze třikrát vyhrát, když přesvědčivě přemohly Budišovice a těsně zvítězily nad Píšti a Závadou. V ostatních osmi zápasech pouze dvakrát remizovaly. V zápasech ve kterých odešly Bohuslavice se sklopenou hlavou, prohrály až na zápas v Komárově, vždy velmi těsným rozdílem.  Takže až tyhle zápasy Bohuslavice dokáží převážit bodově na svou stranu, tak se budou pohybovat určitě v jiných patrech tabulky. Ze střelců v týmu nikdo nevynikal a góly byly rozloženy mezi více hráčů. Nejvíce branek vsítila trojice Tomáš Petřík, Petr Cigán a Vojtech Janoš, jenž rozvlnila síť soupeřovy branky třikrát.

 

SK Moravan Oldřišov B – Rezervní tým Oldřišova nasbíral za polovinu soutěže 10 bodů a čeká ho perné jaro. Vstup do sezóny měl Oldřišov velmi špatný a po polovině soutěže měl na kontě pouhé tři body za výhru nad Budišovicemi. Ve druhé půlce podzimu se Oldřišov trošku zvetil, když dokázal rozdrtit Píšť a Sudice a remizovat s Bohuslavicemi. Velkým problémem mužstva z Oldřišova je jeho děravá obrana. Na druhé straně dal Oldřišov poměrně dost branek, takže až zlepší defenzivní činnost, tak může uvažovat o lepším postavení v tabulce. Dalším problémem je, že některé dobře rozehrané zápasy, nedokázal Oldřišov dotáhnout do vítězného konce. Nejlepšími střelci byli se čtyřmi brankami Ondřej Fabián, Jiří Gletník a Vojtěch Bechný.   

 

TJ Sokol Dobroslavice – Předposlední místo zaujímá po podzimu mužstvo z Dobroslavic s osmi body na svém kontě a opět je jako minulou sezónu, ho čekají záchranářské práce. Své dvě výhry zaznamenaly Dobroslavice hned v úvodu sezóny, kdy pokořily Bohuslavice a Oldřišov. Pak už jen paběrkovaly, když už jen dvakrát remizovaly. Hlavním problémem Dobroslavic je slabá střelecká potence. Vždyť za celou podzimní sezónu dopravily míč do sítě jen devětkrát, což představuje v průměru necelou branku na zápas. Další problém jsou zápasy na cizích hřištích. Z nich vydolovaly pouhý jeden bod. Takže i tento problém budou muset na jaře vyřešit, pokud budou chtít prožít klidné jaro.

 

TJ Slavia Píšť – Na posledním fleku s šesti body se umístila Píšť. Přitom na začátku sezóny to nevypadalo na takový propadák. Hned v prvním zápase pokořila Služovice, kterým zasadila jedinou porážku v soutěži. Pak ještě v třetím kole roznesly na kopytech mužstvo z Dobroslavic. Pak však Píšť zaznamenala osm porážek v řadě. Hlavním problémem mužstva z Píště byla slabá účast hráčů na zápasech. Dva zápasy odehrála Píšť pouze v deseti lidech. Zápas s Hněvošicemi musel být dokonce kontumován, protože se sešlo pouze šest hráčů. Takže pokud se bude Píšť chtít odlepit z posledního místa tabulky, bude muset tento problém rychle vyřešit. Potenciál v tomto mužstvu je, což dokazuje úvodní výhra nad lídrem ze Služovic.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou