1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 15:30

7.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Moravská Třebová po dlouhé době urvala tři body


Branky


7

Morvaskotřebovský Sokol se po třech prohrách v řadě dokázal zvednout a nejtěsnějším možným rozdílem porazil soupeře z Pardubiček. Dlouho to však vypadalo na bezbrankovou remízu. Domácí celek až v 90. minutě spasil svojí obrovsky důležitou brankou mladičký kanonýr Libor Lebiš.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 18.9.2022 vyzval domácí Sokol z Moravské Třebové nevyzpytatelný celek z Pardubiček. Moravská Třebová před tímto utkáním nezažívala vůbec dobré období, když nasbírala postupně prohry s Horními Ředicemi, s Lanškrounem a nakonec s týmem z Moravan. Bylo tak více než potřeba konečně bodovat a získat tak z domácího hřiště důležité tři body. Proti domácím byl navíc ještě fakt, že moravskotřebovský celek ještě přišel o svého možná nejlepšího hráče, Jana Bednáře, který vyslyšel volání z vyšší soutěže a přesunul se tak do divizního Ústí nad Orlicí. Na druhé straně Pardubičky si také nestály před tímto duelem úplně nejlépe a body by se tak velmi výrazně hodily a jim. Čekalo nás tedy velice důležité utkání.

 

První půle branku nepřinesla.

První poločas přítomným divákům příliš zábavy a radosti nenabídnul. Možná za to mohla důležitost utkání a touha po výhře z obou stran, možná za to alespoň na domácí straně mohla absence jednoho z největších opor týmu, ale ani jeden z celků si příliš nadějných příležitostí ke vstřelení branky nevytvořil. Domácí se navíc celkově potýkají s velkou marodkou, takže je momentálně v jejich hře často vidět i jistá nesehranost. Místo krásných gólových akcí a střeleckých příležitostí tak byla k vidění spíše celá řada osobních soubojů, faulů a fotbalový divák si tak příliš fotbalového nadšení v prvním dějství bohužel neužil. Po bojovné první půli tedy oba týmy odcházely na poločasovou přestávku za remízového stavu 0:0 a oba trenéři měly svým svěřencům během patnáctiminutové pauzy určitě mnoho co říct. 

 

 

 

Druhý poločas podle podobného scénáře

Ve druhém poločase se pokračovalo v podobném trendu, jako byl nastaven v první půli. Ani jeden tým nechtěl inkasovat gól a zápas tak připomínal spíše důraznou bitvu. Nutno však říci, že obě obrany pracovaly velmi spolehlivě a svého soupeře tak téměř nepouštěli do žádných nebezpečnějších šancí. Uběhlo již téměř 90 minut a většina přítomných už pravděpodobně počítala s tím, že tentokrát opravdu žádná branka nepadne a oba týmy se rozejdou z utkání s jedním bodem za bezbrankovou remízu. Domácí se však v úplném závěru stihli postarat o rozhodující tečku za tímto zápasem.

 

Rozhodlo se až v samotném závěru. 

Zmiňovaná akce začala výborným průnikem domácího křídelního hráče, který odvážně překonal dotírajícího obránce a následně poslal pěkný bochánek do pokutového území Pardubiček. Zde se míč následně několikrát poodrážel, až se dostal k noze útočníka Lebiše. Ten si balón zkušeně pokryl zády k bráně před hostujícím obránce, pohotově se s míčem u nohy dokázal otočit a v zápětí naprosto perfektně poslal míč do pravého dolního rohu brány. Brankář Pardubiček s tímto pokusem již nemohl příliš udělat a domácí tak úplném závěru celého utkání vstřelili gól na 1:0 a strhli tak tento zápas na svoji stranu. Hosté si po odpracovaných 90 minutách možná sice remízový bod zasloužili, ale takový je zkrátka fotbal a domácí díky svému nasazení do poslední minuty získaly obrovsky cenné tři body. 



Ohlasy k zápasu


SKP Slovan Moravská Třebová
Trenér Alexandr Bokij pro domácí web: Hrál se bojovný vyrovnaný fotbal s minimem brankových příležitostí. My jsme potřebovali vyhrát a jsem rád, že se to nakonec povedlo, byť to bylo se štěstím a v poslední minutě zápasu, kdy se v šestnáctce prosadil Lebiš a trefil se krásně z otočky. A tři body se pochopitelně počítají. Chybí nám větší počet hráčů, teď k nim přibyl Jan Bednář, který to chtěl zkusit ve vyšší soutěží. Bude nám samozřejmě chybět, o tom není sporu, byl pro nás velice důležitý. Uvidíme, jak se v Ústí nad Orlicí prosadí, protože dobře pasoval do našeho mužstva, byl zvyklý na kluky, ti zase věděli, kam mu přihrávat, kam si bude nabíhat. V novém prostředí si bude na tohle všechno zvykat.




Sestavy


SKP Slovan Moravská Třebová
M. Yaroshevych [-] (43. M. Spotarenko [-] ) - L. Lebiš [-] , R. Krystl [-] , J. Štaffa [-] , M. Smékal [-] , M. Olejník [-] , M. Šmerda [-] , K. Kolář [-] (65. H. Herasymenko [-] ) , M. Holub [-] , T. Brychta [-] , O. Kopa [-]

SK Pardubičky
P. Zahradník [-] - M. Havelka [-] (80. L. Markl [-] ) , D. Valenta [-] (70. F. Krejčí [-] ) , M. Tuťálek [-] (70. M. Hofman [-] ) , B. Pospíšil [-] , T. Svoboda [-] , O. Štědrý [-] (46. T. Svatoň [-] ) , D. Norek [-] , M. Bažant [-] , T. Špidlen [-] , D. Menšl [-]

ŽK: 54. L. Lebiš - 66. M. Bažant .
Počet diváků: 97. Rozhodčí: JUREČEK Michal - KOVÁŘ Matouš, ŠOUREK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

Domácí se po špatných výsledcích zvednou a Pardubičky porazí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích