Věřňovice v krizi, obral je Petřvald


Branky


22. J. Kubiš - 15. F. Marek , 18. M. Sobek , 40. O. Kostka , 54. O. Kostka
15

Věřňovice přivítaly na svém hřišti celek Petřvaldu. Oba celky nezastihlo jaro v ideálním rozpoložení. Věřňovice měly touhu, udržet se, po výbuchu v Horní Suché, alespoň na dostřel nejlepším. Všechny plány jim, ale zhatil Petřvald, který v prvním jarním duelu prohrál v Oldřichovicích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté do čeho kopli, to spadlo do sítě

Hosté z Petřvaldu přijeli prakticky kompletní. Ze stabilní základní sestavy jim chyběl pouze Ondřej Cudrák, který je aktuálně zraněný. 

V úvodních minutách se oba celky spíše oťukávaly a nedá se říci, že by přišla vyložená gólová situace. Domácí stánek zažil první šok v 15.minutě, kdy se prosadil stoper Filip Marek, který se po volném přímém kopu dostal k míči po sérii odrazů a dotlačil míč za Kamila Vykydala. O tři minuty později bylo v sektoru hostí ještě veseleji. Sobek si pohrál s celou obranou Věřňovic a Petřvald rázem vedl o 2 branky - 0:2. 

Plodné minuty pokračovaly. Běžela 22.minuta a domácí po obrovské chybě Filipa Marka, který promáchl dlouhý míč zkorigovali skóre. Útočníka domácích ještě dokázal vychytat famozní Janča, na dorážku Kubiše už byl, ale krátký. 

Další minuty patřily spíše zápolení mezi šestnáctkami bez větší šance. Což platilo až do samotného závěru první půle, kdy se Kostka zmocnil odraženého míče a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:3 a 40.minuta utkání na světelné tabuli.

Novotného střídání snů

V poločasové přestávce se hosté rozhodli stáhnout ze hry dorostence Sobka a místo něj vypustili do boje Novotného. Tah trenérovi vyšel dokonale. Novotný se začal činit krátce po svém příchodu na hřiště a mezi 54. a 58.minutou jej bylo plné hřiště. 

Nejprve, v 54.minutě nachystal gól pro Kostku, který zvýšil na 1:4 a zřejmě, tak definitvině zlomil domácí odpor. A následně o 4 minuty později sám utekl, obraně a zvýšil na konečných 1:5. Domácí ještě mohou děkovat za výsledek 1:5, protože v průběhu druhé půle se mezi tyče nevešla střela Fismola, který orazítkoval tyč.



Ohlasy k zápasu



TJ Petřvald
Václav Zajíček: Myslím, že jsme domácí zaskocili naší hrou. Dobře jsme napadali a nedali jsme jim prostor na rozehrávku. Navíc jsme využili šance, do kterých jsme se dostali a zaslouženě zvítězili.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] (46. V. Ferenc [-] ) - R. Lobodinský [-] , K. Lubojacki [-] , M. Kubiš [-] (71. A. Makovec [-] ) , L. Koník [-] (46. F. Danel [-] ) - D. Čopík [-] (46. J. Vlček [-] ) , J. Vondrák [-] , J. Volný [-] , N. Chalkidis [-] - T. Josiek [-] (56. M. Čopík [-] ) , J. Kubiš [-] -

TJ Petřvald
J. Janča [-] - A. Durczok [-] , F. Marek [-] , O. Kostka [-] (70. J. Sztymon [-] ) , J. Uher [-] - D. Knor [-] , T. Fismol [-] , T. Budina [-] (81. . Macko [-] ) , M. Fismol [-] (77. D. Kršák [-] ) , V. Zajíček [-] (70. J. Sklepek [-] ) - M. Sobek [-] (46. ) -

ŽK: 66. M. Čopík .
Místo: Věřňovice. Počet diváků: 107. Rozhodčí: Klimek Tomáš  - NOVÁK Dominik, PASTERČÁK Jozef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 4. 2022 07:25
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Ondřej Kacíř
Tip experta: výhra domácích

Na horké půdě Věřňovic se těžko sbírají body, zvlášť, když domácí v posledním kole prohráli s dočasným lídrem tabulky. Aby neztratili kontakt se špicí, musí plně bodovat. Hosté mohou sahat po bodu, rozhodne však větší herní kvalita na domácí straně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza