Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO + VIDEO: Albrechtice si na úvod odvezly tři body z Horní Suché


Branky


8

Sobotní odpoledne nabídlo souboj dvou týmů, které v minulé sezóně skončili ve středu tabulky. Oba týmy se v přípravě potýkaly se řadou personálních změn, a to ať už v kádrech či na lavičkách. Ze souboje nakonec vyšel lépe albrechtický Baník, který si tak z Horní Suché odvezl tři body do tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Izaiáš krásnou střelou před poločasem vyrovnal

Letní příprava v obou týmech byla ve znamení četných změn. Albrechtičtí se museli rozloučit například se střelcem Chumchalem a na lavičce přivítali nového kouče Milana Procházku. Dosavadní trenér Robert Taussig se přesunul do role asistenta/vedoucího mužstva. Změny na lavičce neminuly ani Hornosušické družstvo. Dvojici trenéru Bebenek-Menoušek nahradil Ondrej Hančín. Oba týmy své generálky zvládly, a tak se diváci, kterých na stadion v Horní Suché přišlo 180, měli na co těšit. Do zápasu vstoupili o něco lépe hosté. Hned v úvodu utkání se dostal ke slušné střele zpoza vápna baníkovský kapitán Marcin Žyla. Jeho pokusu však chyběla potřebná přesnost a domácí Ján Štromp, který se tentokrát nebál postavit do branky, lovil míč pouze z horní sítě. Zahrozili ale také domácí. Do rychlého brejku se dostal sušanský útočník Tomáš Nový, který však nabídnutou šancí pohrdl a míč napálil přímo do brankáře Gradeka. Domácí fanoušci si tak museli počkat až do 17. minuty. Stuchlík totiž pěknou průnikovou přihrávkou mezi dva hráče vyslal po pravé straně nabíhajícího Jakuba Lukáše, který ještě stačil vyslat nepříliš razantní přihrávku před bránu. Míč ale po odrazu od jednoho z albrechtických hráčů proskotačil pokutovým území, kde jej ve snaze odklidit proběhl jako šaolinský mnich baníkovský stoper Patrik Mik. Na rohu malého vápna čekající Dominik Pastušek tak měl již snadnou práci s úklidem míče do branky - 1:0. O chvíli později mohl být navíc rozdíl dvoubrankový. Nového přízemní centr se ale nepodařil nikomu z nabíhajících útočníků zasunout do branky. Albrechtice tak začali trest. Ve 32. minutě využil nepřesnost v domácí rozehrávce nejlepší střelec přípravy Tomáš Izaiáš, který krásným dalekonosným pokusem překonal bezmocného Štrompa - 1:1. První poločas toho již víc nenabídl, a proto se šlo do kabin za stavu 1:1. 

Vítězství stvrdil Cileček

Před startem druhé půle došlo na straně hostí hned ke dvojitému střídání. Porembského a Hradila nahradil Vagner s Rusnokem. Poločasové střídání naznačovalo, že baníkovským bod za remízu nestačí a že si chcou tři body co nejdříve pojistit. Takovýto přístup se hostům rychle vyplatil. Hned po dvou minutách našel Cileček efektní (ba i efektivní) přihrávkou skrz dva bránící hráče na hranici ofsajdu Tomáše Izaiáše. Nový baníkovský střelec dokázal, že může gólový příspěvek Chumchal z minulých sezón nahradit, když jako rozený kanonýr prostřelil Štrompa mezi nohy - 1:2. O vzruch z tribun se následně postaral jeho spoluhráč a nově příchozí Lukáš Vágner, když na hranici pokutového území zastavil zápasnickým chvatem unikajícího Pastuška. K následnému přímému kopu se postavil Tomáš Nový, který svým načechraným centrem hledal na zadní tyči zavírajícího Aleše Stuchlíka, který však Gradkovu branku minul. Stav utkání tak stvrdil v 58. minutě David Cileček, který dorážel přihrávku jednoho z albrechtických hráčů do odkryté klece - 1:3. Cileček mohl o chvíli později zvyšovat už na tříbrankový rozdíl. Jeho střelu ale Štromp skvěle vyrazil. Sušani se snažili výsledek utkání ještě zvrátit několika akcemi. Pokusům Witozse, Pietrasze a Mrázka ale chyběla potřebná přesnost. Albrechtice si tak na úvod sezóny vezou z Horní Suché tři body. Naopak domácí Sušani si budou muset na bodový příspěvek počkat minimálně do dalšího kola, kdy zajíždí na horkou lučinskou půdu. 

 

Sestřih Utkání:

Zdroj: https://www.youtube.com/@kdlj44



Ohlasy k zápasu


Sportovní klub Horní Suchá
Ivan Marini, předseda klubu: Do nového ročníku 1.A třídy sk. B jsme vstoupili prohrou v derby proti Albrechticím. Přes úvodní tlak, který vyústil ve vedoucí gól Pastuška a následné vyložené šance, nedokázali naši hráči vedení udržet a ještě do poločasu hosté zásluhou Izaiáše vyrovnali. Hned v úvodu druhé půle se Albrechtice dostali do vedení, když se opět prosadil Izaiáš. Na rozdíl dvou branek následně zvýšil Cileček, na což Sušani už do konce utkání nedokázali odpovědět. Albrechtice nám tak oplatili loňskou dominanci v derby a odvezli si všechny body.




Sestavy


Sportovní klub Horní Suchá
J. Štromp [-] - T. Nový [-] (86. S. Szelong [-] ) , A. Stuchlík [-] , D. Pastušek [-] (86. F. Kulich [-] ) , R. Witosz [-] , A. Ševčík [-] , J. Lukáš [-] (49. M. Jurčák [-] ) , P. Štromp [-] , M. Urbaník [-] , J. Pietrasz [-] (86. T. Sobek [-] ) , J. Kvapil [-] (65. J. Mrázek [-] )

FK Baník Albrechtice
B. Gradek [-] - J. Hradil [-] (46. J. Rusnok [-] ) , J. Porembski [-] (46. L. Vagner [-] ) , P. Mik [-] , T. Izaiáš [-] (89. S. Luňák [-] ) , M. Šimák [-] (70. D. Hruška [-] ) , D. Cileček [-] , D. Žyla [-] , M. Žyla [-] , J. Kociolek [-] , D. Uher [-]

ŽK: 54. T. Nový - 16. P. Mik , 54. L. Vagner .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: HRŇA Petr - SEIDLER René, REVAJ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích