FOTO: Čkyně vedení neudržela, ve Vimperku padla


Branky


66. P. Benda , 79. O. Rod (p.) - 37. M. Novotný
25

Vimperk vstoupil do jara výborně, ze dvou zápasů má na kontě plný počet bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šumavské derby pod Boubínem nabídlo ve mimperské fotbalové aréně zajímavý fotbal. Tento zápas má své specifika. Byť se hraje I. A třída, jde vždy o souboj nejen hráčů na ploše, ale diváků v hledišti. Jde o derby se vším všudy, jednak mezi týmy je nejkratší vzdálenost v soutěži, hráči se znají a mnozí vystřídali oba kluby. A potom hraje se ve výborné atmosféře, neboť to co dokáží diváci a zejména bubeníci Čkyňských by záviděl nejeden prvoligový či druholigový klub. 

 

  A bylo tomu tak i ve Vimperku ve fotbalové aréně. Než přivedla trojice rozhodčích Ctibor Novotný – Jiří Jarolím – Karel Barva hráče, proběhla na hřišti malá slavnost. Funkcionáři klubu pogratulovali k nedávným narozeninám své dlouholeté jedničce v brance Jiřímu Formánkovi k padesátce a předali mu dres s číslem 50.

 

Zápas začal opatrně a jako první se osmělili hosté, kteří během desáté a dvanácté minuty vyzkoušeli Vlka v brance domácích, ten si poradil a od této chvíle to byl boj o střed hřiště. Hráči obou týmů se do šancí dostávali sporadicky a obrany vše zachytávaly. Střely z dálky s jistotou pochytali oba gólmani Vlk i Drnek. Byl to klasický boj těchto týmů. Čkyňští chtěli víc a hnáni kotlem diváků s triem bubeníků v čele se tlačili víc do útoku. Vimperští hráli aktivně v obraně i ve středové ose a moc hostům nedovolili. Ve 37 minutě udeřili hosté, když z levé strany po chybě domácích se za obranu dostal do brejku Michal Novotný a ten nedal Vlkovi žádnou šanci. Pro domácí sprcha, pro hosty start k náporu. Čkyňští se dostali do hry. Do poločasové přestávky byli víc na míči, ale velké šance nepřišly.

 

Po přestávce se hraje stále stejně, opatrně a hosté víc zatažení, to byla voda na vimperský mlýn. Domácí hráči pomalu přebírali otěže hry na vlastní kopačky a přišly šance. Vimperští byli na dostřel, ale střelba vázla, několik rohových kopů a dva přímé kopy nic neznamenaly. Po čtvrt hodince jsou vimperští úspěšní, Petr Benda krásnou hlavičkou zavěsil a domácí jsou na koni. Od této branky zamkli Vimperští hosty na jejich polovině a začalo dobývání. Obrana Čkyně hrála zodpovědně, ale jak se zvyšovalo tempo hry, ztráceli hostující hráči na síle. Zúžený kádr hostí kvůli zraněním a nemoci se projevil v závěru utkání, kdy některé hráče chytali křeče z toho, jak se vydali. Vimperské dobývání bylo úspěšné a v 80. minutě se za obranu dostává Benda, je zatažen Mikešem a rozhodčí Novotný neváhá a píská pokutový kop. Míč si postavil Rod a nekompromisní střelou posílá domácí do vedení. Obrat byl dokonán a domácí v derby vydřeli tři body, kterými potvrdili i vítězství ze Lhenic v minulém kole.

 

ZASLAL: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér, pro FB Šumavanu): “Utkání se Čkyní se hrálo na těžkém terénu, někteří naši hráči si s tím nedokázali poradit a občas to vypadalo, že hrajeme na ledě. V prvním poločase jsme si dokázali vytvořit několik slibných šancí, které jsme bohužel neproměnili. Na můj vkus chyběl v těchto situacích větší hlad po vstřelení gólu. Po těchto šancích přišla studená sprcha, když jsme trestuhodně ztratili na polovině hřiště míč a poté šel na naší branku sám Novotný, který zkušeně svoji šanci proměnil. I přes to, že jsme si v prvním poločase vytvořili dost příležitosti ke vstřelení gólu, tak jsem nebyl s našim výkonem spokojený. O poločase jsme si to v kabině vyříkali a věděli jsme, že když změníme naši hru, budeme odvážnější a nebudeme zbytečně ztrácet míče, tak dokážeme utkání otočit v náš prospěch. Ve druhém poločase jsme hráli trpělivě a plnili jsme to co jsme si řekli v kabině a přineslo to své ovoce. Nejprve se po pěkné akci hlavou trefil Benda, který srovnal na 1:1. Následně byl tentýž hráč v pokutovém území stažen na zem hostujícím obráncem a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Rod, který tak vstřelil vítězný gól celého utkání. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě a upevnili jsme si tak naši pozici ve středu tabulky. Utkání se hrálo za skvělé atmosféry, když byly plné obě tribuny, to nebývá časté a chtěl bych za to divákům poděkovat, že přišli v tak hojném počtu a vytvořili tak v utkání skvělou atmosféru. Příští týden zajíždíme v neděli do Strunkovic, kde nás nečeká vůbec nic lehkého, protože domácí Mexiko patří k suverénům soutěže. Pokusíme se jim nějaký ten bodík vzít a zamotat tak čelo tabulky.”

SK Čkyně
Jan Děd (trenér): I v druhém zápase jsme vyšli bodově naprázdno. Do poločasu jsme šli do kabin za stavu 1:0 pro nás, když se trefil Michal Novotný. Ten ovšem o par minut dohrál, když se zranil. Druhy poločas jsme už nedokázali pozorněji bránit. Domácí vyrovnali a z penalty otočili. Na můj vkus v takovém zápase přísné. Již minuly týden byl sporný zákrok na Michala Novotného bez červeného trestu a komise se k tomu ani nevyjádřila. Cekal jsem co napíše k vyjádření. Záběr kamery hovoří jasně. A na natáčení kamery jsme byli komisí upozorněni, čili záběr jistě viděli. No nic. Nyní se ještě jednou podívám na video na penaltu z derby. Jinak musím všechny kluky pochválit. V tom stavu v jakem se nacházíme nyní, to nebude žádný med. Je to na nás jak a kdo za to bude chtít vzít. Nyní budou zápasy už o bytí a nebytí v soutěži.



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Vlk [8.0] - P. Vondrášek [-] (64. V. Pankratz [-] ) , O. Rod [-] , T. Žofka [-] , J. Formánek [-] , J. Pospíchal [-] , P. Benda [-] (90. P. Kubačka [-] ) , O. Málek [-] (90. J. Uhlík [-] ) , L. Vintr [-] , R. Vojta [-] , J. Čech [-]

SK Čkyně
P. Drnek [-] - M. Novotný [-] (46. D. Chvál [-] ) , S. Schettini [-] (73. Š. Košnař [-] ) , J. Král [-] (84. J. Pešl [-] ) , T. Děd [-] , G. Bujok [-] , R. Kralik [-] , M. Mikeš [-] , M. Chalupa [-] , M. Schettini [-] (85. M. Štrobl [-] ) , Š. Friedl [-]

ŽK: 45. T. Žofka - 55. J. Král , 75. R. Kralik .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - JAROLÍM Jiří, BARVA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Tomáš Vokatý
Tip experta: výhra domácích

Vimperk dá rychlý gól a zavře hru, hosty nepustí do žádné velké šance. V zápase padne další červená jara.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Šumavské derby o krále Volyňky nabízí vždy kvalitní fotbal. Očekávám zde pěknou návštěvu, velký boj a vydřené tři body pro domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Čkyně prohraje, nehrají dobře a jejich trenér je ještě veřejně pohoršuje

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích