1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 15:00

10.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Kuriozní branka, skvělý Smolík a palkovický uragán. Palkovice se po výhře nad Jistebníkem posouvají na třetí příčku.


Branky


14

Zápas Jistebníku s Palkovicemi měl být soubojem obzvlášť zajímavým. Oběma týmům se v dosavadním průběhu sezóny daří, oba zaznamenali na pozdim pouze jednu porážku a oba, ačkoliv by to před sezonou mnoho lidí neočekávalo, bojují o přední příčky tabulky. Jistebničtí si chtěli spravit chuť po minulé venkovní remíze se Stachovicemi (1:1). To hosté si v uplynulém víkendu vyšláply na Odry (4:0). Na jistebnické hřiště se tak na šlágr kola přišlo podívat 120 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

I mistr Smolík se někdy utne

Ti viděli ze začátku opatrný fotbal, který ale střídali velmi tvrdé souboje. První šanci nevyužil hned v 1. minutě Kaulinec. Domácí pak kontrovali střelou ze střední vzdálenosti, kterou ale Smolík řešit nemusel. Ve 13. minutě se ale poprvé síť rozvlnila. Hostující Slanina utekl po levé straně svým strážcům a centrem od brankové čáry našel Víta Pavlase. Ten i za přispění vlastního stehna dostal míč za Brožova záda - 0:1. Ve 20.minutě se dostal do dobré střelecké pozice Neuwirth, ale balón zcela pod kontrolou a ten mu tak utekl. Obrovskou šancí se prezentovali jistebničtí ve 28. minutě. Nejprve zakončovali po rohovém kopu pouze do Smolíka, následnou doážku Tilschera pak palkovický brankář pěkně vytěsnil. Domácí se v této části utkání dostávali k čím dál většímu tlak na Smolíkovu svatyni. Ve 30. minutě zastavil Kožušník svým vynikajícím skluz jejich rychlý brejk. Na situaci, která přišla o šest minut později už ale byla palkovická obrana krátká. Ve 36. minutě se snažil Tomáš Pěchovič o centr z hloubi pole do pokutového území na nabíhající útočníky. Centr byl ale tak dlouhý, že zapadl až za Smolíkova záda - 1:1. Kuriózní branka způsobená také chybou brankáře přišla ve chvíli, kdy chytal Smolík výborně. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

O zisku tří bodů rozhodl stoper Kožušník

Poločasová přestávka přinesla jednu změnu. Domácí trenér a bývalý ligový fotbalista Petr Veselý stáhl ze hřiště svého asistenta Adama Kropku, kterého nahradil mladý Robin Holub. Začátek druhé půle patřil domácím. V 59.minutě ale propásli velkou šanci na vstřelení gólu, když přízemní centr z pravé strany přešel malé brankové území a zůstal nevyužit. Také hosté měli svou šanci, když po autovém vhazování z otočky pálil Huška. S jeho střelou si ale devatenáctiletý brankář Brož dokázal poradit. O pár minut později utekl na pravé straně Kaulinec a nabil na prostředek hřiště před hranici šestnáctky Adamu Kavkovi. Jeho ránu však likvidoval včasným zákrokem na zemi domácí brankář Brož. Rozhodující okamžik utkání nastal v 71. minutě. Po přihrávce Kavky byl v pokutovém území faulován střídající Kusý a sudí Grossmann byl nucen nařídit pokutový kop. K penaltě se postavil skvěle hrající Přemysl Kožušník a střelou o tyčku nedal Brožovi žádnou šanci - 1:2. Domácí se ale lacino nevzdali. Urputnou hrou a tlakem si na konci utkání vynutili sérii rohových kopů. Po jednom z nich hlavičkoval na malém vápně osamocený Lindovský, ale brankář Smolík bravůrním zákrokem zcela odčinil předchozí zaváhání. Více už palkovická obrana hostům nedovolila a může se tak radovat ze zisku tří bodů.

 

Sestřih utkání:

zdroj: youtube.com/@pavelslosar598



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Palkovice
Vlastimil Martínek, člen klubu: Spanilá jízda palkovických fotbalistů pokračuje! Ani v dalším kole 1.B.třídy nenašli fotbalisté Palkovic svého přemožitele A to hráli na hřišti vedoucího mužstva tabulky Jistebníku. Potvrdilo se, že jejich dosavadní výsledky nejsou vůbec náhodné, že hrají ve výborné formě a žádný soupeř není pro ně nepřekonatelný. Odpovídá tomu i jejich aktuální bodový zisk 16-ti bodů a 3.místo v tabulce. Hosté znovu prokázali, že na jejich fotbal se stojí za to přijít podívat. Ikdyž hráli bez 2 zraněných hráčů základní sestavy Honzy Vrtného a Dominika Bači, neměli v mužstvu slabých míst. Až na „chybičku“ při vyrovnávacím gólu opět zářil brankář Smolík, obrana neudělala vážnější chybu, záložní řada dobře kontrolovala střed hřiště a útočnicí (tentokrát bez výškové převahy) platili svoji rychlostí na domácí hráče. Zkrátka – opět výborný výkon a pochvala celému hráčskému kolektivu. (zdroj: fkpalkovice.wixsite.com)



Sestavy


TJ Jistebník
M. Brož [-] - K. Kadlíček [-] , M. Červeňák [-] , J. Horváth [-] , J. Cieciotka [-] (74. P. Štandl [-] ) - D. Dub [-] , V. Koval [-] , A. Kropka [-] (46. R. Holub [-] ) , T. Pěchovič [-] - J. Tilscher [-] , P. Ožvolda [-] (66. T. Lindovský [-] )

TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - J. Farský [-] , P. Kožušník [-] , P. Burda [-] - M. Svobodník [-] , J. Huška [-] , A. Kavka [-] - L. Slanina [-] - V. Pavlas [-] (53. D. Kusý [-] ) , T. Neuwirth [-] (92. M. Poledník [-] ) , L. Kaulinec [-] (86. P. Kocich [-] )

ŽK: 26. J. Cieciotka , 43. K. Kadlíček , 76. T. Lindovský - 43. V. Pavlas , 75. T. Neuwirth , 79. A. Kavka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: GROSSMANN Kevin - TOMŠÍK Zbyněk, CHLEBEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích