3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2024 15:30

17.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

První letošní šlágr zvládla Dolní Rožínka


Branky


16

V neděli se odehrálo tradiční derby mezi týmy Dolní Rožínky a Rožné. Dolní Rožínka chtěla napravit zaváhaní z prvního kola, kdy doma podlehla překvapivě Moravci za to Rožná si doma smlsla na Radostínu. Domácí měli co napravovat tedy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dali základ k vítězství stavem 2:1

Prvních 10 minut zápasu se bylo z obou stran opatrný a odehrávali se mezi vápny. První kdo se osmělil byla Dolní Rožínka zahrávala sérii rohů a po třetím znich propadl míč až k Pavlovi Pokornému a ten ve 13. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě a domácí tak vedli 1:0. Hosty to ale nepoložilo a vrhli se do útoku, v 16. minutě zahrávali roh a na tvrdý centr si na zadní tyči naskočil Tomáš Sýkora a nedal domácímu brankáři Horákovi žádnou šanci zakročit a začínalo se od znova za stavu 1:1. Fotbal pak pokračoval mezi vápny z náznaky šancí, ale obrany a brankáři si vše pohlídali. Ve 21. minutě zahrávala Dolní Rožínka přímý kop, k odraženému míči se dostal Roman Sluka a přibližně z 12 metrů prostřelil brankáře hostí Berana a domácí šli do vedení. Zbytek poločasu se odehrál bez větších šancí obě obrany fungovali na jedničku a když už byla nějaká střela tak bud v klidu zasáhli brankáři nebo se střela nevešla mezi tyče.                  

 

Domácí přidali po hodině pojistku, v závěru chytil Horák penaltu

Druhý poločas chtěla Rožná se zápasem něco udělat a vrhla se do útoku, ale domácí pozorně bránili a do větších šancí je nepouštěli, až na jednu vyjímku kdy v 53. minutě prošel středem Jiří Kroupa, ale brankář domácích Horák skvěle zasáhl. Potom se probrali i domácí a začali podnikat nebezpečné protiútoky, ale hostující obrana nebo brankář Beran šance pokryli. V 59. minutě vybojoval míč na levé straně hřiště Pavel Vondruška, který poslal nahrávku na malé vápno, kde našel Pavla Pokorného, který se štěstím dostal míč do branky a domácí vedli 3:1. Hosté pak vrhli své síly do útoku ale domácí obrana fungoval skvěle a domácí z brejků mohli rozhodnout ale nestalo se tak. V 80. minutě udělala domácí obrana první vážnou chybu, kdy František Šmerda fauloval hostujícího útočníka a hosté zahrávali penaltu, ke které se postavil Jiří Kroupa poslal míč k levé tyči branky, jenže domácí brankář Horák předvádí zákrok zápasu a penaltu chytil. Posledních 10 minut zápasu se dohrávalo i když hosté ještě v 90. minutě vstřelili branku, která nebyla uznána pro spornou ruku. Chvíli na to rozhodčí Sýkora zápas ukončil a domácí vítězí 3:1.
Dolní Rožínka tak ovládla první šlágr jara a smazala tak zápas s Moravcem.   Za reprotáž děkujeme domácímu brankáři Zdeňku Horákovi a Jiřímu Kroupovi z Rožné.              

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Dolní Rožínka
Zdeněk Horák - brankář: "Zasloužená výhra domácích, byli fotbalovější, snažili se hrát kombinační fotbal po zemi. Hosté se snažili víc hrát nákopy a domácí obrana si s tím poradila."

SK Rožná
Jiří Kroupa - hráč: "Očekávané derby, hodně fanoušků a velká motivace obou týmů. Bohužel fotbalovosti moc zápas nepobral ani z jedné strany a góly padaly spíše po chybách a standardkách. První půli byli lepší domácí, byli pohybliví, agresivně nás napadali a poločasové vedení si zasloužili. Do druhé půlky jsme ale vstoupili lépe my a měli jsme pár šancí, které jsme však neproměnili a naopak Rožínka potrestala naši špatnou rozehrávku zezadu. Snažili jsme se domácí, kteří už byli také viditelně unavení, zatlačit a alespoň srovnat, ale tlak to byl spíš bezzubý a když jsme v závěrečném zmaru neproměnili penaltu (já osobně) a nebyl nám uznán regulérní gól, museli jsem přijmou pro nás trochu hořkou porážku. Nezbývá než pogratulovat domácím k výhře a soustředit se na lepší výkon v dalších zápasech."



Sestavy


TJ Baník Dolní Rožínka
Z. Horák [-] - R. Sluka [-] (66. J. Veselský [-] ) , M. Urban [-] , F. Šmerda [-] , P. Pokorný [-] (85. Z. Konček [-] ) , P. Bartoněk [-] , P. Vondruška [-] , P. Sedlák [-] , J. Večeřa [-] , T. Hille [-] , D. Vařejka [-] (72. M. Šimeček [-] )

SK Rožná
J. Beran [-] - V. Štěrba [-] , J. Štěrba [-] , T. Sýkora [-] , R. Hájek [-] (46. F. Humpolík [-] ) , O. Kroupa [-] , J. Kroupa [-] , J. Vyžrálek [-] (83. R. Novotný [-] ) , R. Švestka [-] , P. Sýkora [-] (74. P. Kunc [-] ) , K. Beran [-]

ŽK: 65. P. Vondruška - 39. J. Štěrba , 68. K. Beran .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: SÝKORA Jiří - BENEŠ Jaroslav, ŠUSTÁČEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů