D. Skalický 65. (p.)
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 14:30

12.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lanškroun doma opět bez bodu


Branky


65. D. Skalický (p.) - 30. L. Chaloupský , 87. M. Březina (p.)
6

Hosté z Přelouče dokázali v 87. minutě vstřelit rozhodující branku a vybojovat tak velmi cenné tři body na svoji stranu. Lanškroun nezískal na domácím hřišti již podruhé ani bod, zatímco Přelouč se začíná pomalu ale jistě posouvat výše v průběžném pořadí soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 22.10.2022 přivítal domácí Lanškroun na svém hřišti soupeře z Přelouče. Domácí nezískali z posledních čtyř utkání ani jeden jediný bod a potřebovali tak již velmi nutně nějaký solidní výsledek. Na druhé straně Přelouč sice ve středu v dohrávaném kole podlehla Heřmanově Městci, ale o týden dříve dokázala po velmi zajímavém zápase remízovat s tehdy ještě prvními Horními Ředicemi. Hosté ale před tímto utkáním nadále přetrvávali na předposledním místě tabulky a potřebovali tudíž také velmi nutně bodovat a posunout se tak výše v průběžném pořadí.

 

První poločas vyzněl lépe pro hosty.

Na lanškrounském trávníku se hrálo od první minuty poměrně důrazné utkání. Ani jeden z týmů nechtěl dát svému soupeři nic zadarmo a na hřišti to tedy pořádně jiskřilo. Z toho důvodu také musel hlavní sudí už v průběhu první půle rozdat hned tři žluté karty. Ve 30. minutě utkání se přítomní fanoušci dočkali první branky. Do vedení se ale nedostal Lanškroun, nýbrž hosté z Přelouče. Přeloučským fotbalistům se podařilo sehrát rychlou akci po nákopu od svého gólmana, na jejíž konci se téměř sám na lanškrounského gólmana řítil Lukáš Chaloupský. Ten si následně se zakončením poradil velmi zkušeně, když přesnou, a hlavně důraznou střelou na zadní tyč překonal bezmocného Ehrenbergera. Hosté se tedy čtvrt hodiny před koncem první půle dostali do jednogólového vedení, což domácímu Lanškrounu jistě výrazně narušilo jeho plány. O 7 minut déle ale přišla pro Přelouč velmi nepříjemná komplikace. Z důvodu zranění musel střídat možná nejnebezpečnější hráč hostujícího celku Michal Hejcman a trenér Přelouče si tak musel nadále poradit bez jeho služeb. Přelouč však přesto dovedla první půli do vítězného konce a na poločasovou přestávku tak mohli její hráči odcházet výrazně spokojenější než hráči Lanškrouna.

 

Napínavý druhý poločas

Domácí celek do druhého dějství vstoupil s o něco vyšším nasazením a po dvaceti minutách druhé půle se mohli lanškrounští radovat z vyrovnání. Jeden z domácích hráčů poslal do pokutového území Přelouče nebezpečný centr, který si jeho spoluhráč hezky zpracoval na prsa a dostal se tak do jasné gólové příležitosti. Jeden z přeloučských obránců však zatáhl za záchrannou brzdu a nedovoleným zákrokem celou akci zastavil. To pochopitelně neuniklo očím hlavního sudího a domácímu Lanškrounu nabídnul okamžitě možnost pokutového kopu. Penaltu si vzal na starost Daniel Skalický a přesnou ranou dokázal srovnat průběžný stav tohoto utkání. Domácí si ale radosti nemohli užít příliš dlouho. O několik sekund později lanškrounský Petro Savych poslal nevybíravým způsobem k zemi jednoho z protihráčů a uviděl tak od hlavního arbitra tohoto duelu již druhou žlutou kartu. Domácí šli tedy půl hodiny před koncem utkání do deseti a čekala je ještě velmi náročná práce. Přestože už to pomalu začínalo vypadat, že remízový stav vydrží až do samého konce zápasu, hosté z Přelouče byli proti a snažili se za každou cenu rozhodnout utkání ve svůj prospěch. V 87. minutě došlo po odraženém balónu v pokutovém území domácích ke spornému střetu přeloučského útočníka s lanškrounským obráncem. Sudí stál k této situaci velice blízko a přesvědčivě ji vyhodnotil jako penaltovou. Přelouč tedy dostala tři minuty před koncem možnost rozhodnout z pokutového kopu. K penaltě se postavil Milan Březina a svoji nelehkou úlohu splnil do puntíku. Přestože byl domácí brankář blízko, nedokázal utaženou střelu vytěsnit mimo tři tyče a hosté se tak pár sekund před koncem základní hrací doby dostali do důležitého vedení. Následné minuty připomínali spíše bitvu než fotbalové utkání. V nastaveném čase navíc ještě obdržel červenou kartu hostující Tomáš Lipavský. Přelouč si však i přesto dokráčela pro velmi cenné vítězství a odvezla si tak z Lanškrouna všechny tři body.



Sestavy


FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - D. Skalický [-] , D. Smrkal [-] , J. Sita [-] (80. O. Macháček [-] ) , Š. Kolomý [-] , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] , D. Jung [-] , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] , P. Savych [-]

FK Přelouč
O. Skalický [-] - L. Chaloupský [-] (81. M. Pištora [-] ) , J. Kmoníček [-] , T. Husák [-] , J. Klas [-] (85. R. Forman [-] ) , L. Machačný [-] (75. L. Voženílek [-] ) , D. Čada [-] , J. Novák [-] , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] (37. T. Lipavský [-] ) , V. Voženílek [-]

ŽK: 33. P. Savych , 82. D. Skalický , 89. O. Veselý - 33. L. Machačný , 44. M. Březina , 60. T. Lipavský . ČK: 65. P. Savych - 90. T. Lipavský .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JUREČEK Michal - KOVÁŘ Matouš, ŠTĚRBA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 13:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 14:19

Tip experta: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:05

Tip: výhra domácích