Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.11.2015 10:00

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

S prvním místem kouč Sýkora už nepočítal, o to větší oslavy Olympie prožila + FOTO


Branky


0

V sobotu dopoledne se fotbalisté Olympie Rakovník soustředili hlavně na sebe, chtěli se rozloučit s podzimem vítězně a kdo ví, zda vůbec doufali či mysleli na to, jestli budou přezimovat na čele II. třídy. Spíš ne. V cestě stál totiž ještě odpolední zápas mezi Kněževsí s SK Rakovník, ale hlavně taky utkání na Zátiší proti Lišanům, které dokáží zahrát velmi dobře proti favoritům... Nakonec se Olympii podařilo zvítězit a mohla slavit dokonce i vysněné prvenství!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trápení a střelecká kontraproduktivita Rakovník

První ohrožení měly v tomto duelu Lišany, když odehrál Němec zbytečně míč dozadu, kde balon ztratil Klátil. Hbytý J. Hamouz toho okamžitě využil a nachystal Jelínkovi přihrávku do přečíslení 2 na 1, která ale byla pro hosty bohužel delší a B. Koch si míč včasným výběhem sebral.

Další akci Paseky s Žaludem musel Koch vytěsnit na roh. Konečně se ke slovu dostali i hráči na druhé straně. Rous našel krásným pasem Číhaře, ale jeho střela nemohla Řepku vyděsit.

Střelu Havla zblokoval stoper Chládek a na druhé straně už po chybě Křováčka pelášil do brejku Jelínek, kterého ale obětavým skluzem zastavil čistě T. Koch. Chvilku na to dával Rous po zatáhnutí míč proti noze Topinkovi, ten ale jen minul a ještě se zranil. Balon však prošel k Číhařovi, který se svými zkušenostmi neváhal ani vteřinu a při prvním kontaktu ve hře dál nepokračoval. Bez rozmýšlek byl zcela správně také hlavní sudí Sedláček, který ukázal na značku pokutového kopu.

Číhař si proměněnou desítkou navýšil střelecké skóre na 15 brabek. Kdo by si myslel, že to domácí nakopne a Lišany se položí samy, tak by se hodně spletl. Zbylývh 15 minut to bylo ještě pěkné trápení!

Však taky minutu na to podnikl velmi odvážné a chválihodné sólo J. Hamouz, který ze třiceti metrů vypálil k tyči - 1:1.

Ve 40. minutě trefil Rous po rohu ležícího brankáře Řepku a ve 44. minutě se držel statečně míče zuby nehty Jelínek, pár kliček udělal a posadil míč na hlavu Pasekovi, který ale přehodil i břevno, což byla v podstatě tečka za poločasem.

Olympie se probrala a Číhař se loučí titulem střelce podzimu

V kabině domácích bylo asi trochu dusno, protože výkon, který v první půli předvedli, by na celkové vítězství nestačil. Naopak Lišany hrály velmi odvážně, sympaticky a kdyby využily některých svých brejků, mohlo být skóre také jiné...

Po pěti minutách ale zatloukl po rozehraném přímém volném kopu hřebíček na hlavičku z vápna Němec, čímž hostující odzbrojil. Pak se o centr na Číhaře pokoušel Havel, ale balon zachytil do náruče Řepka.

Po výkopu se hosté řítili do přečíslení, které utnul důležitou obranou hlavičkou Špimr a hned založil brejk na druhou stranu. Balonu se zmocnil Němec a bez váhání poslal z půlky kolmici na Číhaře. Ten obránci utekl a chladnokrevně zasunul podél Řepky - 3:1.

Po další akci, při které vynikl i rozhodčí Sedláček krásnou výhodou, střílel do chumlu Číhař, prázdné místo v brance nenašel, ale odraženým míčem vyhledal Havla. Druhý útočník domácích z úhlu vypálil ránu, proti které doslova hokejovým způsobem vyslal svoji ruku gólman Řepka.

Další situaci řešil opět sudí, který musel tasit po druhé žluté kartě červenou, utkání nedohrál středopolař Paseka.

Tím se na hřiště vlily emoce, které ale vyvolal postarší divák, který velmi nevybíravě a především nesportovně urážel hlavně hráče Olympie. Domácí koncentraci neztratili a naopak Klátil vybídl Číhaře, který si svůj třetí gól doslova vychutnal - 4:1.

