2:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 10:30

12.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Sezimovský Sokol otočil zápas s Chýnovem


Branky


14

Chýnovští fotbalisté podali na hřišti velkého favorita v Sez. Ústí ve sledovaném okresním derby kvalitní a bojovný výkon, ale na body to opět nestačilo a to i kvůli tomu, že museli hrát přes hodinu hry jen o deseti!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný boj, který přerušila v 5. min. na utkání v krajské I. A tř. málo vídaná věc a to, že na popud pomezního zastavil hlavní rozhodčí hru kvůli tomu, že na hřišti chyběly všechny čtyři rohové praporky… Po jejich dodání pořadatelem pak utkání mohlo pokračovat.

A nyní již raději k vlastnímu utkání. V 7. min. se dostal do zajímavé šance domácí střelec Neužil, ale poslední dotyk míče mu nevyšel a chýnovská obrana nebezpečí odvrátila. To hosté naložili se svou první gólovou šancí daleko lépe, když se po výborné kombinační akci na levé straně dostal ve 14. min. k odraženému míči Václ. Hruška a domácí brankář Kuník na jeho střelu k levé tyči nedosáhl, (0 : 1).

 

To byla pro domácí hráče sprcha a byli v úvodu utkání aktivní hrou hostů evidentně zaskočeni. Chýnovští si po té vypracovali ještě dvě dobré příležitosti, ale Doubrava ve 21. min. hlavičkoval v dobré pozici vedle a hned o 2 min. později vyrazil Kuník jen konečkami prstů střelu z úhlu od Vl. Hrušky. Pak však přišel ve 26. min. moment, který hodně výrazně ovlivnil další průběh zápasu. Po zbytečném a nic neřešícím faulu ve středu hřiště uviděl v ruce v některých situacích nepřesného hlavního rozhodčího Valeše 2 ŽK a tedy ČK chýnovská opora a střelec úvodní branky zápasu Václ. Hruška a hosté šli brzy do deseti…! Domácí favorit samozřejmě vycítil svou šanci obrátit skóre a pomalu získával v zápase trvalejší územní převahu. Ve 36. min. ještě chýnovský gólman Průša vychytal v gólových šancích 2x Neužila, ale ve 43. min., kdy již to vypadalo, že hosté své vedení do poločasu udrží, tak se Neužil proměnil v nahrávače a připravil branku pro Šmída, který Neužilův střílený centr těsně před Průšou usměrnil do sítě, (1 : 1). Minutu před tím se ale krásně uvolnil před pokutovým územím domácích chýnovský Kavka, ale jeho tvrdá střela skončila těsně vedle za již překonaným Kuníkem a v ochozech to hodně hlasitě zahučelo…

Druhý poločas

Do druhého poločasu nastoupila obě dvě mužstva beze změn a domácí se začali čím dál více tlačit před chýnovskou branku. Hned v 51. min. se dostal zcela sám před Průšu domácí Škarda, ale hosty zachránila ještě levá tyč. Na druhé straně zahrozili také hosté, kdy unikl v 56. min. domácí obraně M. Rabiňák, ale ve 100 % šanci těsně minul domácí branku. Z protiútoku se dostal v 57. min. do další šance opět sezimoústecký Škarda, ale z úhlu nemířil přesně. Skóre se tak měnilo v 62. min., kdy zahrávali domácí z pravé strany trestný kop a po nacvičeném signálu usměrnil míč do odkryté chýnovské branky domácí kanonýr Neužil(2 : 1). 

 

V 69. min. zahrával domácí Škarda z ideální vzdálenosti 18 m trestný kop, ale jeho tvrdý projektil skončil těsně nad Průšovou brankou. Šok pak mohl přijít pro domácí celek v 70. min., kdy po obrovské chybě brankáře Kuníka, střílel ze třiceti metrů do zcela opuštěné domácí branky chýnovský střídající Havlík, ale ke smůle hostů, trefil pouze břevno…! A domácí fanoušci si zhluboka oddechli, že to bylo slyšet až na druhou stranu blízké řeky Lužnice… O dvě min. později měl pak rozhodnutí na své kopačce domácí útočník Bartáček, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry vracející se J. Rabiňák. Po té se dostali do dvou šancí i v deseti hrající hosté. V 77. min. střílel na Kuníkovu branku pohotově chýnovský Pták, ale trefil jen nohy domácího obránce Škrábka a v 81. min. pak Mareš z otočky vystrašil u pravé tyče domácího gólmana. V nastaveném čase šel 2x zkusit štěstí do pokutového území domácích i chýnovský gólman Průša, ale domácí, (v sestavě s několika hráči z vyšších soutěží…), si již své vítězství zkušeně pohlídali a připsali si do tabulky další tři body. Na rozdíl od chýnovského mužstva, které utrpělo již třetí porážku v řadě a zůstává tak před podzimním posledním zápasem stále na pouhých jedenácti bodech…

 

Připravil : Pavel Kulveit



Ohlasy k zápasu


Sokol Sezimovo Ústí
M. Jelen (trenér): V první půli jsme si nechali od dobře hrajících hostů dát branku a hrál se vyrovnaný duel. Důležité bylo pro vývoj zápasu vyloučení chýnovského Václ. Hrušky a pak naše vyrovnávací branka těsně před poločasem. O přestávce jsem hráče nabádal, že chýnovští budou o deseti hrát hodně zataženě a že musíme být stále trpěliví a pak vítězný gól vstřelíme. Nakonec se nám to podařilo, ale zápas byl napínavý až do posledních vteřin.

FC Chýnov
J. Holub (trenér): Chtěli jsme si odvézt ze Sezimova Ústí nějaké body, ale to se nám nepodařilo. Úvod byl z obou stran takový vlažný, ale pak se nám podařilo dát úvodní gól utkání a hráli jsme vyrovnanou partii. Pak však přišla na naší straně velmi brzy zbytečná ČK, soupeř využil svou kvalitu a nakonec pro sebe rozhodl ve druhé půli o všech třech bodech. My jsme měli ve druhém poločase, ač oslabeni o jednoho hráče, dvě čisté gólové šance, ale bohužel ani jednu jsme neproměnili. Teď nás čeká v posledním utkání na domácím hřišti v sobotu mužstvo Nová Včelnice a musíme se na tohoto soupeře řádně připravit.



Sestavy


Sokol Sezimovo Ústí
M. Kuník [-] - D. Šmíd [-] , D. Neužil [-] , J. Bartáček [-] (63. M. Ott [-] ) , T. Kukučka [-] , J. Pavelka [-] (86. P. Nikl [-] ) , J. Škarda [-] (90. D. Červ [-] ) , L. Mikuláštík [-] , D. Fišer [-] , J. Škrábek [-] , O. Kupka [-]

FC Chýnov
J. Průša [-] - J. Hruška [-] (75. S. Mareš [-] ) , M. Rabiňák [-] (59. J. Pták [-] ) , J. Rabiňák [-] , P. Kavka [-] , V. Hruška [-] , M. Štrouf [-] (81. V. Vácha [-] ) , V. Hruška [-] , J. Doubrava [-] (68. D. Havlík [-] ) , A. Rytíř [-] , J. Pajer [-]

ŽK: 27. O. Kupka , 27. D. Šmíd , 90. J. Škrábek - 4. V. Hruška , 49. J. Pajer . ČK: 26. V. Hruška .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Valeš Radek - JELÍNEK Ladislav, ERNST Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 10:39

Tip: výhra domácích