Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2023 14:00

17.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Osm gólů při derby v okresu Tachov


Branky


22

Tachovany čekala druhá ze tří avizovaných venkovních umělek na začátku jarní části sezóny. A i zde byli hráči z okresního města, i když tentokrát ve fosforových dresech, lepším týmem na hřišti. Přesto dvakrát inkasovali, což se na podzim podařilo pouze Nýrsku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velmi vydařený start zaznamenali domácí hráči Baníku Stříbro, když se už ve 3. minutě ujali vedení. Po výkopu od brankáře Lockera se na pár doteků dostal za obranu Jiří Kolena, které domácí obrana nestíhala a ten prudkou střelou na přední tyč proměnil. Jenže Tachov přišel s rychlou odpovědí. Šuranský se na středu hřiště při rychlém přechodu do útoku rozhlédl, nalevo našel rychle nabíhajícího Patrika Slámu a ten srovnal přízemní střelou na zadní tyč.

 

Jakoby právě brzký inkasovaný gól lídra krajského přeboru nakopl a ještě nedávno v Baníku hrající Giuseppe Lanfranchi vedl svůj tým k navyšování skóre. Na pravé straně si nejprve narazil s Kořínkem, následně s Hudcem a poté se vytasil s bombou do levé zadní šibenice, která byla mimo brankářův dosah. I přes protesty v následné situaci na drhé straně k možnému faulu na hranici vápna, či uvnitř, za což viděl trenér Zaoral žlutý kartónek, se domácí do větší gólovky nedostali a na řadě byli tedy opět hosté. K odraženému míči před domácí šestnáctkou se dostal Lukáš Hudec, který střelou na zadní tyč navýšil na 1:3. O dalším 5 minut později to bylo už o tři góly. Kořínkův centr propadl na druhou stranu k Patriku Slámovi a ten se ani podruhé nemýlil a střelou o tyč podruhé v zápase skóroval. Poslední slovo v prvním dějství měl Giuseppe Lanfranchi, který krátce po 30. miutě hry odskočil ve vápně pro nahrávku od Hudce a přízemní střelou na zadní tyč stanovil poločasový výsledek na 1:5.

 

Stříbro nastoupilo do druhé půle s větším nasazením a odměnou bylo pro domácí snížení. Po volném přímém kopu Koleny si na hlavičku za obranu naběhl nejlépe Dominik Donate, který nedal Langrovi šanci. V dalších minutách se domácím nedařilo najít recept na prostoupení hostující obrany a na druhé straně se naopak daleko častěji opět začínali dostávat do šancí tachované. Po jednom úniku "Pepe" Lanfranchiho byl tento šikovný útočník sražen ve vápně k zemi brankářem Lockerem a sudí nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starosti Patrik Sláma, aby se pokusil o hattrick, ale toliko štěstí mu přáno nebylo. István Locker jeho záměr vystihl a nadvakrát lapil míč do rukavic.

 

Když už se zdálo, že se další branky diváci nedočkají, tak hosté využili nepřesného odkopu domácího brankáře k zisku míče a pěknou kombinací vyzvali do zakončení střídajícího Vojtěcha Mráze, jenž přidal poslední střípeček do mozaiky tohoto zápasu.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Stříbro
Luboš Zaoral, trenér: Do zápasu jsme nastupovali s tím, že favoritům z Tachova u nás nenecháme určitě nic zadarmo a s přidáním bojovnosti a obětavosti, můžeme pomýšlet o nějakém dobrém výsledků. Po pěkné akci jsme se dostali do vedení, ovšem zkušený tým Tachova záhy vyrovnal a za další minuty už bylo skóre na jejich straně. Poté nám asi byl upřen rozhodčím pokutový kop na 2:2 a vzápětí, jak to ve fotbale bývá, jsme dostali na 1:3 a Tachov byl na koni. Až z toho byl poločas 1:5... Nutno říct, že každá branka co padla, byla do šibenice nebo z odrazem od tyče. O poločase jsme byli nuceni vystřídat další dva z nejzkušenějších hráčů od nás a druhý poločas jsme proto dohrávali ze sedmi dorostenci v sestavě. Kluci i druhý poločas zlepšili obsazování útočících hráčů, při odskakování do hloubky pole a rázem jsme i více míče získávali a chodili jsme do nebezpečných útoku a několikrát jsme určitě mohli i skórovat. Za druhý poločas, ale za celkově celý zápas náš celý tým zaslouží opět pochvalu za bojovnost a nasazení, dali do toho srdíčko a i to důležité - fotbalovost. Proto i Tachov měl s námi občas problémy. Pro nás to byl zápas ve kterém si asi bodově nepolepšíme, ale určitě nám to dalo zase něco málo do sebevědomí celému týmu pro tuhé boje v dalších zápasech, ve kterých už budeme chtít bodovat a náš mladý tým posouvat fotbalově a i tabulkou nahoru.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Naše jednoznačné vítězství jsme vyřešili již v prvním poločase, který jsme vyhráli 5:1. Domácí šli rychle do vedení a my se museli velmi rychle probudit. Naštěstí jsme vzápětí vstřelili vyrovnávací branku a poměrně rychle přidali další dva góly po pěkných kombinačních akcích. Domácí sice bojovali, snažili se zahušťovat střed hřiště, ale v bloku nebyli kompaktní a nám se dařilo tento jejich blok překonávat. Byli jsme také velmi produktivní a to byl hlavní důvod, proč jsme první poločas tak výrazně ovládli. Do druhého poločasu jsme nastoupili nekoncentrovaní, byli jsme zbytečně podráždění na rozhodčího a přestali jsme hrát to, co nás zdobilo první poločas. Výrazně jsme polevili a hra se vyrovnala. Na domácích bylo sympatické, že jejich mlaďounký tým stále pracoval a snažil se alespoň zmírnit porážku. Domácí tvoří mladý tým se solidní perspektivou a já jim přeji na této cestě hodně úspěchů. Odjíždíme spokojeni, máme ale o i čem přemýšlet, tím mám na mysli naší vnitřní disciplínu.



Sestavy


TJ Baník Stříbro
I. Locker [-] - M. Hodek [-] , D. Donate [-] , V. Gontkovič [-] (81. O. Kertis [-] ) , D. Kasl [-] (61. P. Kasl [-] ) , R. Dyk [-] (46. P. Žíla [-] ) , J. Kolena [-] , R. Hřebík [-] , O. Pavlas [-] (46. A. Ferdinandy [-] ) , M. Vyšín [-] , M. Vyšín [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - T. Habart [-] , J. Šuranský [-] (77. A. Kořínek [-] ) , M. Braun [-] , D. Bulaiev [-] (67. A. Alexa [-] ) , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] (67. V. Mráz [-] ) , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] (46. J. Šroub [-] ) , P. Sláma [-]

ŽK: 58. J. Kolena , 88. M. Vyšín , 90. A. Ferdinandy - 27. D. Bulaiev , 57. L. Hudec , 61. M. Braun , 76. J. Šroub .
Hráči zápasu: G. Lanfranchi , P. Sláma .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: FILLINGER Miloš - ŠIMEK František, ŠKARDA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Knapp
Tip experta: výhra hostů

Menší derby, které ovládne po emočně vypjatém utkání Tachov.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů