M. Šec 9.
J. Kaluža 20.
J. Mac 89. (p.)
3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 14:00

12.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Píšť zakončila podzim výhrou v derby


Branky


9. M. Šec , 20. J. Kaluža , 89. J. Mac (p.) - 14. Š. Továrek , 66. Š. Továrek
15

Dohrávané derby mezi Píští a Strahovicemi zakončilo podzimní program I.A třídy. Navzdory těžkému terénu shlédli diváci svižný fotbal, kterému nechyběly jak šance, tak i góly. Zápas nakonec rozhodla penalta v samém závěru duelu, díky které slavili domácí fotbalisté. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas rozhodně nenudil

Domácí tým měl aktivní vstup do zápasu, za což byl po zásluze odměněn rychlou úvodní trefou. Dlouhý nákop Mace za obranu vyslal do úniku Šece, který se v zakončení nemýlil a poslal domácí do vedení - 1:0. Strahovice brzy na to odpověděly vyrovnávací trefou, když se pěkným slalomem mezi třemi hráči prezentoval Továrek – 1:1. Píšť rychle reagovala střelou Štefka, kterou vykryly rukavice Nevřely. Po střele Kaluži z přímého kopu pomohlo hostům břevno. Ovšem z další akce se už domácí radovali. Pawlenka pláchl po levé straně a přesným centrem do vápna vybídl ke skórování Kalužu – 2:1. Hosté mohli srovnat skóre ještě do přestávky, kdyby Tomíček zužitkoval svůj nájezd, leč nestalo se. Za domácí mohl před přestávkou navýšit vedení Šec, ale ani jeho muška nebyla správně seštelována. 

Rozuzlení přinesla penalta v závěru

Zkraje druhého dějství mohli navýšit vedení Mac se Štefkem, ale ani jeden proti Nevřelovi neuspěl. Postupem času začali přebírat iniciativu hostující Strahovice. Ty se po více než hodině hry dočkaly zaslouženého vyrovnání. Slanina zahrával rohový kop, který se svezl až  k nekrytému Továrkovi, na kterého zívala odkrytá brána – 2:2. Trávník už v tu chvíli připomínal bahniště, na kterém se těžko něco produkovalo. Přesto si domácí ještě vypracovali nadějné střelecké příležitosti Foitzika a Hudeczka, ale obě zůstaly nevyužity. Remízový zápas nakonec rozhodla penalta v samém závěru utkání. Domácí zahrávali standardku, kterou strahovická obrana ještě odvrátila, ale následný náběh píšťského Malcharka do vápna zastavil Moc fatálním zákrokem. Ten sudí potrestal pokutovým kopem a Mac úspěšnou tříbodovou trefou pro tým Píště – 3:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavia Píšť
Robin Štefek (záložník): "Hrálo se na velmi těžkém terénu, přesto utkání mělo divákům co nabídnout. V prvním poločase jsme byli podstatně fotbalovější, ale bohužel jsme nenaložili efektivně s mnoha šancemi. Naše vedení po poločase mohlo být výraznější než jen o gól. Strahovice nás pak po přestávce zatlačili a my se chvílemi na hřišti hledali. Přesto jsme ukázali větší hlad po vítězství, kterého jsme nakonec i díky penaltě dosáhli"

SK Meteor Strahovice
Jiří Pekárek (trenér): "Zápas to byl pro oko diváka velmi zajímavý a musel se líbit, přišlo i docela dost diváků. Domácí na nás zpočátku zatlačili a šli zaslouženě do vedení, ale my jsme rychle odpověděli. Pak jsme si zase nepohlídali soupeře a museli dotahovat manko. Po přestávce jsme měli více ze hry a zaslouženě vyrovnali. Kdybychom hráli trochu více trpělivě, věřím, že bychom i vyhráli. Ale na druhou stranu musím pochválit i kluky z Píště, kteří hráli dobře. Utkání bohužel rozhodla penalta. Proti té nemohu nic namítnout, ta byla průkazná, ovšem otázkou zůstává, proč sudí nezapískal fauly, které ji předcházely. To mě nejvíc štve"



Sestavy


TJ Slavia Píšť
L. Chvěja [-] - L. Malcharek [-] , M. Pawlenka [-] (58. T. Obrusník [-] ) , L. Foitzik [-] , J. Kaluža [-] (58. M. Kyselý [-] ) , J. Mac [-] , J. Piskala [-] (58. K. Hudeczek [-] ) , L. Jaroš [-] , O. Vlha [-] , M. Šec [-] (85. P. Moric [-] ) , R. Štefek [-] (77. T. Kudlík [-] )

SK Meteor Strahovice
J. Nevřela [-] - Š. Továrek [-] , M. Pekárek [-] , V. Kocur [-] (52. T. Seibert [-] ) , V. Tomíček [-] , L. Slanina [-] , B. Moc [-] , D. Beneš [-] (77. P. Slavík [-] ) , M. Malchárek [-] (52. M. Nevřela [-] ) , J. Josefus [-] , M. Tomíček [-]

ŽK: 41. J. Piskala , 44. L. Malcharek , 71. J. Mac , 73. L. Foitzik - 47. M. Tomíček , 52. V. Tomíček , 69. B. Moc , 90. L. Slanina .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: CHLEBOVSKÝ Bohumír - ŠEVČÍK Jan, PORUBEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2023 22:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2023 12:16
Jiří Lusar

Expert: Martin Hartmann
Tip experta: výhra domácích

Strahovice mě v minulém kole překvapily, přesto si myslím že si to Píšť doma pohlídá a utkání vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 09:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 06:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 19:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 12:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 18:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 15:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 08:42

Tip: výhra domácích