0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štrbík vytřelil tři minuty před koncem Životicím definitivní záchranu


Branky


8

Zápas byl dlouho bezbrankový. Až v samém závěru rozhodly Životice o své výhře a záchraně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

Štítina přivítala ve svém posledním zápase sezóny na svém trávníku mužstvo z Dolních Životic. Domácí borci nastoupili ve značně okleštěné sestavě, když jim kvůli různým důvodům chybělo až sedm hráčů základní sestavy, a proto vsadili na defenzivní taktiku. Hosté, kteří ještě nebyli definitivně zachráněni, měli po celou dobu zápasu převahu. Nervozita jim ale dlouho svazovala nohy a zakončení bylo nepřesné. Do první šance se dostal v 19. minutě Mareta, ale jeho slabá střela k tyči nemohla zkušeného Martina Vitáska ohrozit. Za sedm minut si na střelu Leiferta počkal brankář Martin Vitásek opět u tyčky. Ve 37. minutě se dostal do samostatného nájezdu Borunský, ale neprostřelil Martina Vitáska. Za minutu zase Borunský sešteloval špatně svá mířidla. Ve 40. minutě skončila střela Procházly těsně vedle branky. Za minutu Borunský po samostatné akci nastřelil jen břevno domácí branky. V závěru poločasu se neujala ani akrobatická střela Vlčka. 

Životice v závěru rozhodly

I ve druhém poločase se dopředu tlačila více hostující družina. V 56. minutě nenašla svůj cíl pěkná táhla střela Leiferta. Domácí pak zahrozili po centru Kurky, když střelu Grafa lapil gólman Kramný. V 65. minutě šel sám na Martina Vitáska Jiří Tengler, ale opět na brankáře nevyzrál. V 71. minutě po nahrávce Jiřího Tenglera si na brankáři Martinu Vitáskovi vylámal zuby jeho bratr Marek Tengler. Štítina pak vystřelil dalekonosnou střelou Davida Vitáska, ale ta nenašla svůj cíl. Čtvrthodinu před koncem vznikl v domácím pokutovém území závar, ale v chumlu hráčů nikdo nedokázal dopravit míč do sítě. V 83. minutě se vydal na výlet Dušek, ale špatně vyřešil své zakončení. Tři minuty před koncem přistál rohový kop Honky na hlavě Štrbíka, který koníčkem dostal míč do sítě a definitivně zajistil Životicím záchranu – 0:1.

 

Štítina v letošním ročníku obsadí 6. místo. Dolní životice obsadí buď osmé nebo deváté místo. Bude záležet na tom, jak si dbes povedou Jakartovice v Chuchelné. 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Štítina
Martin Vitásek (brankář): Chybělo nám sedm hráčů základní sestavy, tak jsme to lepili, jak se dalo. Přejeme všem šťastnou dovolenou a těšíme se na letní přípravu.

FK Dolní Životice
Vlastimil Procházka (trenér): Hráli jsme proti notně oslabenému soupeři, kterému chybělo hodně hráčů základní sestavy. My jsme i přes vytrvalý tlak a spoustu šancí vyhořeli v koncovce díky nervozitě. Nakonec se nám podařilo soupeře zlomit v závěru zápasu. Strašně moc děkuji mužstvu za celou jarní část sezóny a předvedené výkony. Za jarní část jsme uhráli slušnou porci bodů díky víře ve výhru a svými dobrými výkony.



Sestavy


TJ Tatran Štítina
M. Vitásek [-] - D. Prokeš [-] , O. Kurka [-] , J. Mlček [-] (64. J. Grussmann [-] ) , F. Graf [-] , V. Trušina [-] , T. Těžký [-] , T. Halška [-] , P. Kunczik [-] , D. Vitásek [-] , J. Gattnar [-]

FK Dolní Životice
Š. Kramný [-] - J. Leifert [-] (89. V. Palyza [-] ) , J. Vlček [-] (48. A. Honka [-] ) , M. Tengler [-] , J. Borunský [-] , P. Dušek [-] , D. Vícha [-] (74. P. Pohaněl [-] ) , M. Procházka [-] , V. Mareta [-] (51. J. Tengler [-] ) , M. Pumr [-] , L. Štrbík [-]

ŽK: 34. P. Kunczik , 58. D. Vitásek .
Počet diváků: 43. Rozhodčí: MIGOTA Tomáš - ULRICH Josef, VAVREČKA Dušan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Bude to vyrovnaný zápas. Ve Štítině se špatně hraje ale Životice se budou rvát a o gól zvítězí.