Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2016 17:00

26.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

8.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

10.0

FOTO: Volkova branka z penalty přisoudila Viktorce tři body


Branky


28. Z. Volek (p.)
0

Šlágr kola proti sobě postavil dva týmy, které myslí na nejvyšší příčky. Žižkov se dostal do vedení, domácí Jiskra jej pak ve druhé půli zmáčkla, ale na srovnaní nedosáhla, Soukup v bráně odolal. Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích či oznámkujte jednotlivé hráče!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Boj, boj a boj

Jeden jediný bod dělil oba celky před vzájemným soubojem. Šlo o hodně a podle toho také vypadala hra v úvodu utkání – prim hrála za stálého deště především opatrnost v defenzivě a Šiman se Soukupem nemuseli řešit žádné nebezpečné situace. Domácí Braun hlavičkoval po rohu jen vedle brány, domažlický brankář zase v poklidu lapil do rukavic hlavičku Petráška. Domácí se dostali k několika rohovým kopům, ale přímo ohrozit branku z nich nedokázali. V 19. minutě zoušel štěstí Hrdlička a jeho technická střela pořádně prověřila Soukupa. Nakonec rozhodující moment utkání přišel ve 28. minutě. Žižkov rozehrával Podrazkým přímý kop z pravé strany hřiště, na který nabíhal Klán. Byl sražen k zemi, míč sice přesto skončil v domažlické síti, ale protože rozhodčí už předtím odpískal faul, kopala se penalta. Na penaltový puntík si míč postavil Zdeněk Volek a i když Šiman vystihl směr střely, na míč mířící k jeho levé tyči nedosáhl – 0:1. I poté pokračoval vyrovnaný boj s množstvím hraničních soubojů, rozhodčí musel krotit hráče za první pětačtyřicetiminutovku hned pěti žlutými kartami. Z nabídnutých standardek se ani jeden tým neprosadil. Ve 39. minutě nebyl Žižkovu kvůli útočnému faulu Petráška uznán gól.

Žižkov si výhru uhrál poctivým výkonem

Po přestávce převzali domácí iniciativu v úvodu druhé půle a toužili po vyrovnání. V 51. minutě vysunul Beránek Roubala, který zakončoval z úhlu a Soukup střelu reflexem vyrazil. Žižkov ale jinak pracoval v defenzivě bezchybně, Soukup posbíral míče létající do vápna. V 69. minutě domácí reklamovali Volkovu hru rukou ve vápně, ale rozhodčí byl proti volání o penaltu imunní. Trenér Žižkova Hašek ve druhé půli sestavu postupně prostřídal a čerstvé síly na hřišti umožnily Viktorce držet se soupeřem krok. Hosté soupeře do gólovky nepustili, když mohli, drželi míč a Skálovi svěřenci si nevěděli rady. V 79. mohl hostující výhru pojistit Hurka, domácí zachránilo břevno. Pražané předvedli vyspělý taktický výkon a urvali důležité vítězství. Domácí na utkání nebudou dobře vzpomínat i kvůli situaci ze závěru, kdy hostující fans odpálili pyrotechniku, která ale propálila tartan na domažlickém stadionu, celou věc už má v šetření Policie ČR.

 

FOTO: Jiří Pojar / TJ Jiskra Domažlice



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Jiří Skála (trenér): "Utkání bylo trochu nervóznější než obvykle. Byl to boj o špici tabulky. Nechyběla agresivita, důraz, emoce. Ve druhém poločase jsme se zvedli a byli jsme lepším týmem. Dokázali jsme Žižkov zatlačit. Bohužel jsme nevstřelili kýžený gól. Oni si to pohlídali. Měli jsme tam určité možnosti. Nechci spekulovat, možná jsme měli také kopat penaltu po ruce v jejich vápně, což zápas ovlivnilo. Penalta je vždycky, když jí rozhodčí pískne. Mrzí mě to kvůli divákům, chtěli jsme odčinit Benešov. Oproti zápasu tam mělo tohle utkání z naší strany úplně jiné nasazení. Hráče musím pochválit, bohužel bez gólového efektu. Remíza by utkání slušela víc."

FK Viktoria Žižkov
Zdeněk Hašek (trenér): "Domažlice mají dobře složené mužstvo, hráči vědí, co mají hrát, je to hrozně nepříjemný soupeř. Myslím, že se nám vyplatilo to, že jsme prostřídali sestavu, kdy se vyměnili čtyři lidé oproti středečnímu zápasu, nahoře jsme byli hodně pohybliví a narušovali domácím zakládání akcí. Kluci to odpracovali, jak jsme chtěli, a povedla se i dostřídávání, když jsme výhru udrželi až do konce. Beru to jako zasloužené a hrozně cenné vítězství."



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Bauer [-] , V. Hrdlička [-] , M. Kyndl [-] (74. M. Buršík [-] ) , O. Chocholoušek [-] , D. Černý [-] , M. Hrubý [-] , A. Beránek [-] , M. Braun [-] , L. Roubal [-] (68. M. Špírek [-] ) , P. Mužík [-]

FK Viktoria Žižkov
L. Soukup [-] - V. Šandera [-] , M. Hurka [-] (90. M. Hanuš [-] ) , T. Petrášek [-] , Z. Volek [-] (77. J. Svatonský [-] ) , J. Šimkovský [-] , J. Trýzna [-] (65. J. Marek [-] ) , M. Kodr [-] , M. Pavlata [-] (61. L. Křeček [-] ) , M. Podrazký [-] , V. Klán [-] (57. T. Dočekal [-] )

ŽK: 24. P. Mužík , 31. D. Černý , 42. A. Beránek - 25. M. Kodr , 35. V. Šandera , 59. M. Pavlata .
Počet diváků: 567. Rozhodčí: Martínek Petr - GINZEL Ondřej, POŽIVIL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.