Těsná výhra taky výhra


Branky


85. K. Bouše - 31. J. Pelikán , 47. S. Eret
1

Díky Matěji Archalousovi máme k dispozici naprosto unikátní videosestřih s řadou zajímavých momentů z utkání. Tímto mu moc děkujeme a vyzýváme i další týmy, pokud mají podobná videa, ať se s nimi nebojí podělit s naší fotbalovou komunitou. Budeme moc rádi!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chlum z tlaku vytěžil jediný gól

 

Na půdu Starého Smolivce přijel silný Chlum. Papírovým favoritem byli sice hosté, ale domácí před týdnem proti Ptenínu ukázali, že když mají den, mohou hrát vyrovnaně s kýmkoliv. Nevýhodou borců v červených dresech však je úzký kádr, kvůli kterému měli i tentokrát problém sestavit jedenáctku hráčů. Nakonec měli k dispozici i dva náhradníky, a to Smažíka s Tomáškem.První velikou příležitost si vypracovali hosté. No, vypracovali… Michal Wagner zpoza vápna zkusil své štěstí a jeho projektil zastavilo až břevno. V 10. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Jiří Pelikán, když po „zasekávačce“ zkoušel technickou střelou překonat brankáře Karlíka. Ten s jeho pokusem však neměl výraznější potíže. Jen o chvilku později měl gól na hlavičce Wagner, ale za již překonaného brankáře domácích zaskočila obrana. Následná dorážka Ernesta minula pravou tyč.

 

Domácím se příliš nedařilo. Nedokázali se vypořádat se silným větrem a proti v modrých dresech hrajícímu Chlumu se jen bránili. Jako například ve 20. minutě, kdy rychlý útok hostí zakončil přízemní střelou kanonýr Eret. Po půlhodině hry mohli navíc červení děkovat sudímu Dudovi, který penaltový zákrok na aktivního Pelikána nechal bez povšimnutí. První vážnější příležitost měl Smolivec vzápětí. Karel Bouše skvěle rozehrál přímý kop z levé strany hřiště, ale jeho kroucený pokus na bližší tyč nechal vyniknout pozorného Kvíderu. V 31. minutě se 28 přítomných diváků konečně dočkalo i vstřelené branky. Jiří Pelikán si před vápnem zpracoval skákavý balón, uvolnil se od svého strážce a chytrým lobem překonal bezmocného Romana Karlíka. Na 0:2 z pohledu domácích mohl po Caltově autovém vhazování a Červenkově přihrávce navýšit Ernest, ale smolivecký brankář se předvedl. První půle tak skončila výsledkem 0:1.

 

 

Závěrečný tlak na body nestačil

Jestliže se o přestávce mohli domácí těšit z toho, že favorita mají stále na dostřel, po necelých dvou minutách tomu tak nebylo. Robustní Červenka nacentroval, všudypřítomný Pelikán prodloužil a Stanislav Eret mohl slavit další gól ve své sbírce. Následovalo několik náznaků Smolivce, ale proti suverénně nejlepší defenzivě ligy se nikdo prosadit nedokázal. Tentýž hráč mohl v 57. minutě vstřelit další branku, ale proti stála dobře postavená tyč. V 75. minutě se neujala ani dalekonosná střela Hajšmana. Obránce Chlumu minul pouze o metr, to by byl vážně krásný gól.

 

Vlnu emocí přinesla minuta 83., když Smolivec rozehrál standartní situaci. Zeď střelu zblokovala a následně došlo k souboji mezi brankářem Dušanem Kvíderou a Jiřím Šímou, po kterém zůstal domácí hráč ležet na zemi. Oba tábory mají na situaci svůj pohled, a tak můžeme znovu poděkovat za video, v němž je inkriminovaný moment dobře vidět. Každý ať si udělá obrázek sám. Faktem zůstává, že oba hráči dostali po žluté kartě za nesportovní chování, Šíma musel střídat. Poslední deset minut se neslo v duchu náporu domácích. Z něj však poslední celek tabulky vytěžil pouze jednu přesnou trefu. Autorem gólu na konečných 1:2 byl s číslem 17 na zádech Karel Bouše.

 

Chlum tak po dalším vítězství kráčí za titulem. Smolivec čeká za týden další těžký soupeř, a to Seč, která posledně vyhrála 4:1 v Neurazech.



Ohlasy k zápasu


SK Starý Smolivec B
David Šíma, hráč Starého Smolivce: "Bohužel se nám poslední dobou nedaří se sejít v rozumném počtu. Začínali jsme proti větru, a na rozdíl od soupeře, jsme toho nedokázali využít. V první půli soupeř těžil převážně z našich chyb. Kvůli tomu jsme převážně bránili. Po výměně stran nám soupeř ukázal jak využít prudký protivítr. Poté již zápas vypadal vyrovnaně a i nám se začalo dařit. Kolem 85. minuty se ukázala pověst brankáře Chlumu. Náš záložník byl po hlavičkovém souboji nesmyslně chycen do kravaty a tvrdě stažen k zemi. To nás trochu nabudilo, ale jeden gól nám již k obratu nestačil a na víc nebyl čas."

TJ Chlum
Matěj Archalous, hráč Chlumu: "Myslím, že výsledek přibližně odpovídá předvedené hře. Dali jsme dva góly, dvakrát jsme trefili brankovou konstrukci a domácí nás zatlačili až ke konci poté, co nám vstřelili branku. Kdybychom předtím proměnili nějakou ze svých mnoha šancí, mohl to být konec bez nervů. Ale i přes závěrečný tlak jsme si všechny tři body odvezly na Chlum."



Počet diváků: 28. Rozhodčí: Duda Václav - TRHLÍK František (N), MICHÁLEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 5. 2016 18:54
Jak jsme říkali před zápasem . Kluky z TJ Starý Smolivec B rozhodně nepodceňovat , sice papírově dole ale dneska paleček nahoru hráli dobře i když více štěstíčka na branky měli Hosté i díky zásluze nejlepšího golmana ligy Kvídery :-) který se opět vytáhl a ukázal pár chycených šancí