3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 16:00

19.kolo, Zlínský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hluk si dokázal poradit s Nivnicí, která si však sama uškodila zbytečnou červenou kartou


Branky


10. Z. Horák , 47. O. Crla , 86. R. Sopůšek - 41. D. Bumbalík , 72. R. Straňák (p.)
4

Hosté nastoupili do autobusu bez jarního kanonýra Josefíka a dále také bez Vítka, Valenty a dlouhodobě léčících se Těthala a Hrabalíka.

V domácí sestavě byl otazníkem návrat kanonýra Martiše, ale po zranění z Újezdce ještě vykurýrovaný není. Zbytek týmu měli domácí pohromadě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Začátkem utkání obě mužstva držela balon a do rizika se nechtělo nikomu. Ze série nahrávek ve zmíněném období nevyplynulo nic, až pak přišel roh domácích, který změnil stav utkání.

 Míč od praporku do vápna poslal Šimoník a hostující brankář balon jenom vyrazil za sebe, kde číhal obránce Horák a hlavou otevřel stav utkání na 1:0.

 Výkon hostů byl bez sebevědomí, mdlý a ostýchavý. Toho chtěl v 16.minutě využít rychlonohý Zelinka, ale jeho úniku chyběla přesná finální nahrávka.

V 19.minutě měli první vyloženou šanci hosté. Straňák vystihl rozehrávku domácích obránců a po několika kličkách se ocitl ve vápně tváří v tvář domácímu Pěgřimovi, ale ten vytáhl skok na pravou stranu a míč vyrazil.

Ve 23.minutě se v zajímavé pozici ocitl domácí Škorec, ale kvalitní průnikovku také do cíle nedovedl.

Ve 26.minutě už to na pravé straně přestalo Zelinku bavit, dezertoval na tu levou a hned připravil zpětnou nahrávkou gólovou pozici pro Machalu. Ten pálil z prvního dotyku, avšak minul zařízení.

Ve 37.minutě zkoušel vyrovnat stav utkání Kolaja, po autu a otočce ve vápně, ale ke smůle hostů tečoval domácí obránce balon doprostřed do rukou Pěgřima.

Ve 41.minutě nemeškal Hladiš s rozehrávkou a rychlým výhozem poslal míč k nohám Straňáka, který potáhl akci až na polovinu domácích a mezi obránci poslal balon do koncovky Bumbalíkovi. Ten se po pár rychlých krocích odhodlal k zakončení na zadní tyčku a trefil naprosto přesně - 1:1.

 Závěr poločasu patřil hostům a otočka stavu byla na spadnutí ve 44.minutě po rohu Straňáka. K centru se dostal hlavičkář Velecký a všichni bránící měli co na starosti, aby balon zastavili ještě před brankovou čarou.

Druhý poločas

Nástup do druhé půlky vyšel lépe domácím. Ve 47.minutě přišel nedovolený zákrok a standardní situace z boku hřiště. Balon nacentroval na malé vápno Šimoník, a když se nikdo z hostů k souboji neměl, tak toho využil Crla a hlavou poslal domácí do vedení.

 

V 50. minutě se po přetaženém míči dostal do zakončení Soukeník, ale ani ze sedmi metrů kloudně po branku nedokopl a Pěgřim si tak mohl vydechnout.

 V 67.minutě došlo k běžnému souboji, po kterém zůstal na trávníku ležet pokopaný Pavluš.

 Přestože bylo patrné, že neumírá tak měl hostující Bumbalík dojem, že je potřeba přerušit hru. Po ostřejší schůzi s rozhodčím uviděl oprávněně druhou žlutou kartu a poslal tak hráče do kabiny.

 

V 72.minutě si po hostujícím přímáku zdálky zasmečoval rukou v domácím vápně Crla a přesně pískající rozhodčí Veselý s penaltou ani chvíli neváhal.

K balonu se postavil Straňák a ranou pod břevno vyrovnal stav utkání.

Výborný fotbal pokračoval stylem nahoru – dolů, kde herně převažovali hosté.

Postupem utkání oslabeným hostům ubývaly síly a domácí se hnali za vítězstvím i po následném rohu.

V 86.minutě, kdy už hodiny tikaly z posledního, domácí přece jenom bouchli do stolu a utkání rozhodli ve svůj prospěch.

O dlouhý a vysoký haban svedli ve vápně hostů souboj Sopůšek a Velecký. Úspěšnější byl domácí Sopůšek, který si zasekl balón a z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře - 3:2.

