6:1
(2:0)
77. D. Žaba
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2023 15:00

11.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Řádící Ferenc a skvělý Macháč. Jeseničtí ovládali derby s Odrami a na první příčku ztrácejí tři body!


Branky


6. J. Ferenc , 42. L. Grulich , 48. D. Indrák , 62. J. Ferenc , 78. J. Ferenc , 88. J. Ferenc (p.) - 77. D. Žaba
11

V neděli odpoledne se odehrálo další ze série zajímavých soutěžních derby. Jeseník s Odrami dělí pouze sedm kilometrů, a proto se dala očekávat solidní návštěva z obou táborů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky a skvělý Macháč

Odry se po skvělém vstupu do soutěže nacházejí ve výsledkové krizi. Přestože se od nich jakožto od nováčků před začátkem soutěže zase tolik nečekalo, již pět zápasů nevyhráli a dalo se tak očekávat, že budou chtít nepříjemnou sérii zlomit právě v lokálním derby s Jeseníkem. Naopak domácí měli motivaci v podobě udržení se na dostřel první příčce, kterou okupuje Jistebník, s níž se Slavoj v dalším kole utká. Oba týmy tak měly oficiálně před 120 diváky (zákulisní informace hovoří až o třech stovkách) určitě o co hrát. Do utkání vstoupil lépe domácí favorit. Již v 6. minutě jesenický snajpr Jan Ferenc prokličkoval hostující obranu a nekompromisně zavěsil za Charvátova záda - 1:0. Po úvodním šoku pro hosty tempo trochu opadlo. K vidění byla především řada soubojů ve středu hřiště. Oderským se ale i přesto podařilo na nepříznivý vývoj utkání zareagovat a vytvářet si řadu šancí. Po výborně zahraném rohovém kopu se dostal k hlavičce Lubomír Maléř. Domácího brankáře Macháče ale zastoupil na brankové čáře Zelenay a včasným odkopem zamezil hostům vyrovnat. Druhá šance hostí byla ještě zajímavější. Dva oderští hráči se dostali do situace, kdy byl před nimi pouze golman Macháč. Ten si ale situací výborně poradil a míč vyrazil na rohový kop. Ani samostatný únik oderských střelou mezi tři tyče neskončil, a proto udeřili domácí. Ve 42. minutě našel Pančochář skvělým centrem hlavu Lukáše Grulicha, který se již v zakončení nemýlil - 2:0. Jeseničtí mohli ještě v závěru poločasu inkasovat gólem do šatny. Od kontaktního gólu je ale znovu ochránil výborně chytající Macháč, který zlikvidoval hlavičku z malého vápna. Do šaten se šlo za stavu 2:0.

Ferencův čtyřgólový koncert

Do druhého poločasu udělal hostující trenér Hnila jednu jedinou změnu. Místo mladého Davida Semelky šel na hřiště Jaroslav Rybařík. K obratu v zápase ale tato změna nepřispěla. Naopak, domácí fanoušky fotbalisté Slavoje rozjásali už po třech minutách druhého dějství. Krásnou kombinaci se domácí dostali za hostující obranu a celou akci následně zakončoval pěknou střelou Daniel Indrák - 3:0. Netradiční střelec připravil oderským vlažnou sprchu a hosté se ze špatného vstupu ne a ne otřepat. Zaskočení hosté se chybami sami dostávali pod tlak, který zkušené mužstvo, kterým Jeseník bezpochyby je, dokáže využít. V 62. minutě tak po delším tlaku vstřelil svůj druhou branku v utkání Jan Ferenc - 4:0. Domácí byli i nadále lepším týmem, drželi míč a dostávali se do slušných pozic. Hosté hrozili především z ojedinělých brejků. Po jedom takovém dalo by se říct konečně propálil brankáře Macháče utaženou střelou ze střední vzdálenosti Daniel Žaba a připravil hostům alespoň čestný zásah - 4:1. K většímu tlaku se ale hosté nevzedmuli, právě naopak. Téměř bezprostředně po výkopu završil svůj hattrich Jan Ferenc - 5:1. Zápas byl v té chvíli v podstatě rozhodnut. Jeseničtí se rozhodli pošetřit síly, zátahnout se do obranného bloku a hrozit z rychlých brejků. Tady se také ukázalo, že se jedná o opravdu komplexní mužstvo, které je schopno soupeřům hrozit z široké palety útoků. V 88. minutě byl totiž po jednom z takových rychlých protiútoků faulován brankářem Charvátem Ferenc a sudí Kubáček se rozhodl pro odpískání pokutového kopu. Sám Jan Ferenc se poté k penaltě postavil a zkušeně ji také proměnil - 6:1. O minutu později domácí skórovali také po sedmé. Prosadil se střídající Škoda, ale kvůli ofsajdovému postavení Ference, který se přenecháním míče Škodovi zapojil do hry, nemohla být branka uznána. Naopak Škoda ještě od sudího Kubáčka inkasoval za "zakopnutí míče po odmávání" žlutou kartu. Domácí to ale mrzet nemuselo. Po deseti odehraných zápasech mají na kontě 19 bodů a na vedoucí Ostravici a druhý Jistebník tak ztrácejí pouze tři body. V dalším kole s Jistebníkem tak budou mít extra motivaci přiblížit se postupovým příčkám.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
Robin Škoda, hráč: Na dnešní zápas se připravoval nejeden fanoušek hraje se totiž derby. Před zápasem nám byla sdělena zpráva od našeho hráče Rudy Šarana. Pokud zápas vyhrajeme, dostaneme bečku. To byla pro nás krásná motivace. Výborná návštěva, emoce na hřišti i na lavičce, to vše dnes nechybělo! Do zápasu navíc nastoupila jesenická legenda Lukáš Burget! Zápas nám vyšel lépe než Odrám. Mrzí mě akorát, že jsme těch branek mohli vstřelit daleko víc. Odry musím pochválit za dobrý fotbal a kvalitu, mají mladý tým s velkým potenciálem, ale přes naší velkou kvalitu neměli dnes vůbec šanci. Vzhledem k pořadí tabulky jsou to pro nás důležité tři body. Příště hrajeme s Jistebníkem, což bude hodně těžký a důležitý zápas. Já jen doufám, že navážeme na výkon s Odrami a přivezeme tři body.

TJ Odry
Martin Hnila, trenér: Gratulace Jeseníku. Jeseník byl dnes lepší. (zdroj: facebookové stránky TJ Odry)



Sestavy


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
L. Macháč [-] - P. Kratochvíl [-] , L. Grulich [-] , J. Ševčík [-] (83. D. Šimčisko [-] ) , D. Indrák [-] , R. Kořený [-] (87. R. Škoda [-] ) , J. Pančochář [-] , T. Zelenay [-] , R. Šaran [-] (61. L. Burget [-] ) , J. Ferenc [-] , R. Frýdl [-]

TJ Odry
D. Charvát [-] - O. Veselý [-] , D. Žaba [-] , M. Vrbica [-] , L. Maléř [-] , P. Sedláček [-] , P. Vičánek [-] , D. Chovanec [-] (73. L. Maléř [-] ) , D. Frais [-] (71. T. Ventura [-] ) , K. Soják [-] (69. T. Skalka [-] ) , D. Semelka [-] (46. J. Rybařík [-] )

ŽK: 67. P. Kratochvíl , 80. L. Burget , 90. R. Škoda - 59. D. Žaba , 85. L. Maléř , 87. D. Charvát .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KUBÁČEK Vojtěch - HORÁKOVÁ Renáta, IVANSKÝ Lumír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 20:28

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 20:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 11:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 14:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 20:41

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 14:28

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 13:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 13:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 13:02

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 12:58

Tip: remíza