Před startem nové sezóny MSFL, díl třetí = FC Baník Ostrava B

0

Za pár dní vypukne nová sezóna soutěže MSFL a my Vám postupně představíme její účastníky a předsezónní novinky, které se u nich odehrály. Po představení Hlučína navazujeme čtvrtým týmem loňské tabulky, kterým se stalo béčko Ostravy.

FC Baník Ostrava B se v loňské sezóně na poslední chvíli nechal v tabulce přeskočit Hlučínem a zakončil sezónu na čtvrtém místě. I přesto se jednalo o parádní sezónu pro juniorku Ostravy, když do ní nastupovala s vůbec nejmladším kádrem a prioritou byla záchrana.

Trenér Milan Chalupa pro klubový web zhodnotil loňskou sezónu i plán na tu následující takto: „Byla to rozhodně úspěšná sezona. Vzpomínám si, že jsme do ní šli s tím, abychom se vyhnuli bojům o záchranu. Mužstvo bylo hodně omlazené. Pohybovali jsme se v tabulce nahoře a pár týdnů ji dokonce vedli, to byl bonus. A poté, když k A-týmu nastoupil Tomáš Galásek, dostali také tři mladí hráči také slušnou porci minut v áčku - Peťa Jaroň, Dan Smékal a patřil k nim i Matěj Šín, který aktuálně přerušil kariéru kvůli zákeřné nemoci a přejeme mu brzký návrat do běžného života a poté i do Baníku. Snaha další sezónu vybojovat postup do druhé ligy by neměla přebít ty výchovné cíle a nějak narušit ten současný dobře nastavený systém. Je otázka, jak rychle budeme chtít postoupit my, jestli vůbec. Jestli třeba třetí liga není pro vývoj mladých hráčů vhodnější, to všechno si musíme říct. Ale znovu platí, že nic by nemělo jít nepřirozenou cestou.“

V neděli 7. 8. naskočí do kolotoče zápasů MSFL béčko Baníku domácím duelem s Rosicemi. Během letní přípravy se zatím juniorka Baníku prezentovala bezbrankovou remízou v Trnavě, porazila béčko Zlína 2:0 a vysoko podlehla týmu druhé Maďarské ligy FC Györ 0:6. Posledním zápasem béčka Ostravy před vstupem do soutěže bylo sobotní remízové utkání 1:1 s rezervou Górniku Zabrze.

Bude se opět juniorka Baníku pohybovat na špici tabulky MSFL nebo se dokonce porve i o postup?

V dalším článku Vám přineseme novinky z týmu FC Slovan Rosice.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou