1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 16:00

22.kolo, Divize E, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zasloužené vítězství, vůle, touhy a bojovnosti


Branky


0

Jedno z klíčových utkání letošního divizního ročníku skupiny „E“ se odehrálo v souboji druhého a třetího celku tabulky. Hosté stíhající lídra z Valašského Meziříčí se netajili s úmyslem po zisku dalších tří bodů. Utkání naplnilo očekávání beze zbytku. Až na úplný závěr, ten nemá s fotbalem nic společného.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance ano, góly ne

Po úvodním „oťukávání“ zahrozili hosté poprvé v 16. minutě. Na centr Uhera nabíhal Lisický, ale z dobré pozice hlavičkoval nad branku.

 

V 19. minutě se poprvé zaskvěl domácí brankář Kolenko, když po centru Klejnota připravil o gólovou radost Skoupého.

 

Domácí poprvé ohrozili branku hostů ve 21. minutě, Labuda poslal do gólovky Býmu, jeho střelu však zablokoval Matušovič.

 

Hrdinou dne se stal strážce domácí svatyně Kolenko, který fantastickým zákrokem udržel čisté konto po sólovém nájezdu Klejnota přes polovinu hřiště.

 

Ukazatelem skóre mohli posunout domácí ve 37. minutě, Býma poslal kolmicí na zteč Labudu, ale jeho střelu vykopával z brankové čáry Cigánek.

 

Ve 41. minutě kopal Dřizgevič přímý kop, ale jeho střela se mezi tyče nevešla.

 

Do kabin tak odcházela mužstva za bezgólového stavu.

 

 

Kolenko, Kolenko a zase Kolenko

Nástup do druhé půle patřil hostům. V 56. minutě kopal Matušovič rohový kop, Wojnarova hlavička však orazítkovala jenom břevno domácí branky.

 

V 65. minutě nevěřil Gomola, jak stačil Kolenko vyrazit jeho hlavičku na rohový kop.

 

O minutu později vykopával střelu Matušoviče z přímého kopu Moravec přímo z brankové čáry.

 

Domácí zahrozili po rohovém kopu v 69. minutě, střelu Rubého však bezpečně kryl brankář Kodeš.

 

V 70. minutě znovu čaroval mezi tyčemi brankář Kolenko, který si přilepil do rukavic dělovku Förstera.

 

V 75. minutě nevěřil Matušovič, jak je možné, že si Kolenko poradil s jeho pumelicí z přímého kopu.

 

V 77. minutě „zbořil“ Cigánek v gólové šanci Labudu, ale Rubý z přímého kopu branku přestřelil.

 

 

V 81. minutě už hosté jásali, ale Kolenko fantastickým zákrokem vyrazil konečky prstů hlavičku Gomoly u pravé tyče na rohový kop.

 

Závěrečných pět minut byl pro obě mužstva doslova infarktový. V 87. minutě se prošel obranou hostů Labuda, ale jeho „loženku“ poslal Juchelka neskutečně z „pětky“ vysoko nad branku.

 

V 88. minutě však příznivci domácích jásali. Radek vybojoval míč, nádherně uvolnil Labudu a ten si už věděl rady, dělovkou prostřelil Kodeše. 1:0.

 

O minutu později mohli domácí svoje vedení pojistit, Moc nabil Rubému, ale Kodeš jeho střelu vyrazil na rohový kop. To co následovalo před jeho rozehráním, to se tak hned nevidí. Cigánek v 90. minutě brutálním, likvidačním zákrokem poslal Rubého „sanitkou rychlé záchranné služby“ do Opavské nemocnice. Udělená červená karta, však určitě nemůže být ani zdaleka konečným oceněním tohoto absolutně nepochopitelného zkratu.

 

Pro postiženého může být „balzámem“ v jeho bolestném stavu i to, že tento zákrok jejich hráče odsoudil nejen hrající trenér Matušovič, ale i všichni hostující příznivci, kteří vytvořili společně s domácími, parádní kulisu souboji těchto dvou předních divizních celků. Zákrok z poslední minuty se absolutně vymyká a je nepochopitelný v jinak velmi korektně vedeném zápase ……

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Dolní Benešov
Dušan Christoph, hlavní trenér: Proti velmi kvalitnímu soupeři se naši hráči vydali do posledního zbytku sil. Vůle po vítězství zasluhuje mimořádné ocenění. Jsem nadšen a hrdý na to, že zápas, který byl pro nás velmi náročný, jsme dokázali vůlí a bojovností až do poslední minuty dotáhnout do vítězného konce. Naši radost však kalí nesmyslný zákrok a zranění našeho hráče v poslední minutě řádné hrací doby. Toto já nechápu ……

MFK Havířov
Miroslav Matušovič, hrající trenér: Hlava mi to nebere, že takové utkání dokážeme prohrát. Není to poprvé, co tady v Dolním Benešově prohrajeme vlastně v samotném závěru. Na Benešov to prostě neumíme. No a zákrok v poslední minutě, to asi nechápe vůbec nikdo…….



Sestavy


FC Dolní Benešov
O. Kolenko [-] - P. Dřizgevič [-] , L. Foitzik [-] (77. B. Moc [-] ) , O. Haas [-] , F. Labuda [-] , M. Juchelka [-] , M. Hartmann [-] , T. Moravec [-] , P. Rubý [-] (90. V. Těžký [-] ) , J. Košárek [-] , J. Býma [-] (69. J. Radek [-] )

MFK Havířov
J. Kodeš [-] - P. Cigánek [-] , L. Skoupý [-] , P. Lisický [-] , M. Matušovič [-] - J. Klejnot [-] , P. Zupko [-] , B. Förster [-] , J. Uher [-] (74. P. Michalčák [-] ) , T. Wojnar [-] - T. Gomola [-]

ŽK: 80. B. Moc - 76. J. Klejnot . ČK: 90. P. Cigánek .
Počet diváků: 152. Rozhodčí: MACRINEANU Jiří - LAKOMÝ Lukáš, DUDEK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.