Velim nastoupila bez dvou kanonýrů, díky Daňkově výkonu vydřela vítězství


Branky


79. J. Pfeifer - 62. J. Kasal , 77. J. Vlk
0

První poločas skončil bez branek, Velim byla víc fotbalová, Hradištko bojovnější. Ve druhém poločase byli hosté lepší, šli do vedení, ale v závěru, i se štěstím, ubránili vítězství. Utkání bylo dvakrát přerušeno kvůli několika neukázněným domácím divákům, kteří uráželi rozhodčího.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Velimská sestava se mění kolo od kola. V sobotu  nenastoupili oba nejlepší střelci L. Hájek a J. Slavík. V zápase je to opravdu znát, aspoň jednoho mužstvo potřebuje. V I. poločase byla hra vyrovnaná, nepřesná, s větším množstvím osobních soubojů. Šance byly na obou stranách, ale nebylo jich moc. V 10.min. nastřelil hostující  L. Vlk tyč. Ve 13.min. hosté chybně reklamovali postavení mimo hru, domácí hráč vystřelil, míč se odrazil od břevna na zem a ven. Nemohu z 50 m posoudit, zda to byl gól. Rozhodčí ho neviděl a tak se hrálo dál. V 17.min. unikl velimský A. Jehlička, předložil míč J. Nedbalovi a ten asi z 5 m přestřelil prázdnou branku. Ve 40.min. měli šanci domácí, ale brankař T. Daněk čaroval. Poločas skončil 0:0.

Vedoucí celek tabulky zabral

O přestávce měl asi trenér J. Jedlička připomínky, jak má hrát vedoucí mužstvo tabulky. Do II. poločasu totiž Velim vstoupila aktivně, zrychlila pohyb a získala územní převahu. Domácí se  před branku Velimi prakticky nedostávali. Už v 55.min. se dostal M. Kosina před brankaře domácích, ale zbrkle dal vedle. Pak se povedl trenérovi J. Jedličkovi opět majstrštych. V 55.min. poslal na hřiště O. Kosinu (za L. Vlka) a v 60.min. J. Kasala (za M. Kosinu). Za chvíli v 62.min., po centru O. Kosiny, J. Kasal hlavou poslal Velim do vedení. 0:1.

 

V 77.min. se velimákům povedla krásná kombinace, na jejím konci A. Srp uvolnil J. Vlka,  ten mazácky oklamal brankaře a bylo to 0:2 pro Velim. Už v 79.min. ve středu pole ztratil J. Jelínek míč, vybojoval ho domácí hráč J. Pfejfer, obešel dva další hráče hostí a snížil na 1:2. Hosté se stáhli na vlastní polovinu, začali bránit, míče zbytečně odkopávali a neudrželi míč. Dostali se pod velký tlak, ale díky výborným stoperům a hlavně brankaři T. Daňkovi vítězství uhájili. Výsledek 1:2 pro Velim. Nejlepším hráčem byl brankař Tomáš Daněk.    

 

Autor: Jaroslav Češpiva

 

 

„Máme široký a kvalitní kádr. Jak jsem napsal, chybí nám střelci. Když nastoupí je zápas o něčem jiném. V sobotu jsme se v prvním poločase přizpůsobili soupeři. Bylo to v chůzi. Pak jsme přidali a přišly branky. Ještě jedna poznámka. Rozhodčí to mají na některých hřištích těžké. Tento rozhodčí pískal dobře, ale pár jedinců mu stejně vulgárně nadávalo a nakonec s tím mají problém dobrovolní funkcionáři a pořadatelé,“ řekl na závěr administrátor Jaroslav Češpiva



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Jedlička (trenér): „Převládá u mě radost ze zvládnutí těžkého zápasu s nebezpečným soupeřem a ze zaslouženého vítězství. Byli jsme po celý zápas lepším týmem a kdybychom proměnili některou z vypracovaných šancí, mohli jsme vést již v poločase. Celé mužstvo, včetně všech náhradníků (povedlo se nám střídání) zahrálo velmi dobře, s výkonem jsem spokojen vyjma posledních deseti minut, kdy jsme domácím dovolili snížit a zbytečně tak zdramatizovali závěr zápasu. Nasazením, bojovností, vůlí a někdy i se štěstím jsme dokázali těsné vedení uhájit, a to i díky velmi dobrému výkonu gólmana T.Daňka."



Počet diváků: 40. Rozhodčí: SEDLÁČEK Jiří - PLICKA Zdeněk (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.