Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 10:15

8.kolo, ČFL A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baník se zvedá ze dna, po Přešticích svalil i v derby Karlovarsku Slavii


Branky


16
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Karlovarské derby bylo v preview odhadnuto správně. Spousta karet, soubojů, ale i branek. Hned na začátku utkání vytáhl svou pyrotechniku sektor hostí. A asi jim přinesla štěstí, protože ve druhé minutě otvíral skóre Červený. Slavia měla k dispozici standardku, která volala po přímém zakončení. Také se tak stalo. Střela, která lízla sokolovskou zeď, změnila směr a pořádně protáhla brankáře Hrabačku. Ten míč dokázal polehtat a vytlačit jej na břevno. Bohužel pro domácí se mičuda příhodně odrazil a Červený doklepl za záda bezmocného gólmana.

 

Domácí byli bezradní ve finální fázi a hlavně v kombinaci před pokutovým uzemím soupeře. Hrozili hlavně z levé strany, ale nedokázali akce dotahovat do střel na branku. Ve 36. minutě se tým z lázeňského města hrnul do rychlého brejku, který skončil zakončením. Avšak trestuhodným. Mohutnými gesty toto zahození tutovky doprovodil i trenér hostů.

 

Nedáš, dostaneš. 39. minuta a rozehrávka od rohového praporku. Baníkovci poslali do vápna prapodivný rohlík kroutící se na hlavu Krličky. Ten sice nedůraznou, ale umístěnou hlavičkou nedal šanci vyniknout slávistickému strážci branky Vaněčkovi. Bylo srovnáno a do konce poločasu tak i zůstalo.

 

Ve druhém dějství opět udeřili domácí. Konkrétně ve 47. minutě. Výpadek koncentrace sešívaných náležitě potrestali. Výtečný náběh za obranu, krásná adresná přihrávka do běhu, kvalitní přebrání a posunutí na Vokáče, který zakončoval do prázdné sítě. Vaněček situaci neodhadl dobře. Snažil se až moc zmenšit střelecký úhel a byl opravdu vylezlý.

 

To, že derby bývají vyhrocená se potvrdilo v 68. minutě, kdy se seběhla úplně nesmyslná situace. Hlavním aktérem byl hostující Tůma, který atakoval při standartce, kterou měl k dispozici jeho tým, do obličeje domácího bránícího hráče. Naprostý zkrat. Potopil tak naděje svého mužstva na případné dorovnání nebo dokonce i otočení zápasu.

 

V nastaveném čase ještě esteticky upravil stav střídající Peska. Ten si našel propadnutý míč a mazáckou střelou potvrdil konečné vítězství Baníku.

 

Sokolov si připsal druhou výhru v řadě a zvedá se ode dna tabulky. Karlovy Vary stále zůstávají na dohled nejlepším týmům soutěže.

 

Autor: Daniel Dědič 



Sestavy


FK Baník Sokolov
P. Hrabačka [-] - P. Řezáč [-] , M. Majka [-] (82. M. Kapolka [-] ) , A. Vranovci [-] , L. Václavík [-] (46. M. Diomande [-] ) , . Ainca [-] (71. M. Peška [-] ) , D. Krlička [-] , R. Vokáč [-] (88. R. Stehlík [-] ) , Y. Dudnyk [-] , A. Toure [-] , L. Šulc [-]

FC Slavia Karlovy Vary
D. Vaněček [-] - M. Pěkný [-] , Š. Dubnička [-] , S. Horník [-] (53. J. Mašata [-] ) , Z. Skala [-] , M. Matoušek [-] (80. J. Gabriel [-] ) , J. Červený [-] , Y. Toure [-] , J. Alozie [-] , J. Prágr [-] , L. Tůma [-]

ŽK: 47. L. Václavík , 65. M. Majka - 9. Y. Toure , 35. M. Matoušek , 53. J. Červený . ČK: 65. L. Tůma .
Počet diváků: 720. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - BRAUN Martin, KVAČEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů