2:3p.
(0:1)
31. M. Haken (vl.)
56. J. Vaněček
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2016 15:00

18.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Náchod neudržel dvougólový náskok, Vysokou přesto porazil po penaltách


Branky


62. V. Bělka , 83. P. Samek - 31. M. Haken (vl.) , 56. J. Vaněček
0

Náchodští se proti Vysoké ujali dvougólového náskoku a vypadalo to na další stoprocentní výkon. Ve druhém poločase se ale domácí vzepřeli a nakonec i vyrovnali. Roli favorita tak Náchod naplnil až v penaltovém rozstřelu

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vystrkují rohy při rohových kopech

Fotbalisté Náchodu na svého soupeře vyrukovali ofenzivní hrou a během prvních minut se hosté dostali k několika rohovým kopům a střelám na branku Vysoké. Náchodští fotbalisté presovali rozehrávku Vysoké a tím nutili domácí fotbalisty k rychlým a nepřesným odkopům, hráči Vysoké tak nedokázali udržet míč na svých kopačkách a rozvinout nějaké útočné snahy.

 

Hosté čím dál pevněji svírali svého soupeře kolem jeho pokutového území. V 29. minutě rozehrával náchodský Jan Kábrt rohový kop, jeho centr byl tečován jedním z hráčů v pokutovém území a domácí brankář Milan Pavliš měl co dělat, aby balon vyboxoval z brankové čáry. Hosté se dočkali o dvě minuty později. Míč od rohového praporku rozehrával opět Jan Kábrt, na jeho centr sice nejvýš vyskočil domácí Michal Haken, záložník Vysoké ale trefil míč tak nešťastně, že skončil za zády brankáře Pavliše. V 39. minutě se domácí dostali k zakončení, jejich střelu ale v pokutovém území zblokoval obránce Michael Moravec. Poločas tak skončil vedením hostů 0:1.

Cesta domácích za vyrovnáním

Z druhého poločasu uplynulo deset minut a hosté se dostali do dvoubrankového vedení. V 56. minutě se přes tři bránící hráče Vysoké prodral Martin Malý, přihrál Patriku Simonovi, který propálil brankáře Pavliše, ale domácí brankář dokázal míč zpomalit. Stoprocentní jistotu tak svému týmu dodal Jakub Vaněček, který dorazil míč do sítě.

Hosté se snažili nepolevit ve své útočné hře, přesto o pár minut později inkasovali. Náchodští v 61. minutě nedokázali od své branky odvrátit centrovaný balon, domácí se dostali k míči na levé straně hřiště, odkud přišel přízemní centr do pokutového území. Ve vápně Náchodu dostal příliš prostoru Vojtěch Bělka, vrchní střelec Vysoké využil tohoto luxusu bezezbytku a překonal náchodského brankáře Františka Baláže.

 

V 67. minutě se na levé straně hřiště rozběhl náchodský Jakub Vaněček, svému spoluhráči v pokutovému území ale poslal těžký balon a podle toho vypadalo i zakončení, které skončilo mimo tři tyče domácích. Hra se zrychlovala a začalo přibývat nedovolených soubojů ve středu hřiště. V 82. minutě hosté faulovali unikajícího Jana Pražáka a domácí mohli rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice. K míči se postavil Petr Samek, jeho prudká střela sice mířila do středu branky, náchodský brankář Baláž ji ale neudržel v rukavicích a Vysoká vyrovnala na 2:2. V závěru zápasu žádný z týmů nepřevážil vítězství na svoji stranu a ke slovu se dostal penaltový rozstřel. 

 

Vysoká nezačala penaltový rozstřel ideálně, v první sérii neproměnil svoji penaltu Martin Ptáček, který mířil do středu branky a jeho úmysly přečetl brankář Baláž. Následující tři střelci si shodně vybrali zakončení k pravé tyči a překonali brankáře soupeře, jmenovitě tedy náchodští Patrik Romportl s Martinem Punarem a domácí Jan Píša. Naopak k pravé tyči mířil domácí záložník Tomáš Prorok, náchodský brankář sice vystihl stranu, Prorokova střela však byla milimetrová a zapadla přesně k tyči. Za náchodské se nemýlil Patrik Simon, který střelou po zemi udržel vedení hostů. Svůj střelecký instinkt pro jednou nepotvrdil Vojtěch Bělka, který přestřelil branku. Rozhodnout mohl náchodský Jan Kábrt, jeho střelu ale zblokoval domácí Pavliš. Brankář Vysoké se v následující sérii proměnil do role střelce a svoji penaltu s jistotou proměnil. Definitivní rozhodnutí tak přinesl Michael Moravec, který po dlouhém rozběhu propálil domácího gólmana a rozhodl o penaltové výhře hostů 3:4. 



Ohlasy k zápasu


FK Vysoká nad Labem
Petr Silbernágl - trenér FK Vysoká: Rozhodnuto mohlo být už po prvním poločase. Ten byl zcela v režii Náchoda, který nás za podpory větru doslova přišpendlil k pokutovému území. My jsme se jen zoufale bránili a s notnou dávkou štěstí udrželi poločasový stav 0:1. Ve druhé půli jsme se kombinačně zlepšili, mohli jsme i vyrovnat, ale tutovku spálil Kafka. Potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš. Cením si toho, že mužstvo za stavu 0:2 utkání nezabalilo a podařilo se mu vyrovnat na 2:2. Sázku v penaltové loterii jsme tentokrát prohráli.




Sestavy


FK Vysoká nad Labem
M. Pavliš [-] - T. Prorok [-] , M. Ptáček [-] , J. Píša [-] , P. Duben [-] - P. Kafka [-] (89. P. Lunda [-] ) , J. Pražák [-] (85. J. Jelínek [-] ) , O. Vicany [-] (49. P. Samek [-] ) , M. Haken [-] (62. J. Jarkovský [-] ) - V. Bělka [-] , J. Homolka [-]

FK Náchod
F. Baláž [-] - M. Moravec [-] , J. Kábrt [-] , M. Punar [-] , P. Rompotl [-] - J. Hable [-] , P. Simon [-] , M. Brich [-] , O. Vrabec [-] - J. Vaněček [-] (67. J. Plšek [-] ) , M. Malý [-] (80. V. Vlček [-] )

ŽK: 48. O. Vicany , 88. M. Ptáček , 89. J. Jelínek - 51. J. Kábrt , 63. J. Vaněček , 65. M. Malý , 87. O. Vrabec .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Blaschke Jiří - NÁDENÍK Zdeněk, JEŽEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.