Ve Velimi se hrálo dramatické derby se šťastným koncem pro domácí


Branky


80. L. Kostka , 90. J. Vlk - 70. L. Fligr
2

V 78. min poslal trenér Velimi na hřiště L. Kostku (51), prezidenta klubu, ten za dvě minuty vyrovnal a zavelel k obratu. Bylo až líto hostů, kteří podali velmi dobrý, bojovný výkon, ale takový je fotbal - nemá logiku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

renér domácích nemohl počítat s dvěma klíčovými hráči (A. Srp a L. Hájek)  a  J. Slavík přijel z práce až na druhý poločas. V základní sestavě nechal devět hráčů z minulého zápasu a k nim přidal dva mladíky z lavičky áčka ( O. Kosina,  A. Jehlička). /O dlouhodobě zraněných už nebudu do konce podzimu mluvit./  Soupeř z Nové Vsi  také hlásil oslabení o několik hráčů.                                                   

 

Utkání začalo převahou domácích, ze které se urodilo několik tutovek. Ve 4.min. J. Kasal hlavou těsně nad, 16.min. opět J. Kasal otočkou ze 3 m nad, 21.min. A. Jehlička ze 2 m neproměnil,  28.min. J. Jelínek nastřelil tyč. Byly i další, menší příležitosti. Velim měla stálou převahu, určitě to mohlo být minimálně 3:0. Opakoval se první poločas s Týncem n. L. Hosté se téměř nedostávali k velimské brance. Zahrozili jen ze tří standartních situací, 1 až 2 z nich byly nebezpečné.

 Druhý poločas už nebyl tak jednoznačný. Nová Ves vyrovnala hru a začala se osmělovat  směrem dopředu. Místy měla převahu, ale .velimská obrana pracovala bezchybně. Vynikal zejména kapitán domácích L. Sixta a brankař M. Polák. Velim znovu přidala, ale. nedáš – dostaneš se naplnilo v 74.min. Hosté házeli nedaleko rohového praporku aut, míč se dostal do pokutového území, obrana domácích odvrátila před pokutové území, nekrytý hráč hostí vystřelil, brankař M. Polák zaspal a bylo to 0:1 pro Novou Ves. Tady se musím zastavit. Rozhodčí napsal do zápisu jako autora branky L. Flígra, ale diváci za brankou potvrdili, že autorem byl L. Vokřál. Závěr utkání byl hektický.

 

Hráči Nové Vsi ožili a začali útočit. Pak převzala iniciativu opět Velim a  snažila se vyrovnat. V 78.min. trenér domácích J. Jedlička provedl dvojí střídání. O. Dvořáka vystřídal J. Urban a J. Nedbala, v úvodu zmiňovaný L. Kostka (51!!!). Byl to opět trenérův mistr tah V 80.min. unikl po pravé straně  O. Kosina, z úhlu vystřelil míč na branku a tam si L. Kostka vzpomněl na mladá léta kanonýra a vyrovnal na 1:1. Zase budu mít připomínku, ale až v závěru. Po této brance se rozhořel na hřišti boj muže proti muži. Kdo z koho? Uplynula 90.minuta. Rozhodčí začal nastavovat a přišel obrat. Asi v 90+2 rozjeli domácí nádhernou kombinační akci, míč se dostal k J. Jelínkovi, ten prodloužil do ulice na J. Vlka a Jiří  nedal brankaři šanci. Velim šla do vedení 2:1. Rozhodčí nastavil další 3 minuty, Nová Ves se snažila vyrovnat, ale nepodařilo se.

 

AUTOR: Jaroslav Češpiva



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Jaroslav Češpiva (administrátor): „ Očekával jsem naše jednoznačné vítězství. Ale musím se poklonit hostům. Podali velmi dobrý výkon. Měli dobře zorganizovanou defenzivní činnost, ze které vyráželi do protiútoků. Bojovali, hráli důrazně, ale chyběla jim větší fotbalovost a štěstí. Zasloužili si remízu. Naši hráli svůj kombinační fotbal a byla u nich vidět větší fotbalovost. Bohužel tentokrát chyběl pohyb a rychlost. Nedaří se střelecky. Také chci vysvětlit některé momenty z utkání. Někteří z hráčů a především z diváků hostí závěr neunesli. K první brance Velimi. Za střelce branky byl oficiálně označen L. Kostka. Podle očitých svědků to byl vlastní gól a Kostka míč tečoval až za brankovou čárou. Druhý gól nebyl v žádném případě z postavení mimo hru. V momentě přihrávky byl střelec J. Vlk ještě 1 až 2 m před stoperem hostí. A ještě jedna věc na konec. Na Novou Ves mám rodinné vazby a učil jsem spoustu kluků, co dnes běhali na hřišti. Proto mě mrzí, že po zápase jeden divák od hostí /z tzv maternova dvora/ mě vulgárně napadal a potom i našeho trenéra, který pochází právě z Nové Vsi. My jsme za tu porážku určitě nemohli. Ale opravdu to mrzí ."




Počet diváků: 135. Rozhodčí: FREUND Karel - KUBELKA Petr (N), VOKŘÁL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 10. 2016 18:10
Jaroslave, co se týče sestav, tak vycházíme z elektronických zápisů o zápasech. Až nám zašlete zprávu, sestavu samozřejmě upravíme do správné podoby. Děkujeme za připomínku o obrácených sestavách, zjednáme nápravu. :)
17. 10. 2016 17:13
Dnes mám zpoždění a tak zprávu o utkání Velim - Nová Ves pošlu zítra. Ale mám připomínku. Máte špatně zadané sestavy. Nás jste dali pod Nová Ves I. a obráceně. I složení naší sestavy opět nesouhlasí. /Jaroslav Češpiva./