1:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2024 10:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Darkovičky pokořily lídra a vystřídaly jej na čele


Branky


14

Hned úvodní jarní kolo nabídlo divákům obrovský šlágr, když na půdu vedoucích Lazců zavítaly druhé Darkovičky. Ty se jako jediný tým na podzim pyšnily skalpem letošního lídra soutěže. A jak se o víkendu ukázalo, i na odvetu se družina trenéra Meleckého dokázala dobře připravit a svého soka dokonale zaskočit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Darkovičky šly zaslouženě do vedení

Úvodní patnáctiminutovka šlágru byla opatrná, oba soupeři se ještě teprve rozkoukávali a vyčkávali, s čím přijde ten druhý. Nakonec se iniciativy chopily hostující Darkovičky, které převzaly otěže důležitého zápasu na své kopačky. Na samotný duel se dobře vyspal záložník Kalvar, který po pěkném individuálním sólu z vlastní poloviny otevřel skóre - 0:1. V další dobře rozvíjející se příležitosti dokázala domácí obrana zablokovat Moravce. Diváci treskali akcím Kalvara, kterého bylo plné hřiště. Po centru Turanského hlavičkoval urostlý středopolař těsně okolo tyče. Domácí tým se konečně připomněl po nepřesném projektilu Moši. Soustavný tlak hostů nakonec vygradoval ve druhý gól. Přes aktivní napadání Lindovského a přesný centr Stanieka se míč svezl na hlavu Kalvara, jenž zamířil přesně k tyči - 0:2. Lazce byly jako opařené a ještě do poločasu umožnily, aby zpoza vápna nebezpečně pálili Moravec a Turanský. Oběma útočníkům ale scházela přesná muška.

 

Kalvar dokonal svůj hattrick

Zaskočené Lazce se probudily až po přestávce, kdy v úvodu na soupeře zatlačily. Ale najít recept na to, jak pokořit účinný obranný val hostů, se nepodařilo. Darkovičky hrály zodpovědně zezadu a vyčkávaly na brejky. Do jednoho z nich se řítil Moravec, ale na Minarčíka nevyzrál. Třetí ránu pod pás uštědřil Lazcům kdo jiný než muž zápasu Kalvar. Ten si povyskočil na dobře zahraný rohový kop Hanauera a hlavou do protipohybu gólmana navýšit vedení na tři branky - 0:3. Lazce přispěchaly s rychlou odpovědí, když se pěknou ránou z dálky do šibenice prosadil Wedlich - 1:3. Jenže veškeré naděje domácích na body vzaly brzy za své. Na hranici ofsajdové pasti vyslal Rychnovský uličkou do běhu rychlonohého Moravce, který už se svým druhým nájezdem nepohrdnul - 1:4. Frustraci Lazců dovršilo zbytečné vyloučení Falhara, který v zápalu emocí zbytečně dojel souboj a po druhé žluté musel z hřiště. V samém závěru mohly oba týmy přidat po jedné brance. Nejprve se neujala akce Darkoviček, kdy Turanského centr nedotáhla do konce dvojice Hanauer s Moravcem. Už v nastavení mohl lazecký Wedlich alespoň korigovat, ale na připraveného obra Chvěju nevyzrál. Darkovičky podruhé v sezóně pokořily svého protivníka a vystřídaly jej oprávněně na čele tabulky.    



Ohlasy k zápasu


FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas: "Do utkání jsme vůbec nevstoupili dobře, moc nám to neběhalo. Nejspíš se podepsala naše nesehranost, protože během celé zimní přípravy jsme odehráli pouze jediný přátelský zápas. To neplatí o našem soupeři, který se díky odehraným zápasům mohl aspoň trochu sehrát. Navíc se na nás dneska dokonale připravil a vyhrál zcela zaslouženě"

FK Darkovičky
Marcel Melecký (trenér): "Z dnešního zápasu jsem měl trochu obavy. Zimní příprava nám vůbec nevyšla, všechny zápasy jsme prohráli a dostali skoro 40 branek. Což před takovým soupeřem jako Lazce, které mají navíc kvalitní útok, budilo veškerý respekt. Ale ukázalo se, že v mistrovské soutěži se tým dokáže více semknout, namotivovat a kluci i lépe pracují. Dnešní vítězství je zcela zasloužené, šli jsme mu více naproti, dobře se semkli. Celý tým dnes zaslouží pochvalu"



Sestavy


FK Sokol Mokré Lazce
P. Minarčík [-] - M. Wedlich [-] , Z. Pospěch [-] , D. Moša [-] , P. Galvas [-] , P. Wojnar [-] , J. Ulrich [-] (72. L. Falhar [-] ) , R. Šimeček [-] (86. T. Kohoutek [-] ) , M. Hoza [-] , Z. Říman [-] , D. Exner [-] (34. D. Sukdol [-] )

FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - P. Turanský [-] (84. A. Fojtík [-] ) , T. Kalvar [-] , D. Rychnovský [-] , J. Klečka [-] , T. Kabich [-] , L. Moravec [-] (84. D. Kempný [-] ) , J. Hanauer [-] (89. A. Kuřidém [-] ) , M. Gai [-] , Š. Staniek [-] (89. M. Dundr [-] ) , L. Lindovský [-]

ŽK: 32. M. Wedlich , 40. P. Galvas , 72. D. Moša , 76. L. Falhar , 80. J. Galvas - 45. J. Hanauer , 64. Š. Staniek . ČK: 80. L. Falhar .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: LEVINGER Milan - PRIESOL Daniel, BERAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů