Nové tváře Krajského přeboru

0

V nadcházející sezoně budou v Krajském přeboru bojovat nové i starnové tváře. Týmy, které opustily Divizi se budou chtít rychle vrátit zpět, v cestě jim ale budou stát dravé týmy, kterým loni jen těsně unikly nejvyšší příčky. Ani celky, které postoupily z 1. A třídy nebudou chtít být jen do počtu.

FK Náchod

Až poslední kolo Divize C odsoudilo Náchod k sestupu do Krajského přeboru. Již v minulých sezonách balancoval náchodský celek nad sestupovou propastí, v letošní sezoně, už se jim ale situaci ustát nepodařilo a Náchod si tak zahraje Krajský přebor.

Ambice týmu Náchoda jsou jistě takové, že více jak jednu sezonu v Krajském přeboru nebudou chtít strávit. Podobné ambice ale má jistě dalších patnáct klubů. Dobrým znamením může být pro náchodský celek příprava, ve které Náchod remizoval s dorostem Hradce Králové, aktivní utkání z obou stran nakonec skončilo bezbrankovou remízou. V dalším zápase Náchodští vyzvali fotbalisty Jaroměře, kteří budou hrát Divizi. Toto přátelské utkání ovládli hráči náchodského týmu, kteří svého soupeře porazili 3:1.

Přípravná utkání nasvědčují velké kvalitě a zkušenostem, a proto bude zajímavé sledovat, zda dojde k náchodské dominanci v Krajském přeboru.

 

SK Týniště nad Orlicí

Novou tváří v Krajském přeboru bude tým Týniště nad Orlicí, který v uplynulé sezoně skončil na posledním místě Divize C. Týniště se tak po roce v Divizi vrací opět do Krajského přeboru, který v sezoně 13/14 ovládla.

V Divizi měl tým Týniště problémy hlavně v obraně – se soutěží se loučil s 94 obdrženými brankami ve 30 utkáních. Do nové sezony vstoupili hráči pohárovým utkáním proti Albrechticím z B třídy. Po devadesáti minutách skončilo utkání nerozhodně 1:1 a hráči Týniště si postup vybojovali až v penaltovém rozstřelu.

I v Krajském přeboru se nachází týmy, které zdobí kvalitní hra v útoku, pro tým Týniště nad Orlicí tak bude důležité rozklíčovat hádanku prostupné obrany z minulé sezony.            

 

FK Kostelec nad Orlicí

Tým Kostelce nad Orlicí se prakticky celou loňskou sezonu držel na špici 1. A třídy. Díky skvělým výsledkům si tak tým s více než stoletou tradicí, který několik sezon paběrkoval ve středu tabulky 1. A třídy, vybojoval postup do Krajského přeboru již před 28. kolem 1. A třídy.

Vedoucí týmu jsou si vědomi vyšších nároků Krajského přeboru, a do týmu tak na půl roční hostování přišlo hned šest hráčů z Častolovic. Kostelečtí pojali přípravu velmi zodpovědně a během červencových utkání se střetli například s Jaroměří, která postoupila do Divize nebo Dvorem Králové, který působí rovněž v Divizi C. Kostelec sice s oběma divizními soupeři prohrál 0:3, respektive 0:1, jak se ale říká „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ – a že s Jaroměří a Dvorem Králové se cvičí opravdu obtížně.          

 

Sokol Provodov

V posledních třech sezonách připomíná tým Provodova anglické Derby pod vedením slavného Briana Clougha. V sezoně 13/14 slavili provodovští fotbalisté vítězství v C skupině 1. B třídy. Jako nováček se v sezoně 14/15 umístili na druhém místě 1. A třídy, a sezonu 15/16 tak tým Provodova stráví v Krajském přeboru.

Letním testem pro provodovské fotbalisty nejen po fyzické stránce bylo utkání s Červeným Kostelcem, který se v uplynulé sezoně umístil na 7. místě Krajského přeboru. Provodov si s budoucím konkurentem dokázal poradit a zvítězil 5:2. Tým Provodova si tak alespoň lehce zchladil rány, které utržil v pohárovém utkání proti Polici nad Metují, kdy provodovští podlehli týmu z B. třídy 1:0.

 

MFK Trutnov B

Třetím postupujícím týmem z A. třídy je „B“ tým Trutnova. Trutnovská rezerva se během sezony prezentovala nenápadnými, ale konzistentními výkony, které je udržovali v horních patrech tabulky. Postup tak mohli trutnovští fotbalisté slavit díky vydařenému závěru soutěže – v posledních osmi kolech totiž hráči trutnovské rezervy vybojovali 19 bodů, a díky Jaroměři, která se přihlásila do Divize, mohli hráči Trutnovské rezervy  slavit postup i ze třetího místa.

 

Trutnovští už v přípravě okusili soupeře z Krajského přeboru, když v přátelském utkání zamířili na hřiště hradecké Slavie. Trutnovu se přípravné utkání vydařilo na výbornou a výhra 2:6 by mohla znamenat světlé zítřky trutnovského „béčka“ v Krajském přeboru. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou