2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2023 16:30

20.kolo, Jihomoravský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hroznová Lhota doma nezaváhala


Branky


3
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Už sobotní a taky nedělní výsledky 1.A třídy přinesly hromadu překvapení. Klopýtl totiž lídr tabulky, šokující byly pak především porážky Velkých Pavlovic doma s posledními Kohoutovicemi, dále pak debakl Rohatce na půdě Dubňan. V neděli odpoledne už tak zbývaly dohrát jen zápasy ve Vnorovech, kam zajíždělo Veselí a v Hroznové Lhotě, kde domácí soubor přivítal desáté Valtice.

Ty s našim týmem doposud nezískaly ani bod, navíc pro zranění čí karetní tresty postrádl trenér Dvořáček hned šest hráčů. Jenže Trauben se na jaře potýká s matnou formou a z jarních tří domácích zápasů hned dva prohrál, přičemž byl na podzim na Zelničkách stoprocentní. Domácí hráči nastoupili do zápasu v dresech od společnosti Gambrinus, ve kterých měli odehrát televizní utkání proti Vnorovům, jenže milé dresy dorazily až tento týden, tedy přesně půl roku po samotném zápase... Utkání, které mělo konkurenci nejen v prvoligovém duelu Slovácka s Brnem, ale především v pálení čarodějnic a koštu vína ve Veselí nad Moravou, navštívila menší návštěva, než bývá na Zelničkách obvyklá. Ale všech 154 platících diváků plus další hromada dam a důchodců viděli zajímavé utkání. Valtice totiž zprvu nepřipomínaly žádného outsidera a využívali rozpačitého výkonu domácích fotbalistů. A byli to právě hosté, kdo do statistik zápasu zapsal první velkou šanci. Ta se zrodila už v 6. minutě, v níž dostal přihrávku zprava na střed vápna hostující kapitán Horčička a vypálil tvrdě, ovšem přímo do náruče připraveného Dvořáka. Domácí poté zpřesnili hru a začali získávat velkou územní převahu. Především pak procento držení míče bylo výrazně na jejich straně. První příležitost se dostavila v 11. minutě, kdo po narážečce posunul Martin Matyáš do uličky Březinovi, ten však zprava mířil pouze do gólmana Klepáčka. Za dalších zhruba deset minut přišla další domácí šance z opačné strany. Po házenkářském obléhání hostujícího obranného bloku se proháčkoval zleva k brance levý bek Patrik Matyáš, jeho hezký pokus však Klepáček vychýlil na rohový kop. I přes sílící tlak domácích se hosté znovu dokázali dostat k nebezpečné příležitosti, když ve 23. minutě získali míč ve středu hřiště a po rychlém brejku vyslal ostrou ránu pod břevno Barvíř, Dvořák však skvěle zasáhl a vytěsnil nad bránu. A tak první změnu skóre přinesla až 29. minuta. Po dalším obléhání velkého čtverce Valtic přišla přihrávka na pravou stranu, kde skvěle zpracoval Gazárek a lahůdkovým centrem našel k zadní tyči sbíhajícího nejlepšího střelce soutěže Březinu, který naskočenou hlavičkou poslal míč razantně do sítě, 1-0

Zbytek poločasu pak přinesl spíše nepřesnosti, nežli pohledné akce, tomu se však zcela vymykala 41. minuta, v níž Bíla poslal dlouhý centr do ohně a skvělou Smetkovu hlavičku, mířící do pravé šibenice, vytěsnil fantastickým tygřím skokem Dvořáček mimo tři tyče!

 

 

Druhá půle přinesla zprvu velkou nudu. O první vzrušení se mohl postarat v 53. minutě domácí Smetka, který se dostal ke střele po odraženém míči, vyprodukoval ovšem pouze slabý pokus, který navíc ani nemířil na bránu. V daleko lepším světle se vysoký domácí středopolař ukázal o čtyři minuty později, když prošel zleva hezky do velkého vápna a přihrávkou na jeho střed našel svého bratrance Březinu, jeho krásnou, utaženou střelu však vytěsnil zpod břevna vynikající Klepáček! Hostující gólman sice neměl úplně atletickou postavu, ovšem předváděl opravdu neuvěřitelné zákroky. Další dění ve druhé půli se dá shrnout do dvou velkých šancí, po jedné na každé straně. Nejdřív dostal dlouhý balon na levou stranu rychlonohý Barvíř, z plného běhu však svoji střelu křížem po zemi poslal těsně kolem zadní tyče. Domácí šance přišla v 77. minutě. V té byl metr před vápnem faulován Smetka a k přímému kopu se nepostavil Ondřej Bíla, ale dvojice Radmil - Březina. A k překvapení všech se exekutorem stal právě Ondřej Březina, který vyslal na bránu neuvěřitelně tvrdou, dělovou ránu, která prolétla podél zdi a mířila k pravé tyči, do cesty se jí však postavil letící Klepáček, který ji vyrazil svým hrudníkem a poté zůstal chvíli otřesený. No nebylo se čemu divit, to byla vážně obrovská "darda"! V závěru zápasu už začali hrát hosté vabank a dostávali se do nebezpečných náznaků šancí, často je však zastavovaly ofsajdy. Domácí chodili do brejků, ale ty nevycházely díky rychlým obráncům. Vyšel až ten poslední, kdy po zisku míče šli čtyři borci v bílých dresech proti jedinému obránci, ten Březinovi míč ukopl, ten se však ve vápně dostal k mladému Martinu Matyášovi, který ho nechytatelně poslal pod břevno a rozjásal domácí fandy, 2-0

Ti se tak znovu dočkali domácího vítězství, které bujaře oslavili několika vítěznými pokřiky i s hráči na hřišti. Hráči Hroznové Lhoty se díky této výhře dotáhli na pouhé tři body na vedoucí Pohořelice, příští sobotu je však čeká daleký výlet do brněnských Kohoutovic, kde nastoupí již od 10:30 dopoledne.

 

 

 

 

Autor: Pavel Solařík/web Hr. Lhota



Sestavy


Sokol Hroznová Lhota
M. Dvořák [-] - L. Jegla [-] (33. M. Falešník [-] ) , Z. Smetka [-] , P. Matyáš [-] , M. Matyáš [-] , M. Chrenčík [-] , F. Gazárek [-] (88. M. Domanský [-] ) , O. Březina [-] , O. Bíla [-] , A. Radmil [-] , P. Škopík [-] (55. S. Jagoš [-] )

Valtice
Š. Klepáček [-] - A. Peš [-] , T. Barvíř [-] , P. Smoček [-] (82. K. Tomek [-] ) , D. Wolgemuth [-] , t. novák [-] , D. Ševčík [-] (79. C. Hrubý [-] ) , T. Horčička [-] , T. Málek [-] , F. Foukal [-] (70. M. Florus [-] ) , M. Zrůna [-]

ŽK: 60. t. novák , 72. T. Málek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: RODINGER Hynek - KUNICKÝ Libor, ZÁLESKÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Martin Lazar

Expert: Jakub Šabata
Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích