3:4
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2015 17:00

4.kolo, Královéhradecký | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Trutnov ukázal nevídané fair play


Branky


36. Z. Doubic , 65. J. Vomočil , 83. P. Chvalina - 31. R. Polák , 48. M. Jakoubek , 66. M. Brož , 86. O. Kárník (vl.)
0

Celý zápas ovlivnila situace v závěru utkání, kdy se nejdřív dramaticky vyrovnávalo, aby se poté ještě dramatičtěji otáčelo skóre. Hostinné tento zápas vyhrálo, ale vše zastínil Fair Play čin domácích hráčů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase se prosadily oba týmy

Od začátku se čekal nápor domácího týmu, ale ten nepřicházel a tak převzali iniciativu hosté. Ovládli střed pole a to bylo důležitým aspektem jejich útočných akcí. Akce hostí byli hodně nebezpečné a obrana v čele s domácím gólmanem se musela hodně otáčet. Celý obraz hry se změnil po střídání v 29.minutě, kdy Skučka nahradil Chvalina. Hostům se ještě v 31.minutě povedlo vstřelit pěkný gól. Tvrdou střelu hostujícího Brože gólman Votoček vyrazil k nohám Poláka a ten míč dopravil do sítě. Hosté sice vedli 0:1, ale jak jsem již psal, tak příchodem Chvaliny převzali iniciativu domácí. Obraz hry se úplně změnil a domácím se brzy povedlo vyrovnat nejenom hru, ale i skóre. V 36.minutě měli domácí výhodu přímého kopu, z rohu pokutového území. Centrovaný míč sice měl domácí hráč, ale vyrazil ho pouze na velké vápno, kde přišla první střela. S tou si ještě gólman Horák poradil, ale z následné dorážky již skóroval domácí Doubic a srovnal na 1:1. Do konce poločasu se již stav nezměnil a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Dramatický závěr druhého poločasu

Do druhého poločasu se povedl vstup lépe hostům. Již po třech minutách od zahájení hry se opět mění skóre zápasu. Hostující Kracík utekl po lajně, prodral se až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel naběhnutého Jakoubka, pro kterého již nebylo problémem skórovat. A hosté opět vedli, tentokrát 1:2. Hosté si vytvořili ještě několik příležitostí, ale žádnou z nich nezúročili a tak zaúřadovali domácí. V 65.minutě se dostal k odraženému míči domácí Vomočil a střelou, z docela velkého úhlu, vymetl šibenici hostující brány. A bylo srovnáno na 2:2. Radost z vyrovnání netrvala domácím ani minutu. Hostující Valeš posílá do vápna domácích centr, který neomylně nachází naběhnuvšího Brože, který propálil vše, co mu bylo v cestě a otáčí skóre zápasu na 2:3. Domácí se nevzdávají a všechny síly vrhly do útoku. V 83.minutě si hostující hráč asi vyrazil dech a tak jeden z hráčů Hostinného odkopl míč do autu. Domácí rychle rozehráli a nikým neatakovaný Chvalina lehce srovnal na 3:3. Po této brance vznikla na hřišti velká diskuze a tři minuty se nehrálo. Když rozhodčí opět zahájil hru, tak si míč převzal domácí hráč Kárník, dovezl ho až k vlastní bráně a dal si vlastňáka. Tento Fair Play čin na místě určitě všichni neocenili, ale později si určitě všichni uvědomili, že takhle by se mělo jednat pokaždé. Zápas se již potom jen dohrál a tímto "vlastňákem" vyhráli hosté 3:4.

Ze zdroje stránek Hostinného jsme získali vyjádření rozhodčího k této situaci a s dovolením ho přikládáme.

zdroj: http://tatranhostinne.obaltisk.cz/clanek-1027-mfk-trutnov-c---tatran-hostinne--3--4----1--1-

Zpráva rozhodčího
 
Hra Fair Play hráče družstva D č. 6 Kárník Ondřej : V 82 min utkání svedl hráč družstva H vzdušný souboj s hráčem družstva D, po kterém zůstal hráč družstva H ležet na zemi. Jednalo se o oboustranně čistý souboj, kdy i sám dotčený hráč družstva H uvedl, že si v tomto souboji dal před sebe nešikovně svou ruku a vlastním loktem si vyrazil dech. Tento souboj byl sveden na polovině HP družstva H, kdy v držení míče zůstalo družstvo H. Z tohoto důvodu následně hráč družstva H kopl míč mimo HP do autu, aby hru přerušil. Poté, co se hráč družstva H z tohoto vzpamatoval a já jako HR dal pokyn k navázání hry autovým vhazováním ve prospěch družstva D z místa, kde míč přešel postranní čáru mimo HP, se po provedeném vhazování zmocnil míče hráč družstva D č. 12 Chvalina Petr a družstvo H přestalo hrát v domnění, že jim tento hráč v duchu fair play vrátí míč zpět. Toto bylo za stavu 2:3 pro družstvo H. Pod výrazným tlakem diváků a trenéra družstva D, kdy se ozývalo „ Nevracej jim to, dej gól!“, tomuto hráč družstva D č. 12 Chvalina Petr podlehl a v 83 min nehrajícímu družstvu H, čekajícímu na vrácení míče, nemilosrdně vsítil vyrovnávající branku na 3:3, po které se vůči tomuto ze strany družstva H zvedla vlna nevole a zklamání. Po znovuzahájení hry rozehrou družstva H ze středového kruhu HP po obdržené bance se následně zmocnil míče hráč družstva D č. 6 Kárník Ondřej. Po převzetí míče tímto hráčem družstvo D přestalo hrát (nejspíš po vzájemné dohodě všech zúčastněných hráčů, či s vědomím ne zrovna fair play hry v předchozích minutách). Nicméně tento se s míčem otočil na vlastní polovině HP a postupoval směrem na svého gólmana, přičemž mu řekl „ Teď nechytej!“ a v 86 min si vsítil vlastní branku na 3:4, kdy s tímto výsledkem i celé utkání skončilo. Je málo takových hráčů (družstev) a právě tací, jako je pan Kárník Ondřej, si zaslouží úctu a obdiv nás všech.



Ohlasy k zápasu


MFK Trutnov C
Trutnov - vedoucí Votoček Jaroslav: Hosté byli lepším týmem a zaslouženě si odváží z Trutnova tři body. Domácím zbyly oči pro pláč, ale určitě je nemine cena fair play…

TJ Tatran Hostinné
Hostinné - vedoucí Šmucer Pavel: V prvním poločase jsme byli lepší a povedlo se nám vstřelit i gól. Když domácí v 30.minutě nasadili Chvalinu, tak se obraz hry otočil a lepší byli domácí. V druhém poločase to bylo přetahování o výsledek. Když nám za stavu 2:3, domácí nevrátili míč a srovnali na 3:3, tak jsem byl hodně rozezlen. Jenomže Fair play hra ještě nevymizela a tento čin domácího celku zasluhuje velké uznání.



Sestavy


MFK Trutnov C
J. Votoček [-] - R. Wimmer [-] , V. Drtina [-] (46. J. Vomočil [-] ) , Z. Bělonožník [-] (66. R. Rada [-] ) , J. Zákravský [-] - J. Švorc [-] , O. Kárník [-] , Z. Doubic [-] , J. Jankovič [-] (46. O. Hodbod [-] ) - M. Kulda [-] , J. Skuček [-] (29. P. Chvalina [-] ) -

TJ Tatran Hostinné
J. Horák [-] - T. Valeš [-] (69. P. Janouch [-] ) , D. Kracík [-] , D. Polák [-] , M. Brož [-] (85. M. Filcsák [-] ) , L. Horák [-] , R. Kosina [-] , R. Polák [-] (90. P. Lorenz [-] ) , L. Kracík [-] , A. Rodr [-] , M. Jakoubek [-]

ŽK: 17. Z. Bělonožník - 34. L. Kracík .
Hráči zápasu: O. Kárník , P. Chvalina .
Místo: H.S.M.. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Linhart Lukáš - KALAŠ Radek, NÝVLT Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.