Hosté měli poslední šance vyrovnat utkání. V 90.minutě se po akci Straňáka dostali k poslednímu rohu a po centru Straňáka i k balonu. Prudká hlavička Veleckého z malého vápna však proletěla nad domácím břevnem.

V poslední nastavené minutě to dopadlo stejně, jenom se nekopal roh, ale přímák.

Do vápna se nastěhovalo všechno, co bylo na hřišti včetně brankáře, ale balon do sítě ani přes vzniklý závar hosté nedotlačili. 



Ohlasy k zápasu


Spartak Hluk
Ohlasy - Hluk - Jiří Vojtěšek: S Nivnicí je to pokaždé těžké utkání. I když jsme tam na podzim vyhráli 4:1, hodně jsme se nadřeli. S kluky jsme se o tom před zápasem bavili a znovu jsme se o tom přesvědčili. Nivnice má dobré a důrazné mužstvo. Nechci říct, že nám to nesedí, ale museli jsme se s tím vypořádat. Prvních třicet minut bylo slušných. Pak jsme na patnáct minut vypadli, soupeř se chytil a skóre srovnal. O přestávce jsme si řekli, že ve druhé půli budeme muset hrát jinak, rychleji a hlavně musíme běhat, protože Nivnici jsme vlili novou krev do žil. Museli jsme to nějakým způsobem zastavit. Vstup do druhé půle nám vyšel, dali jsme gól na 2:1. Po zbytečném vyloučení hostujícího hráče jsme zápas mohli rozhodnout dřív než v 86. minutě. V dobré pozici byl Zelinka, hlavičkoval Crla. Pro nezaujatého diváka to bylo zajímavé utkání, pro nás trenéry to bylo hodně stresující. Navíc nám vypadl stoper Horák, který má svalové problémy. Je to takové nečitelné. Chybět může týden nebo i měsíc, což je problém, protože jsme dohrávali se třemi dorostenci. I když jsme vyhráli s odřenými uši, jsme spokojení. Pokud to takto bude pokaždé, zlobit se nebudeme. Jedeme dál. Máme před sebou zápasy s Bojkovicemi a Osvětimany, dva nejtěžší soupeře. Budeme čekat, až se uzdraví Tomáš Martiš. Snad to bude brzy.

TJ Nivnice
Ohlasy - Nivnice - Pavel Barcuch: Porážka mě neskutečně štve. I když jsme byli lepší a vytvořili si daleko víc příležitostí, body však má soupeř. Doplatili jsme na neproměňování šancí. My jsme měli osm tutovek, dali jenom dva góly. Fotbal nemá logiku. Přitom kluci bojovali, jezdili po zadku, byli lepší. Nemám jim co vytknout. Tedy až na Bumbalíka, který nás už podruhé v sezóně zbytečně oslabil. Nechal se vyloučit v Těšnovicích, nyní dostal hloupou červenou kartu zase. Úplně tím znegoval svoji vstřelenou branku, svůj výkon. Jsem na něj naštvaný, vůbec to nechápu. Klukům jsem před zápasem říkal, že Hluk chce hrát fotbal, což nám vyhovuje. Domácí si nic nevypracovali a vedli 2:1. My jsme do druhé inkasované branky měli snad čtyři šance. Možná jsem na hráče až příliš kritický, ale některé věci jako například nepokryté standardky mi prostě vadí. Chápu, když uklouzne stoper, to se stane, takový je fotbal, ale mít venku osm šancí a nemít žádný bod, je k vzteku.



Sestavy


Spartak Hluk
R. Pěgřím [-] - Z. Horák [-] (60. D. Matejka [-] ) , J. Kročil [-] - O. Crla [-] , A. Zelinka [-] , M. Kukla [-] (90. P. Přecechtěl [-] ) , R. Sopůšek [-] , T. Skovajsík [-] , T. Šimoník [-] - - V. Škorec [-] , O. Machala [-] (79. D. Zlínský [-] )

TJ Nivnice
F. Hladiš [-] - J. Karlík [-] , L. Pavluš [-] (86. V. Straňák [-] ) , K. Dubský [-] (10. Z. Kostelník [-] ) , V. Velecký [-] , V. Soukeník [-] , R. Straňák [-] , D. Bumbalík [-] , P. Hladiš [-] , P. Stojaspal [-] , R. Otrusiník [-]

ŽK: 34. V. Škorec , 70. O. Machala - 56. D. Bumbalík , 90. R. Straňák . ČK: 67. D. Bumbalík .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: VESELÝ Michal - HORVÁTH Antonín, MITÁČEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích