Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 10:15

5.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Chomutov dokonal na Kladně velký obrat


Branky


0

Fotbalisté Kladna přivítali na svém hřišti v jednom ze dvou úvodních zápasů 5. kola Divize B hosty z Chomutova, kteří se za stavu 3:1 nevzdali a během závěrečných deseti minut dvěma góly poslali zápas do pokutových kopů, v nichž dokonali fantastický comeback a zvítězili 4:3. Kladno mělo na dosah tři body, nakonec má ale jen jeden.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kladno z ničeho nic inkasovaný gól nezaskočil

Kladno vstoupilo do zápasu dobře a mělo územní převahu, žádnou gólovou příležitost si ale nevypracovalo a na opačné straně udeřil po čtvrthodině hry Jan Pavlica. Chomutov pokračoval po přetaženém centru na levé straně v útočné akci a druhý centr v rychlém sledu propadl na vzdálenější tyči k nabíhajícímu Janu Pavlicovi, který do míče parádně opřel a volej z jeho kopačky zamířil přesně k tyči. Jaroslav Tesař sice po míči skočil, ale na skvěle umístěnou přízemní střelu nedosáhl.

 

Fotbalisté Kladna sice inkasovali, ale na jejich hře se nic nezměnilo, tedy kromě toho, že se začali dostávat do šancí. Během minuty Kladno rychle odpovědělo hlavičkou nad a táhlou střelou ze střední vzdálenosti, která Radka Zaťka nezaskočila. Vzápětí už se ale domácí hráči do třetice všeho dobrého mohli radovat, když si Marek Tóth naběhl na krásnou přihrávku za obranu a přesnou přízemní střelou z hranice šestnáctky zamířil pravačkou přesně k levé tyči. Tři minuty na to mohlo Kladno dokonat obrat, střela Marka Tótha z volného přímého kopu ale zamířila pouze do zdi.

 

Marek Tóth byl po vstřelení úvodního gólu při chuti a po půlhodině hry byl blízko vstřelení vedoucí branky, když si míč navedl do středu hřiště a pravačkou napřáhl ke krásné technické střele, která těsně minula pravý horní roh. Brankář Radek Zaťko se za jeho střelou jen ohlédl. Celý první poločas patřil až na jednu výjimku domácímu Kladnu, jenž mohlo pět minut před přestávkou udeřit, ale hlavička Jana Procházky zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyči. Kladnou žádnou z dobrých příležitostí nevyužilo a oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu 1:1.

Kladno po přestávce pokračovalo v dominantní hře

Kladno vstoupilo do druhého poločasu stejně jako do toho prvního skvěle a mělo více ze hry, většina střel ale mířila mimo bránu a nebo do rukavic připraveného brankáře Radka Zaťka. V 57. minutě už se ale fotbalisté Kladna po usilovné práci mohli radovat z obratu a vstřelení vedoucí branky, o kterou se postaral Tomáš Procházka. Kladno vybojovalo na levém křídle standardní situaci a následný centr propadl na přední tyči k Tomášovi Procházkovi, který přesnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti zamířil přesně k levé tyči a mladí fanoušci v hledišti začali skandovat: "Ještě jeden, ještě jeden."

 

Chomutov po inkasovaném gólu zvýšil obrátky, síť za brankářem Jaroslavem Tesařem ale rozvlnit nedokázal a dvacet minut před koncem naopak inkasoval. V pětašedesáté minutě přišel na hřiště Petr Růžička a za necelých pět minut se mohl radovat z gólu, když si na levé straně pokutového území naběhl na zpětnou přihrávku a přízemní střelou zamířil k levé tyči. Vypadalo to, že Kladno zápas v klidu dohraje, jenže v osmdesáté minutě přišel kontaktní gól v podání Jana Kopty, který se prosadil po standardní situaci. Dramatický závěr vyvrcholil v devadesáté minutě, když domácí fotbalisté nedokázali odkopnout míč do bezpečí a po centru z pravé strany šestnáctky dorazil míč z malého vápna do prázdné brány Milan Grubiša.

Penalty rozhodla jedna nepřesná střela

Chomutov dotáhl zdánlivě ztracený zápas do penaltového rozuzlení a skvělý comeback dotáhl ke zdárnému konci, když na penalty zvítězil 5:4. Kladno bylo po většinu zápasu lepším týmem, na to už se ale historie ptát nebude. Zatímco domácí fotbalisté přišli o dva body, Chomutov je naopak získal a domů může odjíždět spokojený.



Ohlasy k zápasu


SK Kladno
Ivan Pihávek (trenér SK Kladno): „Až do sedmdesáté minuty jsme měli zápas pod kontrolou, ale během poslední čtvrthodiny jsme soupeře nechali po vlastních chybách vyrovnat. V obraně jsme předvedli několik hrubých chyb a hostům se povedlo v závěru vyrovnat."

FC Chomutov
Radek Zaťko (brankář a sekretář FC Chomutov): „Samozřejmě jsme rádi, že jsme vyrovnali a na penalty vyhráli, protože Kladno má silný tým. Vedli jsme, ale Kladno rychle vyrovnalo. Ve druhém poločase bylo Kladno patnáct minut jasně lepší, ale my jsme měli dvě velké příležitosti, které jsme neproměnili. Kladno nás za to potrestalo a ujalo se vedení 2:1, které ještě navýšilo. Závěr zápasu ale patřil nám a zaslouženě jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“



Sestavy


SK Kladno
J. Tesař [-] - V. Kalina [-] , J. Veselý [-] (81. F. Suchý [-] ) , J. Štoncner [-] (72. S. Skořepa [-] ) , J. Pechr [-] , V. Kolmistr [-] (77. D. Šíma [-] ) , J. Procházka [-] , M. Tóth [-] , T. Procházka [-] , J. Růžička [-] (68. T. Borák [-] ) , Š. Hanzlík [-] (65. P. Růžička [-] )

FC Chomutov
R. Zaťko [-] - M. Grubiša [-] , F. Awuku [-] (25. D. Váňa [-] ) , J. Pavlica [-] (71. P. Janošík [-] ) , M. Chaloupka [-] (60. M. Klimeš [-] ) , J. Kopta [-] , D. Zahradník [-] (77. A. Koštůr [-] ) , P. Nový [-] , L. Doksanský [-] , V. Kubík [-] , J. Hyneš [-]

ŽK: 25. V. Kalina , 43. T. Procházka - 22. F. Awuku , 37. V. Kubík .
Místo: tráva. Počet diváků: 250. Rozhodčí: Krupa Jan - ŠŤASTNÝ Vít, KOVÁŘOVÁ Veronika.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.