Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.11.2016 10:15

15.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svobodův hattrick přihrál Zápům tři body


Branky


0

Písku se domácí rozlučka nepovedla, Zápy po půlhodině vedly o dvě branky a náskok už Maškovi svěřenci nepustili. Václav Svoboda zazářil třemi vstřelenými brankami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svoboda slavil první branku

 Skóre podzimní rozlučky mohli otevřít Písečtí několikrát už během úvodní desetiminutovky, ale Martin Voráček své střelecké pokusy ve 2. a v 6. minutě nenamířil přesně. Fotbalisté obou týmů strávili další část utkání bojem o míč ve středu hřiště, hosté však stále více klepali na vrata domácí šestnáctky. A dočkali se ve 23. minutě. Václavu Hrachovcovi byl odpískán sporný nedovolený zákrok na polovině soupeře. Zápští rychle rozehráli a míč se po několika přihrávkách dostal až k Václavu Svobodovi, který z velkého úhlu překonal Lukáše Coufala - 0:1.

 

Další úder celku s ambicemi na postup do druhé nejvyšší soutěže přišel po půlhodině hry. Vojtěch Hron nacentroval z pravé strany do pokutového území Písku, na míč se snažil dosáhnout Tomáš Matějka, ale do vlastní sítě nasměroval balón až obránce ve žlutomodrém Lukáš Šlehofer - 0:2. Zápy mohly před odchodem do kabin trestat ještě potřetí, ale střele Tomáše Matějky stála v cestě za úspěchem tyč domácí branky.

Písek snižoval jen na rozdíl dvou branek

Písečtí chtěli zvládnout vstup do druhé půle, jenže místo uchování si naděje na bodový zisk inkasovali potřetí. Ve 48. minutě přihrával Václav Svoboda pod sebe. Jeho nabídka prošla celým vápnem. Doputovala až k Martinu Jelínkovi, jehož střelu před bránou tečoval ještě Tomáš Matějka - 0:3.

 

S tříbrankovým mankem v zádech se poté ukázali také svěřenci trenéra Ondřeje Prášila. Filip Řezáč se ve 49. minutě střelou v šestnáctce Záp ještě neprosadil, ale o sedm minut později alespoň na chvilku zahřál domácí příznivce parádní ranou z volného přímého kopu Lukáš Šlehofer. Jeho pokus sice mířil doprostřed brány Radima Straky, ale ten přes klubko hráčů nic neviděl a míč našel až v síti - 1:3.

 

Brzy mohl přijít i kontaktní gól, jenže Petr Řehák neuspěl při dorážce po dalším z pokusů Lukáše Šlehofera. Naopak, na opačné straně bylo znovu zle. Tomáš Matějka střílel, Lukáš Coufal jeho tvrdou ránu vyrazil, ale jen na kopačky Václava Svobody, který měl již jednoduchou pozici - 1:4.

 

Nejfotbalovější moment družiny od Otavy přišel čtrnáct minut před koncem. Michal Rendla vybídl přesnou kolmicí ke sprintu Filipa Řezáče. Ten zprava poslal míč do šestnáctky soupeře, kde našel Petra Řeháka. Kapitán Písku mířil přesně a zkorigoval stav utkání na 2:4. Poslední slovo však měli hosté. Rychlý výpad v nastaveném čase skončil třetím gólem Václava Svobody - 2:5.

 

AUTOR: Petr Brůha/fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "Z naší strany se zápas bude hodnotit hůř. My jsme si takto závěr podzimní sezony rozhodně nepředstavovali. Dnes byl vidět diametrální rozdíl mezi oběma mužstvy. Do utkání jsme vstoupili dobře, ale chyběla kvalita v zakončení. Soupeř nás naopak potrestal z první vážnější příležitosti. Pro nás je každý obdržený gól složitý. O přestávce jsme si znovu řekli, že do druhé půle vstoupíme tak, abychom nedostali další branku, ale znovu jsme inkasovali. Pak už to bylo spíše pro diváky, aby viděli nějaké góly. Z trenérského pohledu je to strašně složité. To, co říkal trenér Mašek o zkušenějších hráčích, to tam bylo jasně vidět."

SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Mě se samozřejmě dnešní utkání hodnotí dobře, protože jsme venku vyhráli s pěti vstřelenými brankami. Domácí si takový počet gólu asi nezasloužili. Mají mladý hladový tým, ale bohužel asi bez starších zkušených hráčů, což bylo vidět. Je to takové živelné a zřejmě tu chybí lídr, který by to v těžkých chvílích strhnul. My jsme dnes byli produktivní. Z osmi nebezpečných situací jsme dali pět branek. Měli jsme období, kdy to tam nepadalo, ale poslední dva zápasy jsme vstřelili osm branek a potřebovali bychom, aby se hrála ještě alespoň další dvě kola."



Sestavy


FC Písek
L. Coufal [-] - M. Rendla [-] , Š. Hlinka [-] (65. J. Held [-] ) , V. Zeman [-] (18. V. Hrachovec [-] ) , P. Řehák [-] , M. Voráček [-] , M. Held [-] (65. M. Grobár [-] ) , F. Řezáč [-] , N. Salašovič [-] (46. V. Milec [-] ) , L. Holub [-] (57. J. Edge [-] ) , L. Šlehofer [-]

SK Zápy
R. Straka [-] - T. Matějka [-] (84. M. Novák [-] ) , P. Putz [-] , V. Svoboda [-] , P. Pavlík [-] , M. Jelínek [-] , J. Jelínek [-] (79. R. Jíra [-] ) , F. Hakl [-] (70. M. Kovařík [-] ) , J. Petrů [-] , M. Pávek [-] , V. Hron [-] (91. D. Pergl [-] )

ŽK: 43. M. Held - 25. V. Svoboda , 60. T. Matějka , 68. M. Jelínek .
Počet diváků: 193. Rozhodčí: LERCH Ondřej - DUCHOŇ Ivo, ŠTEFAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.