Ve Zbytinách se fotbalové menu moc nepovedlo


Branky


57. Y. Hutenko , 73. P. Lebeda - 24. R. Lauda , 68. R. Lauda
17

Sobotní odpoledne přineslo souboj dvou týmů s parádní formou. Do Zbytin dorazila rezerva Vlachova Březí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V sobotním odpoledni se pod kostelem svatého Víta ve Zbytinách hrál průměrný až podprůměrný zápas. Od úvodních minut získávali herní převahu hráči hostí a první útoky byly nebezpečné pro domácí obranu a gólman Kovanda je vychytal. Po deseti minutách se hra vyrovnala, hrálo se sice celoplošně ale s mnoha zkaženými nahrávkami na obou stranách. Fotbalu moc nebylo, až z toho vyplula ve 24 minutě šance hostí, kterou Lauda proměnil ve vedoucí gól. Čekal se nápor hostí, ale ten nepřišel. Zbytinští zvýšili důraz, zpřesnili hru a ukazovali, proč letos mají tolik bodů, co za předchozí sezóny nenahráli. Domácí byli v koncovce neefektivní. Hosté velmi dobře bránili a jejich výpady byli nebezpečné. Vlachovobřežští velmi dobře bránili, ale herně to bylo rozhárané a rozhádané, to když se hráči obou týmů častovali slovně a obě strany stejnou měrou diskutovali s hlavním rozhodčím Bartákem, který to bral jedním uchem sem druhým ven. Poločas skončil v útlumu a čekalo se, že ve druhém domácí zaberou.

Ve druhém poločase domácí stoper Veber víc organizoval obranu a nabádal spoluhráče k větší aktivitě. Ta však nepřišla a protože i hosté na tom byli podobně hrál průměrný a v závěru podprůměrný zápas. Zbytinští se snažili, ale koncovka nevycházela. V 57 minutě přišel nejsvětlejší moment utkání. Veber vykopává míč, který získal rychlý Hutenko a jde sám na gólmana Hodonickýho, který vybíhá, Hutenko toto vyběhnutí vyhodnotil velmi dobře a posílá lob ze 30 metrů, který zapadl do branky.  Krásný gól měl domácí našlápnout k náporu, ale ten nepřišel. Místo, aby se domácí tlačili k brance hostí tak se utápěli v individuálních chybách, hosté to měli podobně a byl to nudný fotbal. Z této herní nudy se zablesklo v 68 minutě, když po druhé v zápase Lauda a podobně jako v prvním poločase posílá hosty do vedení. Vypadalo to, že hosté si závěr pohlídají. Hráli víc na míči a nikam se netlačili. Domácí se závěrem, jako by začali uvadat a tak se spolehli na nakopávané míče, případně brejky ze stran. Po pěti minutách od gólu hostů se do ve vápně v chumlu hráčů po několika odrazech míče nejlépe orientuje Lebeda a vyrovnal. Bylo to spravedlivé vyjádření sil na hřišti. Tím v podstatě zápas skončil. Dohrálo se diskusemi, nepřesnostmi ve hře a též již toho měli borci obou stran fyzicky dost.

 

Výsledek odpovídá dění na hřišti, ale fotbalu bylo tentokrát málo. Osobně jsem čekal od domácích víc, neboť na jaře je provází dobrá forma.

 

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Zbytiny
FCVB: Poutové utkání přineslo béčku remízu. Více než výsledek náš však těší zapojení našich dorostenců, kteří s klukama odcestovali k zápasu a odehráli svědomitě svůj díl v utkání.




Sestavy


TJ Zbytiny
V. Kovanda [-] - J. Policar [-] , J. Véber [-] , P. Lebeda [-] , P. Gášpar [-] - M. Balica [-] , Y. Hutenko [-] , V. Šnajdr [-] , P. Hábich [-] - M. Zlomek [-] , J. Kazar [-] -

FC Vlachovo Březí B
D. Hodonický [-] - V. Plachta [-] , L. Řezník [-] , F. Šťoural [-] , V. Le [-] , V. Kautman [-] , Š. Kouba [-] , P. Dejmek [-] , V. Pěsta [-] , R. Lauda [-] , R. Hůrský [-]

ŽK: 52. Y. Hutenko - 39. Š. Kouba , 42. R. Lauda , 89. V. Pěsta .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: BARTÁK Tomáš - DATSENKO Mykhailo, LENC Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Zbytiny mají na jaře dobrou formu a okrádají o body všechny favority a kozlíci odjedou bez bodu za prohru 4:2

Václav Plachta

Expert: Filip Topka
Tip experta: výhra domácích

Domácí udrží tři body, 3:2.

Tip: výhra domácích

17. 5. 2024 11:02
výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Zbytinští doma hrají v jarní části dobře a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích