V. Mooc 47. (p.)
L. Tydlačka 79.
2:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2022 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slovan Ostrava je prvním sestupujícím


Branky


47. V. Mooc (p.) , 79. L. Tydlačka - 49. M. Levay , 87. L. Němčík , 90. T. Řehulka
24

Veledůležitý záchranářský zápas o holé přežití sehráli mezi sebou fotbalisté Ostravského Slovanu a Zlatníků. Oba týmy přitom potřebovaly ze zápasu vytěžit maximum, protože jakákoliv bodová ztráta je už s konečnou platností posílala do nižší soutěže. Bitvu nakonec ovládly hosté ze Zlatníků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas byl převážně v režii hostů, kteří měli míč více na kopačkách a diktovali tempo hry. Zásluhou Fruncka, Holuši či Vinckera si dokonce vypracovali slibné příležitosti ke skórování, které ovšem k úvodní vstřelené brance nevedly. Obzvláště jedovka z kopačky Fruncka domácího brankáře Toncara pořádně zapotila. Do vedení tak mohli jít nakonec Ostravané, kteří po faulu brankáře Janetzkého na Kubuška kopali v první půli první penaltu. Tu ovšem Ciesarik neproměni, protože zlatnická legenda v bráně napravila své předchozí zaváhání a penaltu lapila. 

 

Nicméně hned po pauze musely Zlatníky opět čelit penaltě. Po zbytečné ztrátě míče a dalším faulu ve vápně musel hlavní arbitr opět písknout pokutový kop. S nímou si už zkušený hrající trenér Mooc poradil a otevřel skóre zápasu – 1:0. Zlatníky ovšem přispěchaly s bleskovou odpovědí, do balónu se opřel Levay a propálil hradbu těl - 1:1. Domácí tým působil ve druhé půli mnohem sebejistěji a hrnul se i více do zakončení. Po faulu hostujícího Bláhy si navíc Ostravané vynutili přesilovku pro zbytek utkání. Tu mohli zužitkovat po pěkné individuální akci Kubuška, který pálil do břevna, dorážející Kubinec už nestačil uklízet balón do sítě. Závěr zápasu byl doslova infarktový. Nejprve přiblížil Ostravany k vítězství a naději na záchranu Tydlačka, když se prosadil krásnou technickou střelou k tyči – 2:1. Jenže veškeré naděje Ostravy na záchranu vzaly za své v samotném závěru. Nejprve domácí neuhlídali standardku, kdy rohový kop Uvíry přetavil hlavičkující Němčík ve vyrovnávací trefu – 2:2. A hororový závěr dokonala hrubka domácí obrany, která neuhlídala únik Řehulky, jenž ve finále ukázal neskutečnou psychickou odolnost a gólem na 2:3 odsoudil Slovan k sestupu do I.B třídy, naopak pro svůj tým vykřesal za minutu dvanáct jistou naději na záchranu.



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Ostrava
Jan Nevola (předseda oddílu): "Byl to hororový zápas o všechno, který jsme bohužel nezvládli. I když jsme měli druhý poločas dobře rozehraný, v samém závěru jsme naprosto vybouchli. Hrát přesilovku a dostat v posledních třech minutách takového zápasu dva zbytečné góly, to hodně mrzí. Nedá se nic dělat, příští rok si holt zahrajeme I.B třídu."

TJ Sokol Zlatníky
Radim Uvíra (záložník): "Dnes jsme konečně zahráli dobrý zápas, kdy nás fotbal muset bavit. Myslím, že jsme si výhru zasloužili, v prvním poločase jsme byli jednoznačně lepší. Ostrava druhou půli hru vyrovnala, byla nepříjemná, ale závěr zápasu nezvládla. My měli větší hlad po vítězství, kterého jsme nakonec i dosáhli. I díky tomu jsme pořád ve hře o záchranu a můžeme ještě zabojovat."



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
A. Toncar [-] , L. Ciesarik [-] , D. Koukal [-] (40. M. Saidi [-] ) , L. Tydlačka [-] , D. Kubušek [-] , M. Bláha [-] , J. Holcman [-] , V. Mooc [-] , A. Sýkora [-] (57. J. Toma [-] ) , F. Škoda [-] (57. D. Valder [-] ) , M. Kubinec [-]

TJ Sokol Zlatníky
K. Janetzký [-] - R. Uvíra [-] , R. Chmel [-] , M. Levay [-] (79. O. Kořínek [-] ) , J. Fruncek [-] , T. Vincker [-] (63. L. Němčík [-] ) , P. Holuša [-] , J. Tůma [-] , D. Bláha [-] , T. Řehulka [-] (90. R. Bláha [-] ) , P. Pospíšil [-]

ŽK: 84. L. Tydlačka - 15. D. Bláha , 28. K. Janetzký , 44. T. Vincker , 78. P. Holuša , 92. L. Němčík . ČK: 67. D. Bláha .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: KYSELÝ Jiří - HRŇA Petr, SEIDLER René.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Lukáš Werner
Tip experta: výhra hostů

Tohle bude velmi důležitý zápas o všechno, který rozhodne o našem dalším setrvání. Věřím, že to konečně na jaře prolomíme a připíšeme si výhru. I když u toho tentokrát nebudu, našim klukům věřím.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

musíme vyhrát jestli chceme pomýšlet na záchranu v soutěži

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích