3:2p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2016 17:00

28.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobruška v jedenácté sérii penalt rozhodla o dvoubodové výhře nad Rychnovem


Branky


0

Dobruška se proti Rychnovu dostala rychle do vedení, na které ale hosté našli dvojnásobnou odpověď. Až druhého poločasu se domácím podařilo vyrovnat a zápas šel do penalt. Rozstřel se protáhl až do jedenácté série, ve které rozhodlo břevno nastřelené rychnovským hráčem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychnovští dvěma góly odpovídají na vedení domácích

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří díky několika centrům vytvořili závar v pokutovém území Dobrušky. V sedmé minutě ale jako první udeřili domácí. Marcel Hájek si narazil s Alešem Haškem, aby následně zpoza vápna propálil rychnovského Jana Vránu a poslal Dobrušku do vedení. Vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání. V šestnácté minutě se hosté po pravé straně dostali díky Filipu Brožovi do pokutového území a míč se od domácího obránce odrazil Filipu Stieberovi, který překonal brankáře Marka Pěničku a vyrovnal na 1:1. Za vyrovnaného stavu se domácí dostali do několika dobrých střeleckých pozic. Ve dvacáté druhé minutě se míč v pokutovém území odrazil k Aleši Haškovi, domácí útočník ale mířil mimo rychnovskou branku. O pár minut později se domácí dostali k dalšímu zakončení, střela z dobré pozice na hranici vápna ale vysoko přeletěla branku Jana Vrány. Větší efektivitu v zakončení prokázali hosté. Ve dvacáté deváté minutě se kolem obránců znovu prosmýkl Filip Brož, který svojí přízemní střelou dostal Rychnov do vedení 1:2.  

 

Ve třicáté třetí minutě se v další dobré šanci objevil Aleš Hašek, který se díky dobré přihrávce dostal za rychnovskou obranu. Zakončení Aleše Haška ale znovu postrádalo přesnost a skončilo vedle levé tyče. V další obrovské šanci se domácí objevili dvě minuty před koncem poločasu. Aleš Hašek doběhl dlouhou přihrávku za obranu, věděl, že je v nevýhodném úhlu, navíc proti němu vyběhl gólman Vrána. Proto Aleš Hašek zvolil místo přímého zakončení přihrávku na spoluhráče. Míč se tak ve vápně dostal k Jaroslavu Havlíkovi, ale gólovou radost domácímu záložníkovi zhatili rychnovští obránci, kteří zaskočili za svého brankáře a vyrazili míč z brankové čáry. První poločas skončil vedením Rychnova 1:2. 

Dobruška se dočkala vyrovnání

Ve druhém poločase hosté aktivně bránili své vedení. Neuchylovali se k uzavřené defenzivní hře, naopak se snažili o svižné a přímočaré přechody do útoku. Domácí Dobruška se ve druhé půli nedostávala do takových šancí jako v předchozí části hry. Rychnovští přesněji vystihovali kombinaci domácích, kteří se tak jen s obtížemi dostávali až do vápna Rychnova. Náznaky šancí proto přicházely po střelách zpoza vápna, tyto střely ale většinou blokovali obránci hostů. Dobrou příležitost měla Dobruška v šedesáté deváté minutě, kdy Milan Jirásek rozehrával přímý kop z hranice pokutového území. Jiráskova technická střela se nebezpečně stáčela do levého horního rohu rychnovské branky, nakonec ale skončila nad břevnem. Dobruška se nakonec vyrovnání přeci jen dočkala. V sedmdesáté šesté minutě se z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Filip Šotola a jeho dalekonosná střela si našla cestu až do pravého horního rohu rychnovské branky. Ve zbývajících minutách rozhodující branka nepadla, a o vítězi tak rozhodovaly penaltové kopy. 

 

O osudu penaltového rozstřelu rozhodovalo břevno. Přestože se domácí příznivci snažili rozptýlit střelce Rychnova, byl penaltový rozstřel dlouhou dobu velmi vyrovnaný. Ve třetí sérii nastřelila rychnovská jedenáctka břevno a stejně si počínal i hráč s číslem jedenáct v dresu Dobrušky. Rozhodnutí mohlo přijít v osmé sérii penalt, kterou nastřeleným břevnem otevřel rychnovský brankář Jan Vrána. O dvoubodové výhře mohl rozhodnout Aleš Hašek, jeho střela ale netrefila branku a podobně jako v celém zápase skončila těsně vedle levé tyče. Definitivní rozuzlení proto přinesla až jedenáctá série. Rychnovský Miroslav Semerád se přidal do zástupu hráčů, kteří orazítkovali břevno, zatímco domácí Filip Šotola proměnil. Dobruška se tak mohla radovat z dvoubodového zisku. 



Ohlasy k zápasu


SK Dobruška
Bohuslav Jakoubek - trenér SK Dobruška: V okresním derby se zvlášť pohledný fotbal nehrál. V první půli jsme ale urazili fotbalového boha. Po promarněných vyložených šancích jsme měli vyhrávat 4:1 a ne prohrávat 1:2. Ve druhé půlce jsme se sice snažili otočit výsledek, ale hosté byli na balónu silnější a jen těžko jsme se dostávali do šancí. Snad potěšil diváky alespoň nebývale dlouhý penaltový rozstřel (celkem 22 kopů), po kterém bereme alespoň dva body.




Sestavy


SK Dobruška
M. Pěnička [-] - L. Žid [-] , F. Šotola [-] , A. Zilvar [-] (80. M. Majer [-] ) , V. Malý [-] (46. J. Effenberk [-] ) - P. Krahulec [-] , D. Eimann [-] , J. Havlík [-] , J. Mikušík [-] - A. Hašek [-] , M. Hájek [-] (39. M. Jirásek [-] )

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Pups [-] , R. Plachetka [-] , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] - F. Brož [-] , F. Stieber [-] (80. D. Trejtnar [-] ) , M. Semerád [-] , S. Pohl [-] - J. Jedlinský [-] (72. R. Zajíček [-] ) , L. Volný [-] -

ŽK: 36. A. Hašek , 55. L. Žid , 60. P. Krahulec - 84. M. Pups .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Krucký Dušan - MIŠKAŘ Karel, BEČVÁŘ Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.