Šance rakovnického borce nekončily... V 80. minutě to vzal hodně na sebe, udělal si kličku a bombou vyslal na branku Lišan poměrně nečekanou střelu, která se kroutila jasně do sítě. Ještě lepší zákrok však vytáhl hostující lapač, který sklidil velký potlesk!

Pět minut před koncem vybojoval po ztrátě Žaluda balon Rous, ufáral obraně a až ležérně poslal merunu lehce šajtlí kolem bezmocného Řepky - 5:1. V 90. minutě měli hosté ještě tři po sobě jdoucí střelecké pokusy, které byly ale zblokované a ke Kochovi téměř neprošly.

A tak Petr Sedláček ukončil herní povinnost obou celků, které už jistě byly myšlenkami na dokopné.



Ohlasy k zápasu


Olympie Rakovník
Antonín Sýkora (trenér): Kdybych hodnotil zápas ihned po utkání, tak řeknu asi tolik: první polořas byl strašnej, opět jsem hráče nepoznával, chyběl nám střed zálohy a samozřejmě jsme měli opět problém s přesnou koncovkou. Lišany se zbytečně dostávaly naší laxností do hry. Druhý poločas byl o něčem jiném, to už mohu být spokojen. V poledne jsme měli tři body a já byl rád, že jsme skončili druzí, to jsem možná ani po postupu ze třetí třídy nepředpoklídal. Když jsem se ovšem dozvěděl, že Kněževes SKR porazila, což jsem popravdě moc nepředpokládal, byl jsem strašně rád, že jsme první. Neměl jsem ani připravenou řeč na dokopnou, která by se týkala 1. příčky (smích). Všem klukům, ale i dalším lidem kolem týmu mockrát děkuji nejen za poslední zápas, ale hlavně za celý podzim!!

SK Lišany
Václav Švelch (trenér): Bez ohledu na výsledek, který je pro naše mužstvo příliš krutý, jsme proti Olympii neodehráli špatné utkání. V první půli jsme se domácím nejen výsledkově, ale i herně minimálně vyrovnali, na úvodní gól Číhaře z penalty okamžitě odpověděli ze hry J. Hamouzem a je jen škoda, že jsme nedokázali využít alespoň jednu z dalších šancí v závěru úvodního dějství. Po obrátce jsme si bohužel nepohlídali dorážku Němce po hodně diskutabilně odpískaném přímém kopu, vzápětí otevřeli hru a ztratili míč, což potrestal z brejku Číhař. Po vyloučení Paseky už to bylo těžké, ale ke cti nám určitě slouží, že jsme utkání nezabalili, dál se snažili být aktivní dopředu a měli i šance, jak Jelínkem na kontaktní gól, tak i v závěru třeba Chládkem, jehož střelu vyhlavičkoval z branky obránce. Otevřený způsob naší hry nicméně Olympie v závěru potrestala dalšími dvěma brankami, přičemž té poslední, po individuální akci vynikajícího Rouse, předcházelo zcela evidentní, nicméně neodpískané, zastavení míče rukou na polovině hřiště.



Sestavy


Olympie Rakovník
B. Koch [-] - P. Klátil [-] , T. Koch [-] , V. Eck [-] , Z. Křováček [-] - S. Rous [-] , M. Němec [-] , J. Kalfiřt [-] (46. J. Řenč [-] ) , R. Topinka [-] (30. Z. Špimr [-] ) - M. Havel [-] , J. Číhař [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - V. Hamouz [-] , L. Krůta [-] , M. Chládek [-] , P. Kindl [-] - R. Žalud [-] , L. Řepka [-] , J. Hamouz [-] (88. L. Zouplna [-] ) , J. Paseka [-] - M. Kaňák [-] (70. M. Bagi [-] ) , J. Jelínek [-]

ŽK: 40. J. Kalfiřt , 67. M. Havel - 30. J. Hamouz , 33. J. Paseka , 61. J. Jelínek . ČK: 66. J. Paseka .
Hráči zápasu: T. Koch , J. Číhař - J. Hamouz , Z. Řepka , J. Jelínek .
Místo: Hřiště Na Zátiší. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Sedláček Petr - Zdeněk Polívka, Vladimír Sosna Polí.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.