1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2023 18:00

1.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vodní bitva o podzimního krále


Branky


10

Za krajně nepříznivého počasí svedly přímý souboj o podzimního krále Okresního přeboru Pardubic rezervní týmy Holic a Pardubiček. Výsledek 1:1 znamená, že na prvním místě přezimují Pardubičky, poklonu však zasluhují všichni aktéři tohoto utkání, kteří kromě soupeře bojovali se zimou a trvalým deštěm.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na tutovky 1:1

Dle oficiálního zápisu si na stadion v Holicích našlo v pátečním podvečeru cestu 120 diváků. Od větší návštěvy řadu příznivců odradilo počasí, když se utkání odehrálo za trvalého deště a teploměr ukazoval pouhých šest stupňů. Magnet posledního kola, ve kterém se hrálo o titul podzimního krále, samozřejmě takové podmínky ovlivnit musely. Mokrý terén často způsobil podklouznutí hráčů, každá střela mohla být brankářům nebezpečná a kombinační hru často zhatilo uvíznutí balónu v kaluži vody.

Před hráči obou týmů je potřeba vyseknout velkou poklonu, zejména proto, že se i navzdory nepřízni počasí prezentovali nasazením, bojovností a snahou o rychlý fotbal.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Syrůčka se oba celky vzájemně oťukávaly a hledaly skulinky v obraně soupeře. Pardubičky byly v prvním poločase více na míči, nic významného jim to ale nepřinášelo. Holice byly dopředu prakticky neškodné, obrana Pardubiček v čele se stoperem Kolečkem a jistým brankářem Veselým likvidovala veškeré pokusy dua K+K (Kopřiva + Krpata). 

Mnoho velkých šancí se tak neurodilo. Největší příležítostí hostů byla akce ze 16.minuty. Pečinka po rychlé akci vysunul do pravého křídla Hofmana, ten uplatnil svou rychlost, dostal se před obránce a najednou byl tváří v tvář gólmanu Holic. Kroutil jeho střelu zblízka výtečně vyrazil, cinklo i břevno a akce skončila pouze rohem.

Holice hrozily pouze ze standardních situací. Jedna z nich přišla ve 30.minutě, kdy volný kop zprava nasměroval Kopřiva přímo do brány, Veselý jeho překvapivý pokus horkotěžko na čáře vyboxoval.

Závěrečnou akcí první půle pak byla obrovská šance domácích. V 41.minutě si centr ve vápně zpracoval Kopřiva a přiťukl míč úplně volnému Machatému. Kapitán domácích však vystřelil těsně vedle šibenice, gólman Pardubiček jeho střelu mohl pouze sledovat a doufat.

 

Svěží vítr přinesl Halbich

Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří se tlačili do vápna Pardubiček. Celkově lze o zápasu říci, že hosté byli kombinačně vyspělejší, živější, ale domácí Holice tento drobný rozdíl nahrazovaly příkladnou bojovností a nasazením. 

Rozdílovým faktorem se mohlo ukázat střídání a čerstvé síly. Pardubičky vystřídaly ve druhých 45 minutách celkem čtyřikrát, zatímco Holice ani jednou. Je trochu s podivem, že se to na výsledku nakonec neprojevilo, v tomto směru lze mluvit o štěstí.

Trenérům Pardubiček Procházkovi s Pařízkem se povedlo hned první střídání, kdy se na ploše objevil rychlý Halbich. Právě Patrik Halbich znamenal pro obranu Holic obrovské nebezpečí a lze ho označit za nejlepšího hráče druhého poločasu. Měl prsty i v úvodním gólu, který padl v 56.minutě.

Halbich potáhl rychlou akci zleva až do vápna a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Trojáka. Ten nabídnutou šanci s přehledem uklidil mimo dosah Kroutila - 0:1. Radost hostů byla veliká a autor branky si opravdu vychutnal oslavu své trefy, když na kolenou zajel takřka až do kotle domácích.

V následujících minutách bylo jasně vidět, jak moc chtějí hosté uspět. Řada hráčů jezdila nadoraz, bojovala s obrovským nasazením, pomáhala defenzívě. Ta už ale nebyla tak neprodyšně uzavřená jako v prvním poločase. Potíže jí dělal na křídle zejména šikovný Křtěn.

Holice bojovaly a byly za svou snahu odměněni vyrovnáním poměrně brzy. V 68.minutě po nenápadné akci měl Krpata v rohu vápna chvíli času a svou střelu umístil přesně k tyči - 1:1.

Vzápětí ale mohly Pardubičky jít znovu do vedení a opět na tom měl zásluhu energický Halbich. Podobně jako u prvního gólu unikl po levé straně a poslal před bránu střílený centr. Úplně volný Troják však neměl jinou možnost, než nasměrovat míč z bezprostřední blízkosti do brány prsama. A to jak víme není úplně ideální zakončení. "Střela" neměla razanci a navíc šla těsně mimo.

Sympatické bylo, že o vítězství se snažily oba týmy, blíže k němu ale měli už pouze hosté. V 84.minutě přišla Halbichovi pěkná průniková přihrávka mezi obránce, ve velké šanci byl však vítězem domácí brankář.

Dělba bodů byla nakonec spravedlivá, byť Pardubičky měly ke třem bodům blíže. Odměnou jim ale je určitě skutečnost, že se staly podzimním králem okresu!



Ohlasy k zápasu


SK Holice B
Zdeněk Nývlt, trenér: "Na těžkém terénu v chladu a za vytrvalého deště chvíli trvalo, než jsme se dostali do provozní teploty a vyrovnali se soupeři, jehož tým je v průměru o 10 let mladší. Hosté měli více šancí, ale remíza je nakonec asi spravedlivá. Jsem rád, že se nikdo nezranil a chválím tým za nasazení a bojovnost."

SK Pardubičky B
Stanislav Procházka, trenér: "Dnes velmi těžký terén, naštěstí bez zranění. Nakonec remíza a v tom počasí zaslouží všichni účastníci absolutorium. Z naší strany bylo více kvality na začátku a pak více kvality na straně zkušenějších domácích. Na šance jsme asi byli lepší a dnes to bylo mnohdy na těžkém terénu o náhodě. Jsme půlmistři, ale s pokorou."



Sestavy


SK Holice B
O. Kroutil [-] - T. Kopřiva [-] , R. Machatý [-] , F. Křtěn [-] , D. Valenta [-] , J. Krpata [-] , J. Tláskal [-] , T. Velinský [-] , T. Sochůrek [-] , J. Velinský [-] , P. Kopa [-]

SK Pardubičky B
T. Veselý [-] - F. Krejčí [-] , B. Hlavinka [-] (53. P. Halbich [-] ) , O. Pečinka [-] , M. Hofman [-] , J. Robovský [-] (77. A. Gering [-] ) , J. Oberreiter [-] , D. Martan [-] , J. Koleček [-] , A. Troják [-] (86. O. Hátle [-] ) , J. Čunderle [-] (71. A. Němeček [-] )

ŽK: 32. J. Velinský , 87. D. Valenta .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - RÁZEK Stanislav, URBANEC Nathaniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Ondřej Kroutil
Tip experta: výhra domácích

Umělé osvětlení a super atmosféra dodá zápasu velké kouzlo, moc se těším. Přijde hodně diváků a ti by měli být naším 12.hráčem. Hraje se o hodně a určitě chceme být podzimními králi.