O. Cihla 15. (vl.)
1:5
(1:4)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 15:00

5.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník se vrátil na vítěznou vlnu a vyloupil Protivín


Branky


15. O. Cihla (vl.) - 7. D. Lafata , 22. J. Martinec , 31. J. Martinec , 41. J. Toth , 53. D. Lafata
26

Po dvou porážkách s úhlavními rivaly o nejvyšší příčky čekal na tým okolo Davida Lafaty výjezd do Protivína, kde domácí chtěli po porážce v Roudném opět bodovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle rozhodla

Ještě než někteří diváci usedli na svá místa, už se mohl domácí Protivín dočkat branky, ale kapitán Vorel z otočky minul prázdnou bránu Olešníku. Ujat vedení se tak museli až hosté, když po sedmi minutách hry domácí obrana odvrátila míč pouze k Davidu Lafatovi, který umístěnou střelou otevřel gólový účet. Domácí ale dokázali po čtvrt hodině hry vyrovnat, když přízemní centr Vorla změnil trajektorii po zásahu Adama Petra. Jeho ránu sice brankář Cihla vyrazil na tyč, ale míč se tak nešťastně pro hosty odrazil, že právě brankář Cihla si následně míč srazil do vlastní sítě. Hosté ale mrzel tenhle gól pouhých sedm minut, než Lafata vysunul svojí přihrávkou Martince, který obešel brankáře Váverku a vrátil Olešníku vedení. Hrál se fotbal otevřený na obě strany a domácí mohli opět vyrovnat. Bukova střela z voleje skončila ale pouze na břevně, a tak dostali šanci ke skórování hosté. Ti v 31. minutě rozehráli přímý kop tak rychle, že domácí nestihli zareagovat a Martinec podruhé propálil Váverku. Hosté byli při chuti po třetí brance a do poločasu zvládli ještě jednou povedenou akci, když dlouhý nákop hlavičkoval Kulík pouze do běhu Tothovi a ten stanovil konečné skóre poločasu na 4-1 pro Olešník.

Zkušené hlídání

Pokud, že se domácí chtěli pokusit o nějaký bodový zázrak, tak všechny jejich šance definitivně po změně stran spálil svojí druhou brankou Lafata, který hlavičkou uzavřel skóre utkání na 5-1. Olešník mohl v závěru ještě zvýšit své vedení, ale Martincův útok na hattrick zastavilo břevno domácí braky. To nic ale na výsledku utkání nezměnilo a Olešník si tak připsal po dvou prohrách tři body do tabulky.



Ohlasy k zápasu


FK Protivín
Václav Křišťál - předseda: Na soupeře jsme vlétli a za prvních pět jsme minut mohli vést o dva góly. Bohužel své šance jsme neproměňovali a soupeř z první střely na branku vedl. Kluci dokázali kostrbatým gólem Petra vyrovnat, ale srážely je chyby v obranné činnosti a zkušení hosté je nekompromisně trestali. Po poločasové přestávce jsme se snažili něco s výsledkem ještě udělat, ale ztroskotávali na vlastní nervozitě, nepřesnosti a zkušené obraně hostí, která je do šancí nepustila. Naopak po další „průchoďáku“ v domácí obraně přidal svůj druhý zápasový gól Lafata a bylo rozhodnuto.

FK Olešník
FB Olešník: Dnes dorazili naši hráči k nepříjemnému soupeři do Protivína. Čekalo je překvapení, jelikož místo prudkého deště, na který jsou v Protivíně zvyklí, bylo nepříjemné horko a dusno. Olešnickou svatyni, poprvé v sezóně, chránil Ondřej Cihla a za důvěru se trenérům odměnil hned infarktovým momentem ve 3 minutě, kdy neudržel míč ve svých rukavicích. Naštěstí dorážející hráč trestuhodně přestřelil prázdnou branku. A tak udeřili hosté po centru ze strany uklidil míč k pravé tyči Lafata. Nehledě na to aktivita domácích pokračovala, ale pro jejich smůlu ji dokázali přetavit jen v jeden gól. Když Cihla chytil střelu i dorážku, ale nešťastně si poté srazil míč za svá záda. Hosté opět zaspali začátek a kdyby na tabuli po 20 minutách svítil výsledek 4:1 nikdo by nemohl nic namítat. Poté se hra Olešníku zlepšila a promítlo se to i do skóre. Do druhého poločasu nasadil domácí trenér hned dva nové hráče. Ač hře to moc výrazně nepomohlo. Hosté si totiž nechtěli zopakovat zkušenost z minulého ročníku, kdy o poločase vyhrávali 0:3 a nakonec si odváželi pouze bod, a tak druhý poločas odehráli zodpovědně a soupeře do šancí moc nepouštěli. Zato sami ještě hrozili a dokázali i udeřit. Za zmínku stojí ještě krásný fotbalový moment, kdy se na velkém vápně do vzduchu pověsil Martinec, avšak svými nůžkami trefil pouze břevno. Olešník sice prospal začátek, ale nakonec si po dobrém výkonu odváží 3 body.



Sestavy


FK Protivín
P. Váverka [-] - A. Petr [-] , J. Kozák [-] , J. Vorel [-] , M. Říha [-] (46. V. Štěpka [-] ) , L. Buko [-] , D. Bečvář [-] (75. T. Sháněl [-] ) , M. Zach [-] , Z. Vorel [-] , V. Kulík [-] , J. Pícha [-] (46. P. Hrachovec [-] )

FK Olešník
O. Cihla [-] - J. Řepa [-] (75. T. Vrážek [-] ) , R. Szó [-] (88. A. Píša [-] ) , J. Martinec [-] (75. M. Pavlík [-] ) , M. Miklík [-] , L. Vojta [-] (75. P. Knietel [-] ) , J. Toth [-] (85. J. Píša [-] ) , D. Lafata [-] , J. Kalášek [-] , P. Nohava [-] , M. Beko [-]

Hráči zápasu: D. Lafata , J. Martinec .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Němec Václav - BRYCH Jiří, DUNOVSKÝ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Olešník má zatím nevyrovnaný start, za to domácí opět jedou a doma vyhrají.

Tip experta: výhra hostů

Olešník tentokrát v Protivíně zvítězí a odrazí se k lepším výsledkům.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů