Veledůležitá výhra pro Chlum


Branky


62. M. Douša - 7. V. Calta , 45. S. Eret , 77. V. Calta , 85. L. Heřman
1

Na výborně připraveném hřišti se utkali dva hlavní adepti na postup do 3. třídy - vedoucí Chlum a jeho nejbližší pronásledovatel Hradec. Šlágr kola nakonec ovládli hosté, kteří především díky povedené první půli brali tři body, díky kterým si na prvním místě ještě více upevnili náskok. Ten nyní činí již devět bodů. Na Hradec se navíc dotáhla Seč a v závěsu je Ptenín.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Z minima maximum

Chlum hrál zkrátka dobře. Dařila se mu kombinace a úvod zápasu bezesporu patřil jemu. A co bylo nejdůležitější, svoji převahu dokázal velmi brzy vyjádřit i gólově. Celá akce začala u levé postranní čáry, kde si Calta narazil s Ernestem, odkud se míč dostal k nejlepšímu střelci ligy Tomáši Červenkovi, který kulatý nesmysl ještě vrátil na Václava Caltu a krajní obránce si s šancí věděl rady - z hranice vápna zamířil levačkou přesně na bližší tyč. Hradec inkasovaná branka nepoložila a po celý první poločas pokračoval v pozorné hře. Po zbytek první půle se hostům minimálně vyrovnal. Hradecké šance spočívaly hlavně v střelbě z dálky, ale ta buď končila mimo, nebo ji zneškodnil Kvídera. Možná klíčovým momentem celého zápasu byl gól na 2:0. Po další chybě domácí obrany se do přečíslení dostal Michal Wagner, jehož střelu Tomáš Poslední ještě vyrazil, ale na dorážku Stanislava Ereta už byl krátký. Studená sprcha pro Hradec, gól do šatny byl rozhodně nepříjemný.

 

Vyrovnaní bylo blízko, ale...

Plán lídra tabulky byl po změně stran jasný - zatáhnout se do obrany a pokud možno přidat z brejku uklidňující branku. Hradci naopak nezbývalo nic jiného než začít svého soka obléhat a začít riskovat. I z toho důvodu přišli ve 46. minutě na hřiště Lihm s Höferem, kteří nahradili Tomana a Vargu. Tlak domácích skutečně přišel, ale góly se zkrátka vstřelil nepodařilo. Na druhé straně mohli z kontrů rozhodnout Červenka i Šlajs, ale své šance neproměnili. O záplatku se postaral Matěj Douša, když v 62. minutě konečně překonal jinak bezchybného Kvíderu. A kdo ví, jak by zápas dopadl, kdyby následné závary ve vápně přinesly vyrovnání. To se však nestalo a naopak znovu kapituloval Poslední. Nejprve jej po Archalousově asistenci znovu prostřelil Václav Calta (pro změnu pravačka a vzdálenější tyč, a na konečných 1:4 upravil Lukáš Heřman, který své sólo z poloviny hřiště úspěšně využil. Zbylých několik málo minut se jen dohrávalo.

 



Ohlasy k zápasu


SK Hradec 1946 B
Tomáš Dufek, hráč Hradce: "První poločas jsme po našich chybách prohrávali 2:0. Ze dvou střel bohužel padly dva góly. Druhý poločas jsme sice půl hodiny tlačili, hrálo se pouze na jejich polovině, ale padlo nám to tam jenom jednou, kdy se ukopnul Matěj "Bestie" Douša. Naopak oni nás potrestali z ojedinělého útoku. Pak už se zápas jen dohrával a my ještě jednou inkasovali."

TJ Chlum
Pavel Bořík, hráč Chlumu: "Dnes jsme výborně začali. Vycházela nám kombinace a brzo jsme vstřelili gól. Na konci první půle se nám navíc podařilo zvýšit na 2:0. Jediné co nás může mrzet je, že se nám nepodařilo proměnit šance za stavu 2:0 a po soupeřově snížení jsme se chvíli museli bát, aby soupeř nesrovnal. Rozhodující byl třetí gol, který nás uklidnil. "



Sestavy


SK Hradec 1946 B
T. Poslední [-] - T. Dufek [-] , L. Varga [-] (46. V. Höfer [-] ) , R. Švarc [-] , J. Toman [-] (46. O. Lihm [-] ) - J. Kaplan [-] - R. Fisher [-] , J. Janeček [-] (75. S. Calpak [-] ) - M. Douša [-] , O. Kiss [-] , K. Výrut [-]

TJ Chlum
D. Kvídera [-] - L. Heřman [-] , M. Wagner [-] (55. M. Archalous [-] ) , T. Červenka [-] , S. Eret [-] (81. P. Bořík [-] ) , V. Ernest [-] (81. S. Parák [-] ) , L. Hajšman [-] , M. Šlajs [-] , V. Calta [-] , Z. Švec [-] , R. Šašek [-]

Hráči zápasu: Z. Švec , L. Hajšman .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Křen Jiří - DOUŠA Ota (N), MICHÁLEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 4. 2016 16:28
Zápas pěkný,žádná hrubost, tak by to mělo být pokaždé. Hrajeme pro zábavu,né aby jsme jezdili po doktorech :-)