Brozany vyměnily trenéra! Kdo na lavičce nahradil vicemistra Evropy Jiřího Němce?

0

Třetiligové Brozany sáhly před startem přípravy na novou sezonu ke změně trenéra. Na lavičce sedmnáctého celku minulé sezony ČFL skončil bývalý reprezentační kapitán Jiří Němec, kterého nahradil dobře známý Petr Čermák.

Vicemistr Evropy z roku 1996 Němec se do Brozan vrátil v lednu 2016, kdy převzal velení právě po Čermákovi, jenž vedl mužstvo jen půl roku. Ani někdejší záložník Dukly, Sparty či bundesligového Schalke sice nedokázal v jarních odvetách odvrátit pád do divize, ovšem po roce klub z Litoměřicka pomohl do ČFL vrátit zpátky. V sezoně 2017/2018 obsadil 15. pozici, uplynulý ročník zakončil tým po Němcovým vedením na 17. místě. Tím se také dlouholetý reprezentant d Brozany rozloučil.

 

Úvodní trénink letní přípravy na novou sezonu už totiž vedl navrátilec Čermák. Ten za celek u Ohře v minulosti i hrál, konkrétně v letech 1993 až 1996. Čtyři sezony působil také v rakouském Wiener Neustadt. V československé nejvyšší soutěži působil v plzeňské Škodě, pražské Slavii a brněnské Zbrojovce.

 

TAKÉ ČTĚTE: Dvě skupiny po 16 týmech, řada nováčků a návrat „béček“. Vše o novém formátu ČFL

 

Čermák má za sebou i bohatou trenérskou kariéru. Prošel sportovními centry mládeže Admiry, Bohemians a Slavie. Jeho další trenérská cesta vedla k ženským týmům obou pražských „S” a v neposlední řadě k ženské reprezentaci. Začínal u výběru do 17 let a propracoval se až do hlavního týmu.

 

V Brozanech mu bude dělat asistenta Jiří Šmidrkal, který se dohodl na ukončení spolupráce v Roudnici nad Labem. Účastník „béčkové“ skupiny rozšířené ČFL už odehrál pod novým trenérským tandemem dva přípravné zápasy – po porážce s Benátkami nad Jizerou (1:3) si třetiligový celek poradil s Louny (5:1).

 

KAM DÁL? Lídr Zbuzan Radek Šírl: Prohrávat nechci ani ve třetí lize, s naším týmem se nemáme čeho bát


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou