Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2015 13:30

5.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sympatický výkon Lišan orosil nejedno rakovnické čelo + FOTO


Branky


0

Na neděli zbylo jen jedno utkání II. třídy, a to mezi rakovnickou rezervou a Lišany. Favoritem byli samozřejmě domácí a už v týdnu nám expert pátého kola Tomáš Pešek, který sám za SKR chytá, prozradil, že to bude tak trochu debakl. Jenže jen málokdo tušil, že on, i hráč čtvrtého kola Marek Tvrz, se pěkně spletli…

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nula vydržela celou hodinu

Úvodem se vytáhl brankář Řepka, který dal jasně najevo, že jeho tým si sedm branek a víc rozhodně dát nenechá. Další nebezpečí ve vápně Lišan uklízel na roh Feher. Rakovnický Plaček chvilku na to vystřelil, ale jeho střela po zblokování obránců nikam nepokračovala. Takhle SKR tlačil zhruba půl hodiny, ale tutovku neměl asi nikdo.

Zformovaná defenzíva Lišan pracovala na jedničku. Na polovinu domácích se dostali hosté pořádně až když V. Hamouz obral o míč Plačka a vybojoval rohový kop. Následně Jelínek vyzkoušel pozornost rakovnického Hrbka, který musel do výskoku, aby míč vyrazil. Na druhé straně hlavičkoval nad branku Z. Červený a Řepka až do doby, než se zranil Cibulka, kterého nahradil Bystřický, neměl v podstatě s krocením polostřel potíže.

Právě až hráč A mužstva Bystřický přišel s největší šancí prvního poločasu, když chtěl poslat míč pod víko, ale překopl branku. Vzápětí Fojtík sice donutil Řepku k zemi, ale to byla pro lišanského strážce lahůdka. Ve 39. minutě se ocitl M. Tvrz metr před Řepkou, ale nedokázal ho z takové blízkosti přehodit. Poslední slůvko před pauzou měli hosté.

Po souboji J. Hamouze s Hrbkem se odrazil míč k Jelínkovi, jehož následná střela byla obranou domácích zblokována. 

Posily z A mužstva SKR byly cítit

Kdo by si myslel, že na hlavním hřišti domácí svého soupeře uběhají, a do druhého poločasu nastoupí trochu odevzdaně, ten by se mýlil. Hluchou dvacetiminutovku se pokoušel oživit Kýzl střelou vedle šestnáctky, ale moc dlouho si připravoval míč. Z dálky pálil M. Tvrz, ale Řepka ani tentokrát potíže neměl.

Domácí sáhli v 60. minutě k dvojímu střídání a na plac přispěchaly posily z A mužstva. J. Červený a Sklenka pochopitelně utkání ovlivnili. Hned po minutě, co byl Sklenka na hřišti, využil průniku Bystřického a jeho následného centru na zadní tyč – 1:0. V 66. minutě zvýšil kapitán Fojtík přízemní střelou k tyči a zdálo se, že je rozhodnuto.

Ovšem sympatický výkon Lišany vygradoval právě v tuto chvíli. Nejprve Žalud udělal domácímu obránci kličku a obloučkem připravil palebnou pozici Krůtovi. Záložník Lišan však ze čtyř metrů vysoko překopl branku. Vzápětí utekl Žalud Sklenkovi a tentokrát poslal přihrávku napříč vápnem na volného Jelínka, který na nic nečekal a z prvního doteku chladnokrevně zakončil podél Hrbka – 2:1.

Sedm minut před koncem zápasu uplatnil své zkušenosti z krajské soutěže J. Červený a po individuální akci zvýšil skóre domácích – 3:1. V závěru ještě Lišany soupeře pěkně potrápily, když nejprve Hrbek vytáhl střelu Jelínka na roh a poté domácí nadvakrát hasili střelu Chládka. Do konce zbývaly dvě minuty a sudímu Stiborovi neunikl faul na Bystřického. Nebál se v závěru nařídit správně pokutový kop, který však Fojtík kopl jen do břevna.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník B
Marek Tvrz (vedoucí SK Rakovník B): Po kvalitním utkání na Olympii, které mělo dobré nasazení, jsme předvedli pravý opak. Lišany zaparkovaly autobus na své půlce a my jsme se trápili, protože jsme neměli pohyb, chuť, ani odhodlání. Dnes jsme si pomohli hráči z A-mužstva ve druhé půli, za což patří klukům díky. Ve Hředlích se musíme prezentovat ve zcela jiném světle, abychom si připsali další tři body do tabulky.

SK Lišany
Václav Švelch (trenér Lišany): Přes sebevědomá předzápasová prohlášení o vysoké výhře, se domácímu mužstvu nepodařilo naše hráče na širokém hlavním hřišti rozběhat, hodinu jsme se úspěšně bránili a snažili se být nebezpeční i dopředu. Aby nás soupeř nakonec udolal, musel nasadit hráče z A mužstva Sklenku a Červeného, kteří utkání rozhodli. Nicméně za stavu 0:2 jsme ještě dokázali zápas kontaktním gólem zdramatizovat a přes obdrženou třetí branku dostat v poslední čtvrthodině domácí pod tlak.



Sestavy


SK Rakovník B
T. Hrbek [-] - P. Hovorka [-] , Z. Červený [-] , M. Sodomek [-] , M. Cibulka [-] - P. Vydra [-] , P. Kýzl [-] , M. Fojtík [-] , J. Jiránek [-] - M. Tvrz [-] , J. Plaček [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - P. Kindl [-] , V. Hamouz [-] , M. Chládek [-] , J. Feher [-] - L. Řepka [-] , L. Krůta [-] , J. Paseka [-] , R. Žalud [-] - J. Jelínek [-] , J. Hamouz [-]

ŽK: 81. M. Fojtík - 9. J. Paseka , 77. M. Chládek , 85. J. Feher .
Hráči zápasu: M. Fojtík - J. Jelínek , Z. Řepka .
Místo: Městský stadion. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Stibor Radek - Jiří Strouhal, Zdeněk Polívka.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.