0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:00

2.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Protivín na úvod vyloupil Týn


Branky


13. A. Petr (p.) , 41. V. Kulík , 79. P. Hrachovec , 92. O. Kvasnička
24

Týnská Olympie prožila v loňském ročníku výborný podzim a nakonec skončila na krásné šesté pozici. Do nového ročníku vyběhli svěřenci Václava Mareše v sobotu na domácí půdě proti týmu z Protivína, který čekal na  začátek nepříjemný soupeř.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta hned v úvodu

Svěřenci Miroslava Říhy totiž nemají soupeře z Týna moc v oblibě a v posledních pěti utkání ho nedokázali porazit. Zápas ale předpoklady na udržení série začal vyvracet už po třinácti minutách hry, kdy sudí Boček nařídil po zákroku na Tomáše Zemana pokutový kop, který bezpečně proměnil Adam Petr. Bohužel brankovou radost zkazila příchuť zákroku právě na Zemana. Ten musel po sedmnácti minutách své premiéry za Protivín odstoupit kvůli zlomené klíční kosti.Domácí chtěli rychle v utkání vyrovnat, ale jejich dlouhé míče ztroskotávali na pevné obraně hostí. Ti navíc přidali i skvělou kombinační hru, která vyvrcholila ve 41. minutě, když si na centr Nedvěda vyskočil Václav Kulík a bylo to už o dvě branky. Týn mohl ještě za zbylé čtyři minuty snížit, ale ani jedna ze dvou příležitostí nevedla k přesně mířené střele na branku.

Tlak bez úspěchu

Domácí do druhého poločasu vlétli se snahou zdramatizovat výsledek a začali zásobovat obranu Protivína nebezpečnými centry. Hosté ale s vypětím všech sil přežili těžkou čtvrt hodinu a postupně začali opět přebírat otěže utkání. Po hodině hry se navíc prosadil, za Zemana střídající, Voral, ale jeho branka nebyla kvůli offsidu uznána. Protivín si tak na definitivní potvrzení musel počkat až do 79. minuty, kdy brankáře Kubíka překonal Patrik Hrachovec. Ten definitivně zlomil odpor domácích a branka Kvasničky v nastavení poté už jen upravila konečný výsledek utkání na 4-0 pro tým z města pivovaru. Protivín tak zaslouženě vyloupil Týn a slaví podařený vstup do nového ročníku.



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou
Václav Mareš - trenér: Z rodinných důvodů, jsem se zápasu nemohl zúčastnit, ale podle informací svého asistenta, jsme po celou dobu utkání tahali za kratší konec. Především první poločas byl z naší strany strašidelný. Ve druhém poločase jsme se sice zlepšili, ale na dobře hrající Protivín jsme tentokrát neměli. Hosté vyhráli zaslouženě a po zásluze si odvážejí všechny body.

FK Protivín
Václav Křišťál - předseda: Vrátili jsme Týnu jarní porážku i s úroky, ale počítáme ztráty, způsobené zraněními. Bohužel penaltový zákrok byl koncem pro Zemana, který odstoupil se zlomenou klíční kostí. Ještě v první půli byl zraněn po nevybíravém zákroku zezadu Petr, který sice poločas dohrál, ale hned v úvodu druhého musel být střídán. Třetím hráčem, střídaným pro zranění byl Štěpka, v závěru ještě odstoupil Hrachovec, který byl po celý zápas „zdatně masírován“ domácí obranou. Domácí se snažili, ale jejich hra byla založena jen na nakopávání míčů za protivínskou obranu. S těmi si poradil buď Váverka v brance nebo obrana, řízená nestárnoucím Mírou „železným Zekonem“ Zachem. Ten byl jednoznačně nejlepším mužem zápasu. Po celý první poločas jsme byli kombinačně lepší a v závěru jsme naši herní převahu vyjádřili druhým gólem, když se po centru Nedvěda prosadil hlavou „koníčkem“ Kulík. Týn měl své dvě velké šance v závěru poločasu, ale ani v jednom případě jejich střely nemířily do branky. Prvních patnáct minut druhé části domácí přidali, míče do pokutového území létaly nebezpečněji a měli dvě výborné šance na vyrovnání. Pak jsme ale začali opět přebírat herní iniciativu, dali třetí branku J.Vorlem, která však nebyla uznána pro těsný ofsajd. Po pár minutách se nám po náběhu Hrachovce podařilo dát třetí gól a v závěru po dalším přímočarém útoku přidal Kvasnička čtvrtý gól.



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou
M. Kubík [-] - L. Maxa [-] , V. Dobal [-] , J. Hudeček [-] , M. Račák [-] , J. Brom [-] , R. Podhradský [-] , J. Mezera [-] (46. T. Gondek [-] ) , L. Gutwirth [-] (46. R. Štos [-] ) , V. Pícha [-] (72. L. Mravec [-] ) , J. Meidl [-] (77. J. Liška [-] )

FK Protivín
P. Váverka [-] - A. Petr [-] (52. J. Kozák [-] ) , T. Zeman [-] (17. J. Vorel [-] ) , D. Bečvář [-] (81. T. Sháněl [-] ) , P. Hrachovec [-] (86. O. Kvasnička [-] ) , L. Buko [-] , V. Štěpka [-] (59. Z. Vorel [-] ) , M. Nedvěd [-] , M. Zach [-] , V. Kulík [-] , J. Pícha [-]

ŽK: 23. L. Maxa , 39. V. Dobal , 52. R. Podhradský .
Hráči zápasu: M. Zach .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: BOČEK Petr - VICAN Miroslav, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Toto skoro sousedské derby skončí smírem.

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Jan Matoušek
Tip experta: výhra domácích

Zde to vidím na vyrovnaný zápas, který může rozhodnout jediná branka. Domácí podají bojovný výkon a tipuji jejich výhru 1:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů