7:1
(6:0)
63. R. Dyk (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 17:00

2.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baník poražen o šest branek, do přestávky bylo hotovo


Branky


5. L. Hudec , 10. L. Hudec (p.) , 12. P. Sláma , 32. G. Lanfranchi , 40. P. Sláma , 43. P. Sláma , 83. G. Nieves - 63. R. Dyk (p.)
27

Okresní derby vyznělo pro domácí Tachov, který na svém hřišti i ve druhém kole úřadoval a stříbrský Baník porazil 7:1. O všem podstatném se rozhodlo v prvním poločase, v němž domácí nastříleli šest branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slámův hattrick za poločas

Od úvodních minut bylo jasné, že omlazený tým Baníku bude mít s domácím celkem problémy. Již v 5. minutě výborně hrající Habart pronikl do šestnáctky, přistrčil Kořínkovi, jehož centr Locker neudržel a Hudec měl snadnou úlohu - 1:0. Právě domácí středopolař sehrál hlavní roli v příběhu 10. minuty - byl ve vápně faulován a sám penaltu proměnil - 2:0.

 

O dvě minuty později přišla nejhezčí akce zápasu. Tomáš Habart svým typickým způsobem vyváží míč, přihrává Lukáš Hudcovi, který z první vysílá do brejku Pavla Kořínka. Ten míč potáhne, přihrává jej do středu hřiště Giuseppe Lanfranchimu, který patičkou přistrkává za sebe. Tam je o chloupek rychlejší Hudec než hostující obránce, přistrčí míč Patriku Slámovi a ten bombou málem protrhne síť! Parádní akce a po 12 minutách vede Tachov 3:0. Velké problémy dělal Baníku aktivní Kořínek, po jeho dalším průniku pálil z voleje těsně vedle Sláma. Baník se poprvé osmělil v 18. minutě, kdy se Dyk šikovně zbavil obránce, Langr však jeho pokus vytáhl na roh.

 

To podstatné se však v první pětačtyřicetiminutovce odehrávalo na druhé straně. Po rohu se ve velké šanci ocitli Bulaiev s Vejvodou, neposedný míč však lapil Locker. Poté prodlužoval Viterna na Brauna, tomu ale míč v rozhodující okamžik odskočil. Ve 32. minutě pak Braun ukázal svůj přehled. Po přihrávce od Kořínka poslal nadýchaný centr před branku, kde Lanfranchi předskočil obránce a vzápětí se omlouval svému bývalému klubu – 4:0. V dalších šancích minul opět Lanfranchi a Sláma mířil jen do brankáře. Na druhé straně hasil požár na poslední chvíli Habart. Závěr půle patřil Patriku Slámovi. Nejprve dokázal využít zaváhání brankáře, který netrefil míč a Slamáček do prázdné upravil na 5:0. V poslední minutě první půle pak po přiťuknutí Umanského vystřelil pravou a stanovil stav první půle na tenisových 6:0.

 

Hosté prostřídali a Tachov polevil z tempa

O půli bylo v kabině Baníku dusno, trenéři navíc poslali do hry další tři nové hráče a efekt se dostavil. Stříbrští mladíci výrazně zlepšili pohyb i kombinaci a odměnou jim bylo snížení. V 63. minutě po faulu v šestnáctce proměnil penaltu Dyk. Na druhé straně vyzval Sláma ke skórování Lanfranchiho, ten však hlavou mířil vedle a následující branka nebyl pro ofsajd uznána.

 

Sedm minut před koncem vybojoval míč Braun, Lanfranchi míč potáhl a v pravou chvíli uvolnil Nievese. Tachovský mladík zachoval chladnou hlavu, obešel brankáře a upravil na konečných 7:1. Vzápětí Baník mohl snížit. Po rychle rozehraném autu se dostal za naši obranu agilní Donate, našel Dyka, ten však míč netrefil ideálně a Langr měl jednoduchou úlohu. V poslední minutě zamířil Lanfranchi z trestňáku jen do zdi a bylo po zápase.

 

Zdroj: FK Tachov



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér FK Tachov: Na utkání jsme se pečlivě připravovali. Vyšel nám úvod, kdy jsme dali brzy gól, přidali jsme druhý, třetí, poločas 6:0 a utkání bylo rozhodnuté. Byli jsme moc spokojení s předvedenou hrou, divákům se to určitě taky líbilo, hráli jsme moderně, rychle, po stranách, byli jsme dostatečně agresivní, hodně v pohybu, první půle dá se říct ideální. Do druhé půle jsme vstoupili laxně, trošku kluci podlehli výsledku a přestali běhat, ztratili koncentraci, dohadovali se s rozhodčím. To byl i důvod, proč jsem střídal Kořínka, protože hrál pod žlutou kartou a bál jsem se, že by mohl být vyloučen. Výsledek 7:1 mluví za všechno, jsme spokojení, líbilo se nám to, doufám že i divákům. Děkujeme za podporu, už se těšíme na třetí kolo s Černicemi.

TJ Baník Stříbro
Luboš Zaoral, trenér TJ Baník Stříbro: Utkání na které jsme se určitě těšili, se ale vůbec nevyvíjel podle našich představ a opravdu brzy jsme prohrávali o tři branky, přičemž obdrženým brankám jsme pomohli individuálními chybami a pomalým dostupováním při napadání... Domácí hráči se tím dostali do pohody a pro náš tým v některých pasážích utkání to byla opravdu velká škola. Utkání určitě rozhodla střelecká efektivita domácích ze začátku utkání a fotbalová vyzrálost. Náš tým je z výsledku zklamaný, což je logické, ale pořád to byl jen jeden zápas a ten sezónu nedělá. Jako tým se z porážky určitě rychle vzpamatujeme a z velkou chutí v tréninku se budeme připravovat na další určitě důležitější zápasy.



Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] (61. G. Nieves [-] ) , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] (71. J. Šuranský [-] ) , T. Habart [-] , R. Umanskyi [-] , D. Bulaiev [-]

TJ Baník Stříbro
I. Locker [-] - A. Mikulovský [-] , V. Gontkovič [-] (46. J. Petrlák [-] ) , T. Bůžek [-] (71. M. Hodek [-] ) , J. Kolena [-] (46. D. Donate [-] ) , J. Benedikt [-] , R. Dyk [-] , D. Tůma [-] (46. Z. Pašek [-] ) , L. Sobolík [-] (60. J. Pospíchal [-] ) , R. Hřebík [-] , M. Vyšín [-]

ŽK: 56. P. Kořínek , 87. G. Lanfranchi - 89. M. Vyšín .
Počet diváků: 268. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - ŘÍHA Zdeněk, MIČAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Pavel Šimsa
Tip experta: výhra domácích

Zajímavý zápas, místní derby a Tachov ještě k tomu v létě přetáhnul 2 opory Stříbra. Ale vzhledem ke kádrům obou mužstev... Povinnost 3 bodů pro domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích