FOTO: Vestec v derby dokázal obrat o body Křinec


Branky


0

Vestec se stal jednoznačně překvapením 18. kola, když dokázal v derby doma porazit ve formě hrající Křinec 2:1. Domácí tak potvrdili skvělou formu v jarní části, když prohráli pouze jediné utkání s lídrem tabulky Mcelama. V tabulce jim však stále patří 11. místo s osmibodovou ztrátou na Košík. Křinec naopak zaznamenal první porážku v jarní části soutěže a spadl z 2. na 4. místo v tabulce, když ho přeskočily Žitovlice a Vrbice. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení v poločase zajistil Jaroslav Antoš.

Vestec vstupoval do derby s Křincem v pozici týmu, který může svého soupeře překvapit, jelikož na domácím hřišti v jarní části ještě neokusil hořkost porážky. Hosté však také přijížděli s vizitkou ve formě hrajícího týmu, takže se dalo očekávat velmi zajímavé utkání. Ozdobou zápasu byla i skvělá divácká kulisa, která k derby prostě patří. Hosté postrádali několik hráčů základní sestavy včetně brankáře Aleše Reicha, do branky se tak postavil vítěz hráče 17. kola Marek Nýč. Jako první v zápase se radovali hosté, když se dokázal prosadit ve střelecké formě hrající Marek Vymlátil. Radost hostů však trvala jen dvě minuty, když dokázal vyrovnat střelou z hranice vápna Jiří Jeník. V dalších minutách si hosté díky lepší kombinaci vytvořili několik šancí, ale jejich střely postrádaly přesnost, nebo si s pokusy hostů dokázal poradit domácí brankář Ivo Ryšavý. Kaňkou utkání bylo zranění domácího Františka Kůrky, který si po souboji na polovině hřiště a dopadu na zem vykloubil rameno, musel střídat v 25. minutě a absolvoval cestu do nemocnice. Nasazením a obětavostí v soubojích byli domácí lepší a jejich úsilí jim přineslo ovoce v 35. minutě, když po závaru v pokutovém území se míč dostal k Jaroslavu Antošovi, který poslal domácí do vedení - 2:1. Křinec se snažil o vyrovnání ještě do konce prvního poločasu, ale opět narážel na skvěle fungující obranu v čele se stoperem Lubošem Bartákem. Několikrát museli domácí obránci odkopávat míč až z brankové čáry, ale Vestec již své vedení do konce půle udržel. 

 

Ivo Ryšavý chytil pokutový kop.

Obraz hry se nezměnil ani v druhém poločase. Hosté se tlačili za změnou pro ně nepříznivého skóre, domácí se naopak soustředili na obranu a na snahu neinkasovat. Hosté si vypracovali řadu slibných šancí, ale opět měli problém s finálním zakončením, jejich hra se přizpůsobila hře domácích, Křinec začal nakopávat míče na své útočníky, což vyhovovalo domácím obráncům, kterým se dařilo tyto centry odvracet do bezpečí. Obrovská příležitost pro hosty na srovnání skóre se naskytla až v 80. minutě, kdy po ruce domácího obránce byl odpískán pokutový kop. K míči se postavil kapitán Pavel Chvojka, ale jeho střelu domácí brankář Ivo Ryšavý vystihl a zneškodnil. Pro domácího brankáře to již byla čtvrtá chycená penalta proti Křinci, celkově pátá chycená penalta v této sezóně (úspěšně zneškodnil i penaltu proti Záhornicím). Do konce utkání se již hosté nedokázali prosadit, a tak si domácí připsali senzační výhru 2:1 proti Křinci.

 



Ohlasy k zápasu


Vestec
Ivo Ryšavý (brankář): Jsem moc šťastný, že se nám podařilo v derby s Křincem vyhrát. Dostali jsme rychlou branku, ale do poločasu se nám podařilo výsledek otočit v náš prospěch. Poté to bylo již jen o tom, jestli se nám podaří výsledek udržet, nebo ne. Soupeř měl plno šancí, ale všichni jsme makali a šli jsme tomu štěstíčku naproti. Musím celý tým pochválit za předvedený výkon a za bojovnost. Jsem i rád, že jsem mohl týmu pomoct, že se mi podařilo chytit penaltu. Nesmím zapomenout poděkovat i našim divákům, kteří přišli na derby v hojném počtu a vytvořili skvělou atmosféru. Když jsem u toho děkování, tak bych rád pochválil i hostujícího Marka Nýče, který se nebál postavit do branky a svým výkonem určitě nezklamal.

Křinec
Miroslav Ettl (trenér): Do utkání jsme vstoupili dobře a po pěkné akci jsme se ujali vedení. Soupeř nám ale udělil lekci z produktivity a místo abychom v poločase vedli 2:4 , tak jsme prohrávali 2:1. V druhem poločasu jsme s tímto výsledkem chtěli něco udělat. Naše nepřesné zakončování nám k tomu nepomohlo. Místo toho jsme se přizpůsobili hře soupeře, míče jsme nakopávali a to hrálo do karet domácím. A neproměněný pokutový kop byl už jen poslední tečkou za tímto utkáním. Rád bych poděkoval M. Nýčovi, že byl ochoten se v tomto utkání postavit do brány.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: Špaček Přemysl - MOCEK Dušan (N), VONDRLÍK Štěpán (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.