4:1
(1:0)
58. J. Tětek (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 17:00

26.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachov slaví krajský titul!


Branky


42. L. Hudec (p.) , 52. M. Braun , 79. M. Braun , 82. G. Lanfranchi - 58. J. Tětek (p.)
19

Fotbalové galapředstavení viděli diváci v Tachově, kde domácí fanoušci táhli svůj celek k oslavě krajských šampionů, aby se tato sláva nekonala na hřišti některých z následujících soupeřů. Jak utkání probíhalo? Nejlépe nastíní vesměs shodné hodnocení obou přítomných trenérů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ulička vítězů a čekání na první gól

Před samotným začátkem zápasu se mohl tachovský tým projít uličkou vítězů od petřínských hráčů, i když ještě úplná jistota pro Tachov visela na jedné výhře v nadcházejících 5 zápasech. To ale tachované zvládli už proti Petřínu.

 

Od začátku se hrál atraktivní otevřený fotbal na obě strany a bylo jen otázkou času, kdy padne první branka. Jedna z prvních větších šancí přišla v 10. minutě, ale Edelman byl připraven. Následně na obou stranách precizně fungovaly obrany, když i v posledních chvílích z těžkých pozic odklízely finální přihrávky. Ve 28. minutě měl pak na hlavě gólovku Tříska, ale mířil těsně vedle tachovské tyče. Následoval protiútok, který ale Hudec zahodil vysokým lobem jak přes Edelmana, tak přes bránu. Kořínek před prázdnou bránou mohl jen roztáhnout ruce.

 

O chvilku později v nadějné situaci pálil z voleje mimo Lanfranchi. Střelou z dálky prověřil Edelmana taky Vejvoda, ale rovněž bezúspěšně. Na druhé straně se nadvakrát pokoušel prosadit Štefl, ale ani jeho pokusy nenamířily přes blok těl přesně na bránu. A když ani Tětkova hlavička nemířila přesně na domácí bránu, rozhodl o vísledku prvního poločasu hloupý zákrok hostujícího obránce. Brauna totiž ve vlastním vápně zápasnicky povalil k zemi Martin Trojovský a sudí neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Z něho pak ve 42. minutě Lukáš Hudec vsítil svou 35. branku v sezóně.

 

Standardky ve prospěch Tachova rozhodly

V začátku druhé půle musel rozhodčí Mičan lehce krotit emoce a po dvou nepříjemném faulu nebo nepřiměřené reakci obdrželi domácí Hudec s Kořínkem po žluté kartě. V 52. minutě si domácí vysloužili standardní situaci kousek od rohového praporku. Tu ještě hostující obrana odvrátila, ale na následný Lanfranchiův centr byla krátká, Edelman se před nabíhajícími hráči zastavil a Milan Braun měl s tečováním snadnou práci. O chvilku později pokoušel střelou zasáhnout cíl Vejvoda, ale Edelman se vytáhl.

 

Záhy to ale bylo pouze o gól. Do vápna Tachova se prodíral Štěfl, který byl na kraji šestnáctky faulován Bulaievem a sudí stejně jako v první půli ukázal i nyní na penaltovou značku. Míč si na pokyn trenéra vzal Jakub Tětek a i když jeho první pokus Landrgott vystihl, s dorážkou už neměl petřínský střelec problém. Hosté následně hru oživili dvěma střídajícími hráči a brzy mohli srovnat. Střela zpoza vápna ale mířila mimo. Na druhé straně byl před šestnáctkou na poslední chvíli sražen Lanfranchi, ale z následné standardky se domácí neprosadili. V 67. minutě pak došlo k chybě sudího Schveinerta špatně posoudil ofsajdovou situaci v nadějném útoku hostů, ale nutné dodat, že přes šíři hriště nemusel přesně postřehnout jaká noha míč přebírala, jelikož jeden z petřínských hráčů v ofsajdu byl a druhý naopak ne - ten právě mít přebíral v těsné blízkosti prvního. 

 

O chvíli později velkou šanci zahodil střídající Demeter. A když ani další pokusy Petřínu nevyšly, vybojovali si tachované opět standardní situaci na hranici šestnáctky. Na prudký míč vytrčil hlavu nejlépe Milan Braun a nedal Edelmanovi zblízka šanci. O tři minuty později pak bylo definitivně rozhodnuto. Po odvrácené standardce se na zteč dral Giuseppe Lanfranchi, který zhruba ze 30 metrů přehazoval vyběhnuvšího Edelmana a pečetil tak výhru Tachova nad rezervou Petřína 4:1. V poslední minutě se ještě mohlo změnit skóre na obou stranách, ale ani jeden z hráčů svou šanci neproměnil.



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Chci za náš tým poděkovat hráčům a realizačnímu týmu Petřína za úvodní "uličku" gratulace a respektu vůči našemu týmu. Bylo to pěkné a sportovní gesto. Na hřišti nám však od začátku nic nedarovali a hráli skvěle. My jsme nastoupili ve výrazně útočném rozestavení s taktikou hrát co nejvýš a presovat hodně vysoko. Útočnou taktiku ale zvolili i hosté a tak se hrál atraktivní, útočný fotbal. Akce střídala akci, žádné hluché pasáže, bylo se na co dívat. Hosté nám pomohli zbytečným faulem, z penalty jsme se ujali vedení. Druhý poločas to bylo stále nahoru dolů, nám pomohly dvě skvěle sehrané standardky a to rozhodlo o našem vítězství. Sympatický tým hostí má mladý, fotbalový a dynamický tým, který s námi hrál otevřenou partii až do konce a diváci viděli moc pěkné utkání. Fotbal bývá někdy krutý, někdy naopak. Hosté si rozhodně nezasloužili prohrát tak výrazným rozdílem, byli nám rovnocenným soupeřem, ale v rozhodujících fázích jsme zúročili zkušenosti našich hráčů.

SK Petřín Plzeň B
Jaroslav Levý, trenér: Na utkání v Tachově jsme se všichni moc těšili. Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas, ale přesně takovéto zápasy hrajeme raději, než když se k nám někdo přijede probránit k přijatelné prohře. A že takových soupeřů letos bylo. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, chtěli jsme si to s domácími rozdat s vědomím toho, že jsme asi poslední, kdo jim v letošním ročníku může zasadit premiérovou porážku. V prvním poločase jsme svým pohybem, důrazem a pojetím hry trochu sebrali domácím vítr z plachet. Jen v první půli jsme si vytvořili nějakých šest šancí, z toho dobrá polovina spadala do kategorie vyložených. Bohužel jsme ani jednou balón do sítě nedostali a trestem byla 3 minuty před pauzou proměněná penalta po naprosto nesmyslném faulu jednoho z nejzkušenějších borců v našem dresu. Nutno ještě dodat, že i domácí měli v prvním poločase svoje příležitosti ke skórování. O pauze jsme zmobilizovali síly a v druhém poločase chtěli opět aktivním přístupem domácím cestu za definitivou krajských šampionů, alespoň pro tento zápas, překazit. I přesto, že jsme domácí pustili do dvougólového vedení, podařilo se nám vzápětí snížit a zápas gradoval. Další šance a náznaky jsme již, bohužel, nedotáhli a soupeř po neexistujícím faulu (což jsme si ověřili i na videozáznamu z utkání) z nabídnuté standardní situace definitivně zlomil náš odpor. Domácím bych chtěl obrovsky pogratulovat, byla to od nich letos neskutečná jízda a zcela po právu to na podzim zkusí o level výš. Pro naše mladíky skvělá konfrontace, ve které rozhodně nepropadli a i jim patří moje díky a pochvala. Kdo však, asi v ten nejhorší moment zápasu, propadl, byl čárový sudí Schveinert, který zcela nepochopitelně odmával ofsajdové postavení hráče, který vyrážel k přebrání míče asi 2 metry před ofsajdovou linií. Navíc to nebylo jediné jeho chybné rozhodnutí, ale tohle za stavu 2:1 možná ulehčilo domácím koncovku zápasu. K vyjádření hlavního, že toho také mají hodně a už pískali ten den ráno se asi nedokážu vyjádřit, protože jsem ho ani den poté ještě nepochopil. Musím říct, že zápas, co do fotbalové kvality, se musel oboustranně všem líbit a nás jedině mrzí, že konečné skóre je pro nás za předvedený výkon trochu kruté.



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] (79. V. Mráz [-] ) , J. Šroub [-] (89. Z. Sloup [-] ) , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] (85. G. Nieves [-] ) , G. Lanfranchi [-] (89. A. Alexa [-] ) , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , D. Bulaiev [-]

SK Petřín Plzeň B
D. Edelman [-] - M. Vanc [-] (58. A. Demeter [-] ) , V. Rampa [-] , D. Tříska [-] (58. L. Kotěšovec [-] ) , A. Kohout [-] , J. Havelka [-] , J. Tětek [-] , M. Trojovský [-] , M. Štefl [-] , J. Šulc [-] (65. A. Rada [-] ) , L. Maxa [-] (76. V. Kolářík [-] )

ŽK: 46. L. Hudec , 48. P. Kořínek - 64. J. Havelka .
Počet diváků: 169. Rozhodčí: MIČAN Jan - KŘÍŽ Lukáš, SCHVEINERT Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích