Postup zajistil Wollner


Branky


0

Hlavnice se v rozhodujícím zápase sezóny trápil a postup jí zajstil až devět minut před koncem dvacátou brankou sezóny nejlepší střelec soutěže Jan Wollner.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začalo celkem opatrně. Hoalsovice od první minuty hrály zodpovědně, nechtěly udělat žádnou chybu a naopak chtěly dobře hrající hosty něčím překvapit. To se povedlo celkem brzy, kdy se po parádní akci na jeden dotek dostal míč až k Aleši Schreierovi na křídlo, který přesprintoval všechny hráče okolo sebe a z hranice šestnáctky křižnou střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Za dalších 10 minut měl úplně stejnou šanci, ale bohužel míč tentokrát šel těsně vedle tyče. Hosté v prvním poločase nehráli moc pěkný fotbal, vlastně po celé utkání spíše nakopávali míče na své výborné útočníky, rychlého Lišku a technického Wollnera. Díky tomu nejčastěji hrozili ze vzduchu po střelách hlavou. Jednou takto míč do sítě dostali, ale pouze z ofsajdu. Měli k dispozici i několik přímých kopů, a jeden z nich proměnili ve vyrovnání asi Jakub Gloga asi 30. minutě. Poté bylo utkání opět vyrovnané, před přestávkou mohli jít domácí ještě do vedení, kdy znovu po dobré kombinaci se dostal k centru Jiří Matýsek a hledal před bránou svého bratra Lukáše, tomu však scházel krok či dva pro přesné zakončení. Střílel pouze na dlouhou nohu a bránu, která byla odkrytá, bohužel netrefil. Do kabin se tak šlo a nerozhodného stavu 1:1

 

Do druhé půlky hosté nastoupili daleko lépe a živěji než na začátku, asi z nich trochu spadl ten tlak a stres. Měli sice navrch v držení míče, kontrolovali hru, hráli převážně na domácí polovině, ale výraznou šanci si nevytvořili. Hrozili pouze nepřesnými střelami a pak pár dobře zahranými standardkami. Holasovice se druhou půli moc do šancí nedostávaly. Ke konci už oběma celkům docházely síly, Holasovicím  asi trochu víc, a utkání spělo k remíze. Jenže bohužel fotbal je o chybách, a tu nejhorší a největší udělal jinak perfektně hrající Jiří Dehner asi 10 minut před koncem, kdy váhal s přihrávkou, o míč pak přišel a hlavnický záložník, který míč vybojoval jej ihned poslal na Jana Wollnera, který šel sám do rozhozené obrany a postupoval zprava ze strany do vápna a sám tváří v tvář brankáři skóroval střelou podél něj po zemi k vzdálenější tyči - 1:2. V ten moment radost hostů neznala mezí. Naskákali na sebe a dlouho se radovali z postupu. Utkání už se dohrávalo, protože Holasovice už neměly moc sílu na to, aby vyrovnaly. 

 

Foto zdroj: Družba Hlavnice fans-facebook



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Holasovice
David Dehner (obránce): Chtěli jsme 3 body, nejméně minimálně 1, abychom splnili cíl, který byl skončit do 5. místa. Hráli jsme dnes výborně, Hlavnici jsme dnes mohli klidně porazit, myslím že se pořádně zapotili a měli štěstí, že po naší chybě skórovali a dali vítězný a postupový gól. Docela se s námi trápili a my byli v obraně velice dobří a připravení. Velmi to celý náš tým mrzí, tato prohra. My tvrdě bojovali a nedali jsme jim nic zadarmo. Byly tady tlaky na určitý výsledek atd, ale my chtěli za každou cenu vyhrát, rozloučit se s fanoušky dobrým fotbalem (to se snad povedlo) a jak jsem zmiňoval, uhrát 5 flek.Ten se ale udržet nepodařilo i díky fantastickému finiši souteže hráčů Skřipova, který vyhrál 5 utkání v řadě a díky tomu nás přeskočil. V kabině jsme spíše přáli postup Těškovicím, a to hlavně kvůli dlouhému cestování :P Nezbývá ale, než Hlavnici pogratulovat k postupu, asi zaslouženému a popřát jim v okresním přeboru mnoho štěstí. Pro nás to byla dobrá sezona a snad jsme zase získali pár zkušeností, které nám v budoucnu pomohou skončit v tabulce ještě lépe.

Družba Hlavnice
David Nowický (trenér): Nejtěžší zápas, co jsem odkoučoval. Byly to obrovské nervy. Spousta chyb, ale zvládli jsme to. Atmosféra byla skvělá. Bylo zde spoustu fanoušku, kteří nám vytvořili domácí prostředí. Holasovice dřely a zadarmo nám nic nedaly. Cením si toho, že jsme postoupili.



Počet diváků: 300. Rozhodčí: HEISER Jaroslav - MATÝSEK Tomáš (N), ZEMEK Lubomír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.