0:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2023 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Darkovičky přivezly z neznámých končin vítězství


Branky


17

Darkovičky vkročily do nové sezóny správnou nohou, když v úvodním kole zvládly konfrontaci s neznámým nováčkem ze Starého Jičína. Ten se pořádně rozkoukal až ve druhém poločase, kdy už musel dohánět dvoubrankové manko. Prajzský celek ovšem drama nepřipustil a odvezl si domů všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté si vypracovali dvoubrankové vedení

Darkovičky by rády navázaly na povedený loňský ročník, který zakončily na bronzovém stupínku. Se svým sehraným týmem chtěly ukázat, že se na půdě neznámého soupeře ničeho nezaleknou a půjdou si od úvodních minut za vítězstvím. A to se také stalo. Klíčem k úspěchu byla rychlá úvodní branka, která padla jak jinak, než z osvědčeného brejku přes Moravce. Toho vyslal do úniku Turanský a rychlonohý útočník se v zakončení nemýlil, když otřel střelu o tyč - 0:1. Druhá trefa hostů vzešla po centru Lindovského na zadní tyč, odkud vracel míč do ohně Kalvar a zakončující Kuřidém už jen chytře nastavil kopačku - 0:2. Domácí tým se v prvním poločase příliš do ofenzívy nehrnul, to nejspíš proto, že nevěděl, co od neznámého soupeře čekat. Darkovičky mohly ještě do poločasu navýšit vedení, ale neúspěšný lob Rychnovského a následně nepřesná střela Kalvara prozatím držela domácí ve hře. 

 

Domácí tým se herně vyrovnal, ale gól nedal

Starý Jičín se po změně stran osmělil a začal více kousat. K prvnímu ohrožení brány se po rohovém kopu Poláška dostal hlavičkující Kelnar, ale narazil na připraveného brankáře Chvěju. Darkovičky mohly přidat pojistku po brejcích, ale nenaložily s nimi moc příkladně. To se jim mohlo vymstít, kdyby tým z Novojičínska vstřelil kontaktní branku. Když už měli domácí ke skórování blízko, narazili na spolehlivou jistotu soupeře, brankáře Chvěju. Ten se nejvíce vyznamenal u šance Kelnara, který nebyl daleko ke skórování a oprášil rukavice dlouhána v bráně. Hosté se nakonec přeci jen dočkali pojišťující třetí trefy. Kapitán Turanský si všiml z brány vyběhnuvšího gólmana Tichánka, kterého překonal nártem - 0:3. V samém závěru mohl přidat ještě jednu trefu Kalvar, ale tomu nebylo v utkání přáno. Darkovičky tak vstoupily vítězně do nové sezóny. 

 



Ohlasy k zápasu


FK Starý Jičín
Jaroslav Hasal (trenér): "První poločas jsme hráli velmi ustrašeně. Až moc jsme zalezli a vůbec se nehrnuli dopředu. Soupeřům jsme dali až moc prostoru a nechali je lacině skórovat. Začali jsme hrát až po přestávce. Byli jsme i více na míči, řekl bych, že i lepší, ale nic extra z toho nevytěžili. Naopak Darkovičky hrály jednoduše a chytře, daly si to jednoduše do brejku a ztrestaly nás. Dostali jsme dobrou lekci, z které se musíme ponaučit"

FK Darkovičky
Marcel Melecký (trenér): "Domácí tým hrál v prvním poločase zanďoura, asi proto, že netušil, co od nás očekávat. My jsme tradičně založili naši hru na brejky, z kterých umíme hrozit. Vypracovali jsme si spoustu příležitostí, některé naštěstí využili, ale s jinými naložili dost laxně. Poločasový stav byl příznivý, ale nabádal jsem kluky, aby to nezabalili, protože jeden gól soupeře může všechno zvrátit. Bohužel jsme přestali hrát. Naštěstí se Starý Jičín zas tak často do zakončení nedostal, takže jsme si to poctivě uhráli"



Sestavy


FK Starý Jičín
J. Tichánek [-] - T. Petřkovský [-] (60. J. Jurajda [-] ) , D. Polášek [-] , M. Šrom [-] , V. Vahalík [-] (46. O. Maňák [-] ) , M. Hrubý [-] (46. F. Bartoň [-] ) , D. Hatlapatka [-] , M. Štancl [-] (84. P. Janovský [-] ) , M. Podešva [-] (84. J. Charvát [-] ) , M. Hrubý [-] , J. Kelnar [-]

FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - T. Kalvar [-] , D. Rychnovský [-] (60. Š. Staniek [-] ) , A. Kuřidém [-] (60. O. Kořenek [-] ) , J. Klečka [-] , T. Kabich [-] (84. D. Cintula [-] ) , L. Moravec [-] (78. P. Kabisch [-] ) , J. Hanauer [-] , P. Turanský [-] (84. O. Hellebrand [-] ) , P. Adamčík [-] , L. Lindovský [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: PODRACKÝ Pavel - KRPEL Lukáš, KLEČACKÝ Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Adam Korbel
Tip experta: výhra hostů

Zde máme taky zápas, kde se představí nováček soutěže. Těžko předpokládat, jak na tom domácí budou. Proto zde zvolím výhru hostů, protože mají s touto soutěží už mnoho zkušeností.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů