Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 16:00

5.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pětigólový Vrtný a téměř tři stovky diváků. Sousedské derby bavilo hlavně domácí příznivce.


Branky


16. J. Vrtný , 19. J. Vrtný , 34. A. Kavka , 51. J. Vrtný , 73. L. Kaulinec , 81. J. Farský , 86. J. Vrtný , 87. J. Vrtný - 75. M. Virág
14

Sobotní derby mezi Palkovicemi a Baškou provázela skvělá divácká kulisa a výjmečné výkony na hřišti. Domácí nakonec derby jednozančně opanovali a do tabulky si připisují první výhru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný úvod vystřídaly rychlé tři branky domácích

V 1.B třídě se jako derby může jevit hodně zápasů. Bašku a Palkovice (respektive obě jejich hřiště) od sebe ale dělí pouze 4 kilometry. Hosté z Bašky tak neměli do Palkovic vůbec dalekou cestu. Tu si mohli zpříjemnit nejen pohledem na krásnou scenérii Palkovických hůrek a Beskyd v dáli, ale také pohledem na tabulku. Bašťané začali vzhledem ke svému statutu nováčka skvěle a za tři kola si připsali dvě výhry a jednu porážku. Na derby tak byli naladěni lépe než domácí a svou pověst chtěli potvrdit před téměř třemi stovkami diváků! Hra byla však zpočátku velmi opatrná. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Domácí měli šanci už v 5.minutě, ale po kličce brankáři už nepřišla přesná přihrávka. Druhou šanci pálkovických měl na svědomí Vrtný. Ten si míč krásně zpracoval na prsa, ke střele se ale nedostal. Domácí byli za aktivitu odměněni v 16. minutě. Bača svůj průnik zakončil přesnou křižnou přihrávkou po zemi na nabíhajícího Jana Vrtného. Palkovický střelec už si s podobnými situacemi ví rady - 1:0. Ze strany palkovický to ale nebylo všechno. Po rohu Adama Kavky se k zakončení dostal k hlavičce opět Jan Vrtný a svým druhým gólem v krátkém časovém úseku zvýšil na 2:0. To ze strany domácího Sokolu nebylo zdaleka vše. Ve 34. minutě se prosadil do té doby velice dobře hrající Adam Kavka tečovanou střelou ze střední vzdálenosti - 3:0. Bašťané nemohli najít na pevnou obranu domácích žádný recept. Vyhlášený střelec Roman Kocúr správné míče nedostával a tak se za celý první poločas ke střele nepropracoval. Jediné ohrožení Smolíkovy brány ze strany hostů přišlo v 38. minutě. S Horňákovou šancí si ovšem domácí golman nadvakrát poradil. Sudí Hošek tak ukončil první poločas za stavu 3:0 pro domácí. 

Velká rošáda nepomohla, Vrtná se blýskl pěti brankami

Bašťanský trenér Ručka dobře věděl, že pokud mají mít hosté šanci na dobrý výsledek, musí ve druhém poločase předvést velkou šachovou partii. Stáhl proto hned trojici hráčů a změnil rozestavení na 4-3-3 (zesílil střed hřiště a vysunul křídla). Do hry se tak dostali Virág, Podrožný a Šponiat, kteří nahradili Vavříka, Židka a Slobodu. Na domácí straně ke změnám nedošlo, a to ani personálním a ani změnám tempa. Úvod druhého dějství (a druhá půle celá) byla již zcela v režii palkovických fotbalistů. Hosté vzdorovali přesně šest minut než se svým třetím gólem zablýskl Jan Vrtný - 4:0. V 73. minutě pak zvýšil na 5:0 Lukáš Kaulinec. Baška se svého jediného gólu dočkala v 75.minutě. Odvážný průnik do šestnáctky domácích zakončil Šnyta střelou do břevno. Odražený míč dorazil za Smolíkova záda střídající Miloš Virág - 5:1. Místo toho, aby Baška snížila a upravila skóre příznivěji, tak si dnes vypila kalich až do dna a nechala si dát ještě dva góly. V 81.minutě Huška získal míč před hostující šestnáctkou a vybídl dvojici Petr Kocich a Jan Farský k další změně výsledku - 6:1. Defintivní gólovou tečku za utkáním přidal v 86. a 87. minutě Jan Vrtný, když si pohrál brankářem hostí Michálkem. Konečné skóre 8:1. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Palkovice
Vlastimil Martínek, člen klubu: Los dalšího kola krajské 1.B. třídy přivedl do Palkovic k tradičnímu „sousedskému“ derby utkání fotbalisty Bašky, které předcházela velmi dobrá pověst a kvalitní výsledky v prvních třech kolech soutěže. Palkovičtí měli na kontě vítězství prozatímní nulu, takže úkol byl jasný – porazit Bašku. A to se nakonec po velmi dobrém výkonu celého mužstva podařilo. Více než 200 diváků vidělo neuvěřitelných devět branek! Palkovice vyhrály jednoznačně vysokým skórem zcela oprávněně. Za výrazně nechybující obranou stál vynikající Pavel Smolík, střed hřiště velmi dobře pohlí- dali Huška s Kavkou, údernou sílu po stranách hřiště prokazovali rychlonozí Bača se Slaninou. Samostatnou kapitolou zápasu byl Honza Vrtný, který se svými 5-ti góly rozpomněl na ty nejlepší střelecké časy své dosavadní kariéry. Navýsost spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou byli i palkovičtí fanoušci, kteří jistě přijedou své mužstvo povzbudit i na příští zápas, který se bude hrát v sobotu 9.září na hřišti ve Skotnici.

TJ Sokol Baška
Anonymní autor článku: Ke čtvrtému utkání podzimní částí I.B třídy sk. D zajížděla Baška k derby do Palkovic, které zatím ještě neochutnaly pocit vítězství, když ze 3 odehraných utkání vybojovali dvě remízy a jednu prohru. Hráči Bašky měli před tímto utkáním bilanci dvou výher a jedné prohry. Proto byli v roli mírného favorita, ale jak to tak bývá, tak derby přináší různé výsledky. Na tohle derby budou chtít určitě nejen hráči, ale také příznivci Bašky co nejrychleji zapomenout. Věříme, že to byla výjimka ve výkonu Bašky a dnešní nepovedené derby nahradí dobrým výkonem a ziskem tří bodů na domácím hřišti v utkání s Vlčovicemi.



Sestavy


TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - P. Burda [-] , P. Kožušník [-] , J. Farský [-] - M. Svobodník [-] (68. M. Závodný [-] ) , J. Vrtný [-] , A. Kavka [-] , J. Huška [-] - L. Slanina [-] , L. Kaulinec [-] (81. P. Kocich [-] ) , D. Bača [-] -

TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - L. Vavřík [-] (46. J. Šponiar [-] ) , M. Křenek [-] , L. Sloboda [-] (46. M. Virág [-] ) - J. Křenek [-] , P. Třeštík [-] (72. J. Michálek [-] ) , T. Horňák [-] , V. Židek [-] (46. T. Podžorný [-] ) - R. Kocúr [-] (63. D. Fišer [-] ) , M. Šnyta [-] - D. Adámek [-]

ŽK: 41. P. Burda - 36. L. Sloboda , 77. R. Kocúr , 79. P. Michálek .
Počet diváků: 297. Rozhodčí: HOŠEK Jiří - HORÁKOVÁ Renáta, CHLEBEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů