Seč v zápase s Chlumem nebodovala


Branky


2

Před 52 diváky se v rámci 20. kola odehrálo derby Chlumu se Sečí. Domácí měli sice titul již jistý, ale kdo by čekal, že zápas vypustí, šeredně se pletl. Derby se prostě hraje naplno!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lekce z produktivity

Zápas začal za vydatného deště. Úvod patřil hostujícím borcům, kteří v případě výhry mohli slavit postup. Několik zajímavých náznaků však gól nepřineslo a postupem času se dostali do hry i chlumští. V 18. minutě začal řádit nejlepší ligový střelec Stanislav Eret. Ten si dobře zpracoval míč a tvrdou střelou z otočky trefil přesně k levé tyči – 1:0. Inkasovaná branka Sečí určitě zamávala, protože po dobrém vstupu do utkání rázem prohrávala. A co víc, za deset minut byl rozdíl dvojnásobný. Matěj Archalous si při rohovém kopu chytře počkal na hranici velkého vápna na odražený míč, a ten k němu skutečně doputoval. Mladému útočníkovi následný pokus opravdu sedl a propálil vše, co mu stálo v cestě.

 

Do přestávky padl ještě jeden gól. V 36. minutě ztratili hosté v útoku míč a Chlum je za tuto chybu potrestal rychlým kontrem. Lví podíl na povedené akci měl Tomáš Červenka, který sprintem přes půl hřiště přenesl hru, následně přihrál Stanislavu Eretovi a ten se v podobných momentech nemýlí. Pohledná přímočará akce znamenala poločasový stav 3:0.

Mistr udržel domácí neporazitelnost

Po změně stran bylo znát, že Seč rozhodně nic nebalí a taktickými změnami zkusí ještě vydolovat alespoň bod. Ale síť se jako první vlnila opět za Tomášem Knězem. Krásný fotbalový moment předvedl Martin Šlajs, jehož lob z dobrých třiceti metrů překvapil vyběhnuvšího brankáře hostí. To byl zřejmě rozhodující direkt, po kterém bylo o vítězi jasno. Nic na tom nezměnila ani 55. minuta, kdy se konečně radovali i hosté. Střelou k tyči upravil na 4:1 Radek Černovský.

 

Následoval festival neproměněných šancí Chlumu, ve kterém účinkovali Červenka, Wagner, Eret či Archalous. Diváci se určitě bavili. A ještě jednou si mohli zakřičet v 79. minutě. Hattrick dokonal Stanislav Eret, když samostatný únik od půlící čáry s přehledem zakončil. Seč byla zralá na ručník. Kazila přihrávky, neposlouchala ji střelba, zkrátka „zápas blbec“. A nic na tomto hodnocení nemění ani gól Jakuba Fischera, který však padl až v nastaveném čase.



Ohlasy k zápasu


TJ Chlum
Matěj Archalous, hráč Chlumu: "V prvním poločase jsme si vytvořili velice pohodlný náskok a ve druhém už jsme si v poklidném tempu zápas pohlídali. Myslím, že nás určitě může mrzet řada neproměněných příležitostí zejména ve druhé půli, ale rozhodně si nemyslím, že by to mrzelo Seč, která díky naší nedůraznosti a nepřesnosti v zakončení neodjížděla s větším přídělem obdržených branek. Jsem rád, že i přes jistotu prvního místa jsme do zápasu dali všechno a před skvělými fanoušky potvrdili domácí neporazitelnost."

TJ Seč
Bohuslav Plojhar, trenér Seče: "Po dobrém začátku, ve kterém jsme však neproměňovali šance, se hra vyrovnala. Chlum hrál svoji hru, která spočívala v nákopech na Ereta. Zápas jsme prohráli kvůli chybám v obraně a nemohoucnosti v útoku. Domácí vyhráli zaslouženě. Nám, i přes fakt, že se hrálo derby, nějak chyběla motivace, bylo to takové divné."



Počet diváků: 65. Rozhodčí: Lažánek Karel - DOMANICKÝ Robert, KLIK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 6. 2016 00:14
Fanoušek, Administrátor klubu, Zdravotník, Zpravodaj - TJ Chlum | Plzeňský | Plzeň - Jih
Co dodat? Nedáš branku, emoce stoupají. Seč chtěla hrát Barcu na mokru, síla a hmotnost ji přetlačila. Výborný zápas Mařeny Šlajse a Zdendy Švece. My jsme mohli, soupeř musel. Poučili se z prvního źápasu, bez kecání. Bylo to o první brance, pak se soupeř zhroutil. Tak jsme první, no a co?
12. 6. 2016 20:21
Prvních 10 minut patřilo hostům kteří vytvořili tlak s kterým si domácí téměř nevěděli rady, několik střel na Kvíderu který ukázal proč má Chlum před posledním zápasem sezony pouze 16 branek v síti . Po 10 minutách se hra otočila zcela pro hráče TJ CHLUM a ty si udělali střeleckou neděli a vsítili 5 branek a bylo vymalováno. Gratulace vítězům, čest poraženým