FOTO: Vroutek dvakrát dotahoval a nakonec přesvědčivě zvítězil


Branky


16. P. Chroust , 30. P. Chroust , 40. J. Kukla , 58. P. Chroust , 77. M. Heinc - 14. J. Hudec , 21. J. Hudec
0

Šedesátka diváků ve Vroutku byla zvědava na výkon jejich mužstva, které v minulém kole zklamalo v Blažimi a odvezlo si porážku 2:5. Bylo to jen mimořádný výpadek, nebo ztráta formy mužstva? To byla hlavní otázka, kterou si domácí příznivci kladli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hráči na hřišti je nakonec přesvědčili, že Blažim je zapomenuta a budou se chtít nadále rvát o přední místa v tabulce. Průběh sobotního zápasu byl téměř kopií minulého domácího zápasu s fotbalisty Slovanu Vejprty . Ve 21. kole 14. května 2016 museli domácí dvakrát dotahovat a nakonec v pohodě zvítězili 6:2. Ani tentokrát nevstoupili do zápasu šťastně. Obrana chybovala v rozehrávce a již ve 14. minutě poprvé trestal Hudec. 0:1. Naštěstí střelecky aktivní Patrik Chroust již v 18. minutě srovnal skore, když proměnil kvaltní přihrávku Jana Kukly.

 

V minutě 19. se po tvrdém faulu zranil obránce Roman Pelikán a domáci již museli střídat. Nastoupil Josef Baierl a hostující Hudec obdržel za hrubý zákrok žlutou kartu.  Krátce na to vyrobili domácí další hrubku v rozehrávce a Hudec měl volnou cestu k brance. Vejprty se ujaly vedení 2:1. Domáci však pomalu přebírali otěže zápasu do svých rukou a jejich tlak narůstal. Ve 27. minutě ještě střílel kapitán Heinc těsně nad břevno, ale ve 30. minutě již bylo vyrovnáno. Po nejhezčí akci zápasu po ose Machyna – trestný kop, Heinc prodloužení, Chroust krásná hlavička do sítě Vejprt. Obránci hostů včetně brankáře jen přihlíželi. Stav opět srovnán na 2:2.

 

Ve 39.minutě nařídil rozhodčí penaltu proti hostům za ruku v trestném území. Exekutor Jakub Pelikán mířil těsně vedle levé tyče. Naštěstí hned vzápětí se dostal k míči Jan Kukla, který nastoupil po delším zranění opět do základní sestavy, a svou samostatnou akci zakončil pěknou střelou. Do kabin šla mužstva za stavu 3:2 pro domácí.

 

Po přestávce byla hra několik minut poměrně vyrovnaná a hosté vyvíjeli snahu po vyrovnání. Narůstajícím časem však opět domácí přebrali iniciativu. V 58.minutě přidal do své sbírky již třetí branku v zápase Patrik Chroust. Proměnil přesnou nahrávku za obranu pěknou umístěnou střelou. Zápas byl tímto rozhodnut a bylo jen otázkou času jestli se bude skore ještě měnit ve prospěch domácích.

 

To se stalo v 77. minutě. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti, kapitán domácích Miroslav Heinc, udělal kličku na posledního obránce a zblízka pečetil konečný výsledek. Ten se mohl ještě změnit těsně před koncem, kdy hostující útočník Černý nastřelil z bezprostřední blízkosti pouze brankáře Klíče. Vyložená gólová šance bez konečného výsledku. Po závěrečném hvizdu rozhodčího svítilo tedy na ukazateli 5:2 pro domácí.

 

Vroutečtí sice nedali šest branek jako v již zmiňovaném posledním domácím zápase se Slovanem, ale i tak dosáhli přesvědčivého vítězství, srovnali manko ze zápasu z Blažimí a nadále se drží v kontaktu s čelem tabulky. Zajímavostí utkání byl již druhý start Josefa Němce v dresu FK Vroutek. Je to známý internacionál, televizní expert, bývalý asistent trenéra FK Chmelu Blšany a i hráč tohoto slavného klubu. Je vidět, že si neumí život bez fotbalu představit a zústává věrný našemu regionu. Je radost jeho fotbalové umění sledovat.

 

Autor: Jaromír Hykl



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Šifalda Dominik - NOVOTNÝ Jaromír, JAVOREